Μουσική

ΟΧΙ ΜΟΥΣΙΚΗ; ΟΧΙ ΖΩΗ!

Δεν θα πω εδώ ότι ασχολούμαι μαζί της, θα πω την αισθάνομαι. Είναι ο παλμός κάθε στιγμής. "Δίνοντας βάση" σε μια μουσική, συλλαμβάνω αυτόματα και τη χορογραφία της ακόμα και όταν φαίνομαι στάσιμη... Είναι σαν να τη βλέπω μπροστά μου.

Δεν μεγάλωσα δίπλα σε ένα πιάνο, oι μουσικές όμως ξυπνούσαν έξαφνα μέσα στο κεφάλι μου. Συνεχίζουν να το κάνουν ως τώρα και έτσι έφθασα να συμμετέχω στο πρώτο "ειδικό" μουσικό ρεπερτόριο στην Ελλάδα ως συνθέτης! Είναι ένα από τα απρόσμενα θαύματα της ζωής μου...

 "36 Παρτιτούρες για όλους"

Το ειδικό αυτό ρεπερτόριο για άτομα με διαφορετικότητα, εκδόθηκε και σε γραφή τυφλών. Διδάσκεται δε στο Α.Π.Θ. και στην Κύπρο.
Ευγνωμονώ τον  εμπνευστή της έκδοσης και μουσουργό Μ. Κεφάλα, και όλους τους συντελεστές της.
Στα δοκιμαστικά video πιο κάτω, θα βρεις τα σχετικά τραγούδια μου...  

ΓΝΩΡΙΜΙΑ

Το αμόνι του πατέρα, το ραδιοφωνάκι της κουζίνας, το πικάπ του γείτονα, τα στόματα της μάνας ή της θείας. και ένα κασετόφωνο -δώρο στην εφηβεία-  ήταν οι ...όμορφοι ήχοι που μου σύστησαν τον κόσμο. Σαν κύματα ζωής που μου γνώριζαν την ασφάλεια, τον έρωτα, τη χαρά, τη δόξα της παράδοσης και το λυρισμό Ελλήνων και Γάλλων συνθετών.

ΚΙΝΗΣΗ

Και τελικά, αφού όλα μα όλα εκπέμπουν κύματα, η μουσική λέω είναι ο συνεκτικός ιστός του κόσμου. Η ζωή που γίνεται κίνηση αρμονική. Αρχίζει από εκείνον τον χώρο όπου σώμα και ρυθμός είναι ένα, δεμένα με την ανάσα μου.
Για αυτό κάθε στιγμή έχει τη δική της μουσική. Κάθε κύμα άλλο συναίσθημα, άλλες οι νότες, άλλο το άκουσμα. Ζητά ακρόαση ο εσωτερικός ήχος.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όταν είμαι γαλήνια, τον ακούω καθαρά και τον αφήνω να βγαίνει από μέσα μου. Επιτρέπω τη μέσα μου σύλληψη να ΚΙΝΕΙΤΑΙ στο Φως της δημιουργίας σαν ένα τραγούδι ή μια μελωδία.
Όταν είμαι αναστατωμένη, τον κάνω φωνή ανακούφισης και θεραπεία. Άλλες φορές, συνθέτω ειδικά  μουσικά προγράμματα για τις προπονήσεις της 7χορδης Σπείρας ή χορευτικά παιγνίδια.

Κάτι σε τζαζ...

   "Νυχτώνει ο έρωτας ψυχές"... ήταν και ο τίτλος της πρώτης ποιητικής μου παρουσίασης. Δύο χρόνια πριν, ξυπνώντας ένα πρωί το έγραφα βιαστικά μην το χάσω! Ναι. Είχε έρθει ατόφιο μες τον ύπνο μου, όπως και άλλα... μηνύματα της Ψυχής, όταν ρίχνει το Φως της σε μια Μεγάλη Νύχτα...
   Για να είμαι σαφής, θέλω να πω πως "έρωτα" εννοώ κάθε καινούριο άνοιγμα στη Ζωή. Το άγγιγμα καρδιάς που μας κινεί προς το Άγνωστο, όπου ενυπάρχουν κι ο φόβος κι ο θάνατος. Όπου η ανθρώπινη ύπαρξη πισωπατά με τρόμο, αμφιταλαντευόμενη... Να φύγει ή να μείνει;

Πιο ρομαντικά...

   "Ανατολή τη βάφτισαν"... το τραγούδι που έρχεται να συμπληρώσει νοηματικά το προηγούμενο. Γιατί, όταν το Φως της Ψυχής προβάλλει, τότε τα μάτια συναντούν την νέα οπτική... Το θαύμα που είναι εκεί και περιμένει. Τότε το παιδί που ο καθένας κρύβει μέσα του, είναι αυτό που μπορεί να απλώσει τα χέρια και να το πιάσει. Αρκεί να το αφήσουμε ελεύθερο να πάει προς τα εκεί...

   Ερασιτεχνικό το βίντεο και αυτού του τραγουδιού, και ειλικρινά θα χαιρόμουν αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί μαζί τους για κάτι καλύτερο. 
   Εδώ τα ακούτε με τη μελωδία τους μόνο στο πιάνο, καθώς... επίσης  αναζητείται ενορχηστρωτής!

 

Όταν το τραγούδι γίνεται...

..παιγνίδι και χορός με παιδιά της Α' τάξης του Δ' Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας, στην εκεί παρουσίαση του βιβλίου μου ¨Ακούγοντας τη φωνή... συναντώντας το παράδοξο". Ευχαριστώ όλο το σχολείο για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία, μα ειδικά τα παιδιά, για τα τόσα που μου έδωσαν! Η προσοχή και η συμμετοχή τους ήταν αναπάντεχη! Τα σχόλιά τους καταπληκτικά! Όταν ζω τέτοιες εμπειρίες, ευτυχώ και αναπαύομαι με την ελπίδα πως κάτι καινούριο γεννιέται στον κόσμο μας..

Let’s Get in Touch

Breathe

My mindfulness blog

Breathe by Tammy Gallaway

Mail: info@mysite.com

Phone number: 123-456-7890

  • Facebook
  • YouTube