top of page

Όσα θέλεις να ξέρεις για το CHAKRADANCE™

Έγινε ενημέρωση: 28 Δεκ 2022


Γράφω για την Θεραπευτική Πρακτική χορευτικής κίνησης που είναι ενσωματωμένη στην ψυχολογία του Καρλ Γιούνγκ, σε συνδέει με το ασυνείδητο σε ρυθμό σύμφωνο με τις ανάγκες σου, και αναγνωρίζεται από το Διεθνές Ινστιτούτο Συμπληρωματικών Θεραπευτών!


Τι ακριβώς είναι το CHAKRADANCE™; Το CHAKRADANCE™ είναι μια πρακτική χορού για σώμα και ψυχή. Είναι μια δυνατή εμπειρία που σε απελευθερώνει και σου δίνει ενέργεια, συνδυάζοντας αυθόρμητο χορό, καθοδηγούμενη εικόνα, ειδική μουσική και Τέχνη μάνταλα, για να σε προωθεί σε μία υπέροχη κατάσταση ήρεμης ζωντάνιας, γνωστής ως ευεξία. Η μουσική είναι το κλειδί, καθώς αντηχεί βαθιά και με τη σειρά, για το καθένα από τα επτά μεγάλα τσάκρα - τα ενεργειακά κέντρα που ενσωματώνουν και ρυθμίζουν τις φυσικές, συναισθηματικές σου ενέργειες. Πολλοί που το έχουν βιώσει, ισχυρίζονται ότι άλλαξε τη ζωή τους προς το καλύτερο. Άλλοι ότι το απόλαυσαν εξαιρετικά, και άλλοι, ότι ήταν αποκάλυψη. Θα βρεις δηλώσεις ανθρώπων που το βίωσαν στο τέλος της σελίδας αυτής...


Βοηθά πραγματικά η μουσική στην ενεργειακή ισορροπία του ατόμου; Η μουσική CHAKRADANCE™ έχει μόνιμο αποτέλεσμα. Οι δονήσεις συνεχίζονται και εκπέμπουν προς το ενεργειακό σου πεδίο πολύ μετά τη διακοπή της αναπαραγωγής των θεραπευτικών ήχων. Όσο περισσότερο βιώνεις αυτούς τους ήχους σε συνδυασμό με τον αυθόρμητο χορό και την Τέχνη μάνταλα, τόσο μεγαλύτερο και πιο μόνιμο είναι το θεραπευτικό αποτέλεσμα.


Σε τι διαφέρει το CHAKRADANCE™; Δεν αφορά βήματα ή απόδοση. Σε ένα χώρο, φωτισμένο από το φως των κεριών, κινούμαστε με τα μάτια κλειστά και την προσοχή μας στραμμένη προς τα μέσα, επειδή σε αντίθεση με τις περισσότερες άλλες πρακτικές χορού, το CHAKRADANCE™ αφορά τη σύνδεση με τον εσωτερικό μας κόσμο - τη φαντασία, τα συναισθήματα, τη διαίσθηση και τις αισθήσεις. Αφορά απόλυτα την ελευθερία της έκφρασης. Δεν υπάρχει σωστός τρόπος για το CHAKRADANCE™, καθώς ο καθένας έχει τον δικό του ρυθμό και κίνηση. Η πρακτική ενθαρρύνει τους ανθρώπους να χορέψουν για αυτο-ανακάλυψη και αυτο-θεραπεία, ενώ επανασυνδέονται με την αληθινή τους ουσία. Στόχος είναι να διαμορφωθεί μια σχέση ανάμεσα στο ασυνείδητο και στη συνείδησή τους, ώστε να αξιοποιούν όλο το δυναμικό τους και να βιώνουν πληρότητα. Αυτή η σχέση στο CHAKRADANCE™ καλλιεργείται με ευγένεια, απαλότητα και σταθερότητα, παρέχοντας σεβασμό και ασφάλεια.



Ποιο είναι το κύριο πλεονέκτημα του CHAKRADANCE™; Το καλύτερο στοιχείο του, είναι ότι δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις μια καθορισμένη ρουτίνα για να νιώσεις τα οφέλη. Απλά αφήνεις τη μουσική να σε συγκινήσει. Κάποιοι άνθρωποι έλκονται από το ότι είναι μια διασκεδαστική και ενεργητική προπόνηση με υπέροχη μουσική. Άλλοι λένε ότι οδηγεί σε πνευματική αφύπνιση. Πολλοί το λατρεύουν γιατί παρέχει ένα καταφύγιο μακριά από την αγχωτική καθημερινότητα και μια σπάνια ευκαιρία να βρουν πραγματική ελευθερία έκφρασης. Μπορούν να συμμετάσχουν άτομα από όλες τις ηλικίες (16 - 90 χρονών).


Γιατί θέλω να είμαι διαμεσολαβήτρια CHAKRADANCE™; Νιώθω ευτυχία που στο CHAKRADANCE™ συνδυάζω τη θεραπεία με χορό, μουσική και ζωγραφική. Γιατί τα αγαπώ και με ελευθερώνουν! Αν και οδοντίατρος, διδάχτηκα το ενεργειακό πεδίο, τα τσάκρα και το πώς συνδέονται άμεσα με την υγεία και την ευεξία, μελετώντας αρχικά την Αnn Brennan - ψυχοθεραπεύτρια και ερευνήτρια της NASA - σχεδόν είκοσι χρόνια πριν. Με το CHAKRADANCE™, βοηθώ τον άνθρωπο πιο σφαιρικά αλλά και χαρούμενα. Γιατί η πρόθεσή μου μαζί του είναι να τιμήσουμε το έργο της ψυχής, να την ακούσουμε, για να αξιοποιήσουμε αυτό το βαθύτερο μέρος του "είναι" μας. Γιατί τελικά... τι να το κάνει κανείς ένα αστραφτερό χαμόγελο αν δε γελά η ψυχή του; Αν αυθόρμητα δε φωτίζει με αυτό τον γύρω του κόσμο; Γιατί πιο πολύ απ' όλα, μ' αρέσει ο σκοπός του CHAKRADANCE™! Το "Να είμαστε το περισσότερο που μπορούμε ως ανθρώπινα όντα."




Ποια είναι τα σωματικά και ψυχικά οφέλη του CHAKRADANCE™; Το πιο προφανές φυσικό όφελος είναι η ενίσχυση της φυσικής σου κατάστασης. Είναι μια καρδιοαναπνευστική προπόνηση η οποία κινεί τα πάντα, από το πρόσωπό σου μέχρι τα πόδια. Πραγματικά κάνει την καρδιά σου να ανθίζει, απελευθερώνονται ενδορφίνες και νιώθεις υπέροχα. Αν αναζητάς μια πιο πνευματική σύνδεση, το κάθε εργαστήριο έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με ένα διαφορετικό τσάκρα. Υπάρχουν επτά κύρια τσάκρα -κέντρα ενέργειας- τα οποία μπορεί να είναι υποτονικά ή και υπερβολικά ενεργά. Η εξισορρόπησή τους οδηγεί σε πολλά οφέλη, όπως σε συναισθηματική υγεία, καλύτερες σχέσεις, βελτιωμένη αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, ενισχυμένη δημιουργικότητα και αυξημένη έμπνευση με διαύγεια. Αλλά το μεγαλύτερο όφελος από όλα, είναι η απόλυτη ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου!


Με την θεραπευτική ικανότητα της ψυχής.

Αρκετοί από μας εμφανίζουν δυσάρεστα συμπτώματα - όπως κατάθλιψη, άγχος, εθισμούς, καταναγκαστικές συμπεριφορές κ.άλ. Με την πάροδο του χρόνου, αυτά τα συμπτώματα μπορούν να βγάλουν τα συστήματά μας, ζωές και σχέσεις μας, εκτός ισορροπίας. Ο πατέρας της ιατρικής, ο Ιπποκράτης, υποστήριζε πως όλα τα συμπτώματά μας προκύπτουν από την απώλεια σύνδεσης με την ψυχή. Ότι βασικά, υπάρχει σύγκρουση μεταξύ της εσωτερικής και της εξωτερικής μας ζωής. Ευτυχώς η ψυχή έχει φυσικό ένστικτο θεραπείας. Είναι συνεχώς σε επικοινωνία μαζί μας, και μας λέει τι χρειάζεται, μέσω του σώματος, των συναισθημάτων, των σχέσεων και των ονείρων μας, μέσω της τέχνης και του χορού. Και μόλις εμείς προσαρμοζόμαστε στη γλώσσα της ψυχής μας, αρχίζει να λαμβάνει χώρα μια βαθιά θεραπεία.



Το CHAKRADANCE™ είναι μοναδικό επειδή είναι μια διασταύρωση δυναμικής αυτοσυγκέντρωσης και χορού. Συμμετέχεις σωματικά, συναισθηματικά, νοητικά αλλά ΚΑΙ πνευματικά. Είναι εξαιρετικά θεραπευτικό, αν και ο τρόπος του δεν είναι αναλυτικός. Το κλειδί για τη θεραπευτική του δύναμη είναι η ίδια η εμπειρία. Δεν είναι μόνο μια νέα φυσική δραστηριότητα. Το CHAKRADANCE™ ενσωματώνει πραγματικά σώμα και ψυχή. Γι αυτό και μπορείς απόλυτα να το θεωρείς ως μία πρακτική για τη βελτίωση της συνολικής υγείας και ευημερίας σου. Απευθύνεται σε σένα που θέλεις χαρά και δύναμη, διαύγεια και ισορροπία στη ζωή σου, ιδίως σε στρεσογόνες καταστάσεις ή σε περιόδους αλλαγών. Έλα και βίωσέ το! Όταν ζεις το CHAKRADANCE™ αντιλαμβάνεσαι καλύτερα τι, και πόσο το χρειάζεσαι.

Βιώνεται είτε σε ατομικές συναντήσεις, είτε σε ομαδικά εργαστήρια με συγκεκριμένο αριθμό συμμετεχόντων(ασφαλείς αποστάσεις λόγω covid).

Δήλωσε το ενδιαφέρον σου στη φόρμα επικοινωνίας του anasana.gr ή τηλεφώνησε στο 6976024760 για τις λεπτομέρειες συμμετοχής σου.

Περιοχή: Νέα Μάκρη - Αττική (Αμμοχώστου 14)

Έλα και εξερεύνησε! Πέρασε καλά. Βρες νόημα. Έλα και κοίτα βαθύτερα σε κάθε μέρος σου, και ζήσε περισσότερα μέσα στο χορό που είναι μοναδικά δικός σου!


Βρίσκεις όλο το άρθρο μου στην #Εναλλακτική Ατζέντα πατώντας εδώ...

Μια άποψη του χώρου ANASANA που υποδέχεται και αγκαλιάζει το CHAKRADANCE™, θα δεις στο βίντεο που ακολουθεί...








ANASANA

Επιστήμη

& Τέχνη

ANASANA από την Ευαγγελία Σερέτη

Mail: anasana.gr@gmail.com

Τηλέφωνο: 697-602-4760

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
bottom of page