Γεια! Είμαι η Ευαγγελία

Είμαι ενεργειακή θεραπεύτρια, 

λογοτέχνης, ζωγράφος, οδοντίατρος, Life Awareness movement Coach, Mindfulness & Compassion practitioner,

εξουσιοδοτημένη συντονίστρια του

Chakradance™, και δημιουργός της 7χορδης σπείρας. 

   

 

   Άρχισα από την οδοντιατρική, με τη θέληση να μετακινηθώ από τον αγώνα της επιβίωσης προς το "ευ-ζην". Στην αρχή νόμιζα πως αυτό 

πέτυχα. Μα όχι στην ουσία. Γιατί εργαζόμουν χωρίς να "Ζω". Δίχως ανάσα.

   Αφού πόνεσα πολύ, σωματικά και ιδιαίτερα συναισθηματικά, ανακάλυψα πως το "ευ" θέλει Τέχνη. Μία όμορφη δηλαδή ζωή θέλει ψυχή, με

τρόπο, που να είναι κυρίως στο χέρι μας.  

  Σιγά σιγά μια πρόταση σαν κίνητρο γεννήθηκε στη συνείδησή μου: Τη ζωή την παίρνουμε στα χέρια, δε μας παίρνει εκείνη

  Και τελικά έτσι τη ζω...

  Θεωρώ τυπικό να παραθέσω απαρχής όλες τις σπουδές μου. Γιατί ό,τι έκανα, ήταν αναζήτηση μίας ουσιαστικά καλύτερης ζωής. Θα τις βρεις όμως αν θες, στη συνέχεια. 

 

 

 

 

 

 

Εξερευνώντας την ουσία για μένα

Τέχνη & Επιστήμη

  Ουσία στη ζωή μου βρίσκω όταν συνδέω Τέχνη και Επιστήμη, για να την ομορφαίνω με χαρά και εξέλιξη. 

   Δοκίμασα τη σύνδεση αυτή αρχικά ως οδοντίατρος. Στη συνέχεια, όταν αποφάσισα να προσφέρω στον εαυτό μου και στους ανθρώπους χαμόγελα και από την καρδιά!

Το αποφάσισα γιατί καθώς τους αγκάλιαζα, είδα το φόβο και τις βαθύτερες ανάγκες μας... έξω από τα δόντια. Στο φως του προβολέα μου ανακάλυψα τι καταφέρνει μια αγκαλιά συνειδητή, ένα βλέμμα στα μάτια αντί μόνο στο στόμα, ένα τραγούδι ή μια κουβέντα από καρδιάς, σε όσους με εμπιστεύτηκαν. 

   Παρακινήθηκα από τον αμίλητο-συναισθηματικό τους πόνο που κρύβονταν κάτω από εξωτερικά συμπτώματα. Θύμιζε τον δικό μου σωματικό και συναισθηματικό πόνο που με ώθησε σε μακριά πορεία αυτο-ανακάλυψης, για να δω ομορφιά και ευλογία πίσω του, και δύναμη κάτω από την αδυναμία. Μα και ελευθερία, τότε ακριβώς που γίνεται ο πόνος ευκαιρία! Τότε που γίνεται συνείδηση η σύνδεση πνευματικής και σωματικής υγείας. Παρόμοια 

με τη σύνδεση Τέχνης και Επιστήμης.

   

Εξηγώντας

   Για τη σύνδεση αυτή αποφάσισα να αλλάξω ρυθμό και τρόπο ζωής. Το έκανα όταν ήρθαν οι πόνοι. Δυσκαμψία, τενοντίτιδες, παχυσαρκία, εξάντληση, και συν αυτών, το ειδικό θέμα υγείας του παιδιού μου, που "ήρθε και έδεσε το  γλυκό". Σωματική και ψυχική υπερκόπωση μαζί, μου απαιτούσαν κάτι να κάνω! 

   Πίστευα από πριν στη δυνατότητα αυτο-ίασης και ότι όλα τα θέματα υγείας μας ξεκινούν από την Ψυχή, όπως έλεγε ο Πατέρας της Ιατρικής. Ξεκίνησα να ανακαλύπτω πρακτικές που ανακούφιζαν το σώμα μου, και τρόπους που βοηθούσαν την ψυχή μου να ανασαίνει. Ασκήθηκα  τόσο στην εσωτερική εστίαση, όσο και στις εκφραστικές τέχνες στις οποίες είχα έφεση από παιδί. Με Εσωτέρα Θεραπευτική, Body Mirror System, Αγγελικό Ρέικι, Chacradance και 5Rhythms από τη μία, και από την άλλη θέατρο, χορό, μουσική, φωνητική, ζωγραφική.      Ένιωθα βήμα βήμα, τη μετακίνησή μου στο φως μιας νέας οπτικής, και παρατηρούσα τα θαύματα... Εκδόσεις έργων, εκθέσεις ζωγραφικής και ποιητικές διακρίσεις, μέχρι μουσικοχορευτικές παραστάσεις όπου συνέδεα τις μορφές της τέχνης για μία πλήρη επαφή με το κοινό μου.      Και επειδή μια πλήρη επαφή είχα θέσει πλέον στόχο να την έχω καθημερινά και με το σώμα μου, έμαθα στην κυριολεξία να παίρνω ανάσα, να καλλιεργώ τη γαλήνη και να αφουγκράζομαι την Ύπαρξη, σπουδάζοντας και εξασκώντας καθημερινά Mindfulness και Compassion.

 

Παρέα με γνώση και εμπειρία

   Σιγά σιγά θέλησα την επικοινωνία με τον "έξω" κόσμο τόσο καλή όσο και με τον "μέσα" μου! Την ισορροπία.     Τότε συνέχισα τις σπουδές στο Acredit Coaching με εξειδίκευση στην προπόνηση Υγείας-Ευεξίας-Άσκησης-Μακροζωίας, και στο Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό NLP, με παράλληλη  άσκηση στη Μη Βίαιη Επικοινωνία -NVC.         

   Έτσι είδα πως όλα είναι επικοινωνία και ότι επίσης... μια ωραία ζωή θέλει κυρίως τρόπο όχι κόπο! 

   Γι αυτό συνέθεσα και την 7χορδη σπείρα. Ένωσα τη γνώση και εμπειρία που είχα πια στα χέρια μου, σε μία εύκολη και αποτελεσματική συνταγή. Γνώριζα πια πώς

η παρέα εσωτερικής εστίασης και εκφραστικών Τεχνών, φέρνει τα μέγιστα αποτελέσματα για ένα τρόπο ύπαρξης άμεσο και χαρούμενο. Πως δίνει χώρο στην ατομικότητα ώστε να την τοποθετεί στη θέση που της αναλογεί μέσα στον κόσμο επειδή προσφέρει εκφόρτιση, με μετακίνηση στη σύλληψη ενός αυθεντικού τρόπου να "είμαστε"

   Αιώνες επίσης το λεν ειδικοί και σοφοί της Επιστήμης και του Πνεύματος, πόσο απαραίτητη είναι η κάθαρση από τα περιττά που κουβαλάμε πρώτα, έτσι ώστε να ρέει μέσα μας το Πνεύμα ελεύθερα. Η διαδικασία που θέλει ρυθμό, σεβασμό και συγχώρεση, και όπου και το σώμα καθρεφτίζει την ομορφιά της Ψυχής με την αλήθεια του Πνεύματος.     

   Όταν εισάγουμε λοιπόν στην καθημερινότητά μας τις θεραπευτικές ασκήσεις και τεχνικές που εφαρμόζουμε στις προπονήσεις της 7χορδης σπείρας, όπως και άλλες πρακτικές που προτείνω, η συνθήκη αυτή γίνεται εφικτή στο "τώρα" και βελτιώνει την ποιότητα ζωής μας.               Γιατί στο βάθος βάθος θέλω να γίνουμε πολλοί αυτοί που προχωράμε στη φωτεινή πλευρά της ζωής. Γιατί,  ζωή και εξέλιξη θέλουν μεγάλη και χαρούμενη παρέα!

   

Let’s Get in Touch

 

Breathe

My mindfulness blog

Breathe by Tammy Gallaway

Mail: info@mysite.com

Phone number: 123-456-7890