Γεια! Είμαι η Ευαγγελία

Φέρνω ευχάριστα νέα, πράγματα που συμβαίνουν στην ανάλαφρη κίνηση, με φως και ανάσα.

Αποφεύγω να λέω "έγινα κάτι", για να συνεχίζουν δώρα και ανακαλύψεις να έρχονται! Όμως θα πω είμαι εδώ ως ενεργειακή θεραπεύτρια & Life Coach ευεξίας, επίσης Mindfulness & Compassion practitioner και εξουσιοδοτημένη συντονίστρια του Chakradance™, λογοτέχνης, ζωγράφος, συνθέτης και εμψυχώτρια της 7χορδης σπείρας. Ιδιότητες που συντελούν σε μια ζωή με ευχάριστη εξέλιξη για μένα και

όσους ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν!

   

 

Άρχισα από την οδοντιατρική, με τη θέληση να μετακινηθώ από τον αγώνα της επιβίωσης προς το "ευ-ζην". Και νόμιζα πως το πέτυχα, μα όχι στην ουσία, γιατί εργαζόμουνα χωρίς "ανάσα". Δίχως να Ζω.

Αφού πόνεσα πολύ σωματικά, και περισσότερο

συναισθηματικά, ανακάλυψα πως το "ευ" θέλει άλλη Τέχνη. Την Τέχνη της σύνδεσης με το Φως της ψυχής, που ξέρει ποιος είναι ο δρόμος μας κι η δύναμή μας. Που δείχνει τον τρόπο για μια ωραία ζωή. Τρόπο που είναι στο χέρι μας, και με ανάσες πολλές, αφού "ανάσα" είναι η πρώτη μας κίνηση για ζωή και η τελευταία.

Σιγά σιγά μια πρόταση σαν κίνητρο γεννήθηκε στη συνείδησή μου: Τη ζωή την παίρνουμε στα χέρια, δε μας παίρνει εκείνη. Και τελικά έτσι τη ζω.

Όσα έκανα, ήταν αναζήτηση μίας ουσιαστικά καλύτερης ζωής. Θεωρώ τυπικό, για αυτό τον λόγο, να παραθέσω απαρχής όλες τις σπουδές μου. Αυτές θα τις βρεις στη συνέχεια. Εδώ σου λέω σίγουρα και απλά μόνο αυτό, πως όσο πιο πολύ ανασαίνω, τόσο περισσότερο ζω. Πως η ζωή μου αρέσει πιο πολύ, γιατί άρχισα να την απολαμβάνω. Γεύομαι τη γλύκα της... Εισπνέω το πνεύμα και εμπιστεύομαι. Πάω στο φως και στην ομορφιά του. Το έχω οδηγό και προστάτη. Είμαι η ψυχή που χορεύει. 

 

 

 

 

 

 

Εξερευνώντας την ουσία για μένα

Τέχνη & Επιστήμη

Ουσία στη ζωή μου βρίσκω όταν συνδέω Επιστήμη και Τέχνη, για να την ομορφαίνω με χαρά και εξέλιξη.

Γεύτηκα αυτή τη σύνδεση αρχικά ως οδοντίατρος. Στη συνέχεια, όταν αποφάσισα να βοηθώ τους ανθρώπους και μένα, να χαμογελάμε αληθινά από την καρδιά μας!

Το αποφάσισα γιατί καθώς τους αγκάλιαζα, είδα το φόβο και τις βαθύτερες ανάγκες μας "έξω από τα δόντια". Στο φως του προβολέα μου ανακάλυψα τι κάνει μια αγκαλιά συνειδητή, ένα βλέμμα στα μάτια αντί μόνο στο στόμα, ένα τραγούδι ή μια κουβέντα από καρδιάς, σε όσους με με εμπιστεύονται. Παρακινήθηκα σιγά από τον αμίλητο- συναισθηματικό τους πόνο - που κρύβονταν κάτω από εξωτερικά συμπτώματα. Θύμιζε τον δικό μου σωματικό και συναισθηματικό πόνο που με ώθησε σε μία μακριά πορεία αυτο-ανακάλυψης, για να βλέπω την ομορφιά και ευλογία πίσω του, την δύναμη κάτω από την αδυναμία, μα και την ελευθερία, τότε ακριβώς που έκανα τον πόνο ευκαιρία! Τότε που συνειδητοποίησα την σύνδεση της πνευματικής με την σωματική υγεία όπως της Τέχνης με 

την Επιστήμη. Γιατί Τέχνη είναι το πνεύμα στην πράξη, και Επιστήμη είναι η πράξη από τη θέση του πνεύματος.

 

Εξηγώντας

Θέλω να πω ότι συνειδητοποιώντας τη σύνδεση που ήδη υπήρχε μέσα μου, κατάλαβα πως το να αναγνωρίζω την ομορφιά είναι από μόνο του Τέχνη, δηλαδή δημιουργία. Όταν όμως γνωρίζω το "γιατί", είναι Επιστήμη.

Για τη σύνδεση αυτή λοιπόν αποφάσισα άλλο ρυθμό και τρόπο ζωής. Το έκανα όταν ήρθαν οι πόνοι. Δυσκαμψία, τενοντίτιδες, παχυσαρκία, εξάντληση, και συν αυτών, το ειδικό θέμα υγείας του παιδιού μου, που "ήρθε και έδεσε το  γλυκό"... Μου αρέσουν τα γλυκά - ειδικά εκείνα του κουταλιού - όμως η σωματική και ψυχική υπερκόπωση μαζί, απαιτούσαν από εμένα κάτι άλλο να κάνω! 

Πίστευα πάντα στη δυνατότητα αυτο-ίασης και στο ότι

θέματα υγείας μας σχετίζονται με την Ψυχή, όπως έλεγε ο Πατέρας της Ιατρικής. Άρχισα λοιπόν να ανακαλύπτω

πρακτικές που ανακούφιζαν το σώμα μου, και τρόπους που βοηθούσαν την ψυχή μου να ανασαίνει. Ασκήθηκα  τόσο στην εσωτερική εστίαση, όσο και στις εκφραστικές τέχνες, στις οποίες είχα έφεση από παιδί. Με Εσωτέρα Θεραπευτική, Body Mirror System, Αγγελικό Ρέικι, Chacradance και 5Rhythms από τη μία, και από την άλλη θέατρο, χορό, μουσική, φωνητική, ζωγραφική.   Νιώθοντας βήμα βήμα τη μετακίνησή μου στο φως μιας νέας οπτικής, παρατηρούσα τα θαύματα... Από εκδόσεις έργων μου, εκθέσεις ζωγραφικής, ποιητικές διακρίσεις, μέχρι μουσικοχορευτικές παραστάσεις όπου συνέδεα τις μορφές της τέχνης για μία πλήρη επαφή με το κοινό μου. Και επειδή μια πλήρη επαφή είχα θέσει πια στόχο να έχω καθημερινά και με το σώμα μου, έμαθα στην κυριολεξία να παίρνω ανάσα, να καλλιεργώ την γαλήνη, και να αφουγκράζομαι την Ύπαρξη, σπουδάζοντας αλλά και εξασκώντας καθημερινά Mindfulness και Compassion.

 

Παρέα με γνώση και εμπειρία

Σιγά σιγά επιθύμησα την επικοινωνία με τον έξω κόσμο, τόσο καλή όσο και με τον "μέσα" μου! Την ισορροπία.  Έτσι συνέχισα τις σπουδές μου στο Acredit Coaching με εξειδίκευση στην προπόνηση Υγείας-Ευεξίας-Άσκησης-Μακροζωίας, και στο Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό NLP, με παράλληλη  άσκηση στη Μη Βίαιη Επικοινωνία -NVC.         

Τότε είδα πως όλα είναι επικοινωνία, και ότι επίσης... "Μια ωραία ζωή θέλει κυρίως τρόπο όχι κόπο!" 

Γι αυτό συνέθεσα και την 7χορδη σπείρα. Ένωσα την γνώση και εμπειρία που είχα πια στα χέρια μου, σε μία εύκολη και αποτελεσματική συνταγή. Γνώριζα πια πως

η παρέα εσωτερικής εστίασης και εκφραστικών Τεχνών, φέρνει τα μέγιστα αποτελέσματα για ένα τρόπο ύπαρξης άμεσο και χαρούμενο. Πως δίνει χώρο στην ατομικότητα ώστε να την τοποθετεί στη θέση που της αναλογεί μέσα στον κόσμο επειδή προσφέρει εκφόρτιση με μετακίνηση στη σύλληψη ενός αυθεντικού τρόπου να "είμαστε"

Αιώνες επίσης το λεν οι ειδικοί και σοφοί της Επιστήμης και του Πνεύματος, πόσο απαραίτητη είναι η κάθαρση από τα περιττά που κουβαλάμε πρώτα, έτσι ώστε να ρέει μέσα μας το Πνεύμα ελεύθερα. Η διαδικασία που θέλει ρυθμό, σεβασμό και συγχώρεση, και όπου και το σώμα καθρεφτίζει την ομορφιά της Ψυχής με την αλήθεια του Πνεύματος.     

Εισάγοντας λοιπόν στην καθημερινότητα τις ασκήσεις

και τις τεχνικές που εφαρμόζουμε στις προπονήσεις της 7χορδης σπείρας, η συνθήκη αυτή γίνεται εφικτή "τώρα" και βελτιώνει την ποιότητα ζωής μας. Σε αυτό τον τρόπο καλώ, γιατί κατά βάθος θέλω να γίνουμε πολλοί αυτοί που προχωράμε στη φωτεινή πλευρά της ζωής. Γιατί,

ζωή και εξέλιξη θέλουν μεγάλη και χαρούμενη παρέα!

   

Let’s Get in Touch

 

ANASANA

Επιστήμη

& Τέχνη

ANASANA από την Ευαγγελία Σερέτη

Mail: eva.sereti@yahoo.gr

Τηλέφωνο: 697-602-4760

  • Facebook
  • YouTube