top of page

Το αληθινό μας σπίτι

Έγινε ενημέρωση: 1 Οκτ 2022


Ο εσωτερικός μας πυρήνας που λάμπει πάντα ζεστός, είναι το αληθινό μας σπίτι να στηριχτούμε, ακόμα και όταν δεν μπορούμε να τον δούμε.


Όταν το εξωτερικό καταρρέει Υπάρχουν στιγμές που ολόκληρος ο κόσμος μας δείχνει να καταρρέει γύρω και δεν είμαστε σίγουροι πια από τι να κρατηθούμε. Μερικές φορές καταρρέουν οι σχέσεις μας και μερικές το φυσικό μας περιβάλλον. Άλλες φορές δεν μπορούμε να ακουμπήσουμε, καθώς νιώθουμε σαν να έχουν γκρεμιστεί όλοι οι τοίχοι γύρω μας κι εμείς στεκόμαστε χωρίς τίποτα να στηριχτούμε, εκτεθειμένοι και ευάλωτοι. Αυτές είναι οι στιγμές στη ζωή που μας δίνεται η ευκαιρία να δούμε, πού έχουμε εδραιώσει την αίσθηση της ταυτότητας, της ασφάλειας και της ευημερίας μας; Και ενώ είναι ένα μέρος της διαδικασίας εξέλιξης και απολύτως φυσικό να εντοπίζουμε την αίσθηση του εαυτού μας στα εξωτερικά στοιχεία, όποτε μετατοπίζονται αυτοί οι εξωτερικοί παράγοντες, έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε ξανά και να πλησιάσουμε τον πυρήνα της ύπαρξής μας που είναι το μόνο πραγματικά ασφαλές μέρος για να αποκαλούμε σπίτι.


Η ουσία της σταθερότητας Ο πυρήνας της ύπαρξής μας δεν επηρεάζεται από τους μεταβαλλόμενους ανέμους των περιστάσεων ή και τους κύκλους αλλαγής που διέπουν τη φυσική πραγματικότητα. Είναι τόσο σταθερός και συνεπής όσο ο ήλιος. Γι' αυτό οι μεγάλοι μύστες και οι μυστικιστές ποιητές αναφέρονται συχνά στον ήλιο στις ωδές τους ως τον Εαυτό. Όπως ο ήλιος, υπάρχουν στιγμές που ο πυρήνας μας φαίνεται να είναι απρόσιτος σε εμάς, αλλά αυτή είναι μία στρεβλή αντίληψη. Γνωρίζουμε ότι όταν ο ήλιος βρίσκεται πίσω από ένα σύννεφο ή όταν δύει για τη νύχτα, δεν έχει εξαφανιστεί αλλά είναι προσωρινά εκτός οπτικού πεδίου. Με τον ίδιο τρόπο, μπορούμε να εμπιστευόμαστε ότι ο εσωτερικός μας πυρήνας λάμπει πάντα ζεστός, ακόμα και όταν δεν μπορούμε να τον δούμε.

Ανεξάρτητο φως εσωτερικά Όταν τα πράγματα γύρω μας καταρρέουν, μπορούμε να συνδεθούμε με αυτόν τον πυρήνα γνωρίζοντας ότι ένα άσβεστο φως λάμπει από μέσα μας. Οι καιροί εξωτερικού σκότους μπορεί να είναι ένα μεγάλο δώρο καθώς παρέχουν την ευκαιρία να θυμηθούμε αυτό το εσωτερικό φως που λάμπει ανεξάρτητα από τις συνθήκες της ζωής μας. Έτσι, όταν οι εξωτερικές μας ζωές αρχίζουν να ενώνονται ξανά, είμαστε σε θέση να στηριζόμαστε λίγο πιο ελαφρά πλέον πάνω τους, γνωρίζοντας πιο ξεκάθαρα από ποτέ ότι το αληθινό μας σπίτι είναι αυτός ο λαμπερός ήλιος που λάμπει στον πυρήνα μας.


.....................................................................................................................

ANASANA

Επιστήμη

& Τέχνη

ANASANA από την Ευαγγελία Σερέτη

Mail: anasana.gr@gmail.com

Τηλέφωνο: 697-602-4760

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
bottom of page