top of page

Συνεργάτες στο τραύμα

Έγινε ενημέρωση: 14 Νοε 2023



Με την οπτική της ενέργειας, το τραύμα είναι θαύμα. Αυτό το κάτι από το παρελθόν που σε αναστατώνει, που λέγεται τραύμα και γεννά ψυχολογικά θέματα, είναι αυτό μέσα από το οποίο αναδεικνύεται η δύναμή σου. Είναι ενέργεια προς απελευθέρωση και πρόκληση ζωής για εσένα, ώστε να αναλάβεις αυτή τη δύναμη. Πρόκληση και ευκαιρία είναι, και για τους ειδικούς που ασχολούνται, να συνεργαστούν για να φανερωθεί το θαύμα.


Γιατί θαύμα

Κάθε τραύμα από τη φυσιολογία του, έχει πάντα εγκλωβισμένη ενέργεια - δηλαδή ανέκφραστο δυναμικό του ατόμου - μέρος της ζωής του αβίωτο. Φαίνεται ίσως απλό παιχνίδι λέξεων, αλλά το τραύμα είναι όντως θαύμα από την οπτική της ενέργειας. Tο θαύμα της ψυχής που επιμένει να μένει στη ζωή για να εκδηλωθεί. Και δίνεται θέμα στα χέρια ειδικών, που όταν συνεργάζονται το θαύμα φανερώνεται! Τότε το τραύμα αντί για εμπόδιο και πόνος, γίνεται εφαλτήριο αγάπης και ζωής. Γίνεται ψυχή ελεύθερη να εκφραστεί, να κινηθεί, να ζήσει, και να μεταμορφωθεί.Το άτομο που επιβιώνει μετά το τραύμα, έχει στη ζωή του την πρόκληση να αναλάβει και να απελευθερώσει τη δύναμη που κρύβεται στο τραύμα, για να ζήσει τη ζωή του με πληρότητα.


Το τραύμα γίνεται θαύμα με σφαιρική οπτική και αγκάλιασμα ευρύ, με τη βοήθεια όλων των ειδικών που χρειάζονται, για να αγγίζεται η κάθε πλευρά του. Η συνεργασία ψυχοθεραπευτών με ενεργειακούς θεραπευτές που εργάζονται με το ενεργειακό σώμα, παρέχει πλήρη επούλωση στον πληγωμένο άνθρωπο. Αλλιώς, ένα βαθύ τραύμα κακοφορμίζει μένοντας ανοιχτό, με όλα τα παράγωγα μιας χρόνιας φλεγμονής που το σύστημα προσπαθεί να επουλώσει. Βίωσα την πορεία αυτή σε δικά μου τραύματα ψυχοσυναισθηματικά, και στην εργασία μου με άλλους, και γνωρίζω από πρώτο χέρι τη διαδικασία και όσα σου λέω.



Μηχανισμοί του τραύματος

Η εγλωβισμένη ενέργεια αναπαράγει το τραύμα μέχρι να απελευθερωθεί. Γίνεται άθελά σου. Το τραύμα είναι θέμα καρδιάς. Είναι χτισμένο στην κυτταρική σου μνήμη, δομημένο στο ασυνείδητό σου, και πολλές φορές κληροδοτημένο από προηγούμενη γενιά. Έτσι περιέχει απωθημένα πολλά συναισθήματα και αντιλήψεις, που είναι παγιωμένες και καταστροφικές. Για το λόγο αυτό αξιώνει εργασία ιδωμένη πολύπλευρα και ενεργειακά. (Δες και τον Θεραπευτικό Κώδικα του Α. Loyd)


Το τραύμα θέλει φροντίδα αλλά με τρόπο. Σύμφωνα με τις απόψεις της Νευρογλωσσικής Επιστήμης και με τη φύση της συνειδητότητας, ό,τι σκέφτεσαι βιώνεται, και το υποσυνείδητό σου το καταγράφει σαν να το ζείς αληθινά. Χρειάζεται λοιπόν προσοχή στην ανάλυση, γιατί ο νους πρώτον, τείνει να αναπροσαρμόζει ακόμα και τα γεγονότα στα δεδομένα του, ώστε να τα συνδέσει με μια λογική. Και δεύτερον, τα αναπαράγει αναμασώντας τα, για να προφυλαχτεί όπως νομίζει από την επανάληψη του ίδιου τραύματος. Όμως πετυχαίνει ακριβώς το αντίθετο!


Αυτοί οι δύο μηχανισμοί με τον καιρό, σου δημιουργούν μία ταυτότητα. Ταυτότητα που βρίσκεις απαραίτητη για να ζεις, και που επαναλαμβάνει αθέλητα το ίδιο μοτίβο κίνησης - δράσης ή που σε καταδικάζει στην ακινησία του τρόμου, για να αποφύγεις αυτό που φοβάσαι. Το έχω δει αυτό να συμβαίνει, τόσο σε μένα όσο και σε θεραπευόμενους, ιδιαίτερα στους διανοητικούς τύπους ανθρώπων. Είναι σα να έχει γίνει το τραύμα κακοκλεισμένη πληγή με ράμματα, επιμολύνθηκε, και για να επουλωθεί χρειάζεται βαθύτερα να καθαριστεί.


Εδώ μπορεί να βοηθήσει ο ενεργειακός θεραπευτής, σε συνεργασία με τις άλλες ειδικότητες. Πρώτον βοηθά στον βαθύ ενεργειακό καθαρισμό και εξισορρόπηση του συστήματος, καθότι όπως όλα είναι ενέργεια, έτσι και το τραύμα είναι συνοθύλευμα ενεργειών που αλληλεπιδράσανε. Και δεύτερον, βοηθά να δημιουργηθεί μια υγιής και απαραίτητη απόσταση από το τραύμα, ώστε να επιτευχθεί και η πλήρης επούλωση. Ανάλογα με τον θεραπευόμενο, χρησιμοποιεί τεχνικές από τη δική του εργαλειοθήκη. (Δες με ένα κλικ Ενεργειακή Θεραπευτική και Chakradance.)


Ανάλογο

Ένα τραύμα δεν το ξύνεις αν θέλεις να κλείσει. Και αν είναι πολύ βαθύ, αποφεύγεις καιρό να κινήσεις το σημείο αυτό, ενεργοποιείς παράπλευρες περιοχές για την ισορροπία, και παίρνεις ειδική αγωγή για τη φλεγμονή και τα παράγωγά της. Στο σωματικό τραύμα, χρειάζεσαι χειρουργό και τραυματιοφορέα ή και φυσικοθεραπευτή. Κάτι ανάλογο χρειάζεσαι σε όλα τα βαθιά τραύματα και πληγές, όπου και αν βρίσκονται στο σύστημά σου - είτε στο σώμα είτε στο νου, στην καρδιά ή στο πνεύμα σου.



Για το λόγο αυτό, και στα ψυχοσυναισθηματικά τραύματα, οι ειδικότητες να συνεργάζονται για ουσιαστικό αποτέλεσμα. Αυτή είναι η νέα μορφή συνεργατικής διευθέτησης των ψυχολογικών θεμάτων που πρώτη φορά συνάντησα στην εκπαίδευσή μου στο Ε.Κ.Π.Α., όπου και διδάχτηκα το Coaching Υγείας, Ευεξίας, Άσκησης και Μακροβιότητας.


Τα χαρίσματα θεραπεύουν

Υπάρχει όμως και ένας βαθύτερα ουσιαστικός και ανατρεπτικός λόγος, που ο ενεργειακός θεραπευτής συμβάλλει στο καλύτερο αποτέλεσμα! Γιατί μπορεί να σε βοηθήσει να συνδεθείς με τα ψυχικά σου χαρίσματα, και να δεις στην άλλη όψη του τραύματος τη λαμπρή εκδοχή σου. Τα ανεκδήλωτα ακόμα χαρίσματα και τα δυνατά σου σημεία, τα οποία στο φως γίνονται συνειδητά, επουλώνουν το τραύμα. (Μπορείς να δεις... "Τα χαρίσματα θεραπεύουν" του Μάνουελ Σωχ).


Ωσότου και εσύ να αναγνωρίσεις έτσι τη σοφία του τραύματος στη ζωή σου, ως μια ισχυρή και σίγουρη ώθηση για την εκδήλωση των ψυχικών χαρισμάτων σου και για την εξέλιξή σου. Αυτή η οπτική είναι άκρως θεραπευτική! Αλλάζει το πεδίο του τραύματος και την ενέργειά σου, αλλάζει εσένα και σου δείχνει νέες δυνατότητες που δεν είχες διανοηθεί. Σε ανοίγει σε μια νέα συνθήκη ζωής που γίνεται υπαρκτή καθώς έρχεσαι σε επαφή με το ψυχικό σου δυναμικό. Γιατί... μεταξύ μας, δεν πρόκειται μόνο για θεραπεία, αλλά για επανασύνδεση με τη ροή της ζωής σου.


Υ.Σ.

Θες να γνωρίσεις αυτή την οπτική; Κάνε εγγραφή για την κλήρωση που θα γίνει στις 14 Νοεμβρίου, για μία δωρεάν συνεδρία μαζί μου!


--

Ευαγγελία Σερέτη, DDS Ενεργειακή Θεραπεύτρια & Προπονήτρια Ευεξίας Mindfulness & Compassion Practitioner Πιστοποιημένη Διαμεσολαβήτρια CHAKRADANCE™ Εγκεκριμένο μέλος του IICT


ANASANA

Επιστήμη

& Τέχνη

ANASANA από την Ευαγγελία Σερέτη

Mail: anasana.gr@gmail.com

Τηλέφωνο: 697-602-4760

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
bottom of page