top of page

Πριν ζητήσεις θυμήσου


Πριν να ζητήσω στο Πνεύμα καινούρια δώρα, κοιτάζω όσα βρίσκονται ήδη στα χέρια μου. Πριν να χτυπήσει την πόρτα το νέο έτος, κοιτάζω με μάτια αγάπης το παλιό, για να θυμηθώ όσα δώρα μου έδωσε ως τώρα. Γεμίζω έτσι ευγνωμοσύνη, ευχαρίστηση, στήριξη να ανοίξω σε κάθε νέο.


Δεν είναι ένας απολογισμός στο τέλος του χρόνου. Αυτό που κάνω γιατί φέρνει επίσης χαρά και αυτοεκτίμηση, είναι να ρίχνω φως σε στιγμές που μπορεί να περάσανε, πριν να προλάβουν να γίνουν συνειδητά δικές μου. Στιγμές που ζεσταίνουν, που δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε. Μια τέτοια στιγμή - δώρο θα μοιραστώ τώρα μαζί σου για να δεις τι εννοώ...


Το δώρο

Είναι αφτιασίδωτο, γνήσιο όπως μου το έστειλε μία γυναίκα, το δώρο αυτό. Η πόλη της βρίσκεται στην άλλη άκρη της Ελλάδας, μα η φωνή της σαν τρυφερή εξομολόγηση έφτασε και άγγιξε την καρδιά μου.



Τέτοιες μαρτυρίες, είναι στιγμές που με κάνουν να λέω... "Σε ευχαριστώ που ήρθες πόνε και πέρασες, και σ' έμαθα και μ' έμαθες." Το λέω γιατί τώρα μπορώ να αξιοποιώ τον πόνο τόσο για το καλό μου, όσο και για το καλό άλλων. Αυτά είναι δώρα που θυμάμαι γιατί έχουν αξία ανεκτίμητη!


Σαν τα στολίδια

Ωραίο είναι να έχουμε στόχους, να κοιτάμε μπροστά, να ονειρευόμαστε, να ζητάμε τα καλύτερα. Μα ξέρουμε πόσο εποικοδομητικό είναι ετούτο, όταν το κάνουμε πάνω σε βάσεις που επιλέγουμε; Σε πράγματα που τα περάσαμε, δώρα που ήρθανε μες τη ζωή μας και ίσως μες την παραζάλη να μην τα είδαμε... Να τα δούμε τώρα με μάτια γαλήνια, σαν στολίδια χριστουγεννιάτικα, μια στιγμή πριν να τα ξανακρεμάσουμε.


Δοκίμασέ το, θα σε εκπλήξει ευχάριστα ίσως η ομορφιά τους. Κοίτα την αγάπη στα χέρια σου, εκείνο το φως που εξέπεμψαν και δεν το ένιωσες. Από το πιο φτωχό ως το ακριβότερο. Πιάσε και νιώσε, κι ύστερα βάλε σκοπό σου το επόμενο... στολίδι ή στόχο - επιθυμία. Κι ύστερα ανοίγεις την πόρτα στο νέο... το έτος, το δώρο, τον άνθρωπο.


Καλές γιορτές σου εύχομαι, με όλα τα δώρα!

Ευαγγελία




ANASANA

Επιστήμη

& Τέχνη

ANASANA από την Ευαγγελία Σερέτη

Mail: anasana.gr@gmail.com

Τηλέφωνο: 697-602-4760

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
bottom of page