top of page

Μαρτυρία

Μια μαρτυρία για την Ενεργειακή Θεραπευτική, και ειδικότερα, για το Σύστημα Καθρέφτης του Σώματος. Την παραθέτω ολόκληρη, καθώς περιγράφει γλαφυρά την αλλαγή στην αντίληψη, που είναι και βάση της Θεραπείας. Μιλάει ο Κωνσταντίνος...

"Θυμάμαι πριν από δέκα χρόνια όταν είχα ένα σοβαρό ατύχημα στο οποίο έσπασα το πόδι μου. Στο νοσοκομείο με εξέτασαν οι γιατροί. Τους ρωτούσα όλη την ώρα για τη θεραπεία. Μου έλεγαν ότι έπρεπε να κάνω υπομονή και να μην ανησυχώ τόσο πολύ για αυτό. Όταν τους ρωτούσα αν ήταν σοβαρό, δεν απαντούσαν ευθέως. Μου έλεγαν ότι θα ήταν εντάξει, αλλά εγώ δεν τους πίστευα. Ένιωθα ότι ήταν μάλλον σοβαρό. Πράγματι μετά από 2 μήνες εγώ δεν περπατούσα ακόμη και τότε μου είπαν ότι έπρεπε να χειρουργήσουν το πόδι, αλλά μου είπαν επίσης να μην περιμένω πολλά από αυτό και ότι ίσως το ακρωτηριάσουν.


Η γη χάθηκε κάτω από τα πόδια μου

Πήγα στο σπίτι και κλείστηκα για ένα μήνα νιώθοντας χάλια και συνεχώς χειροτέρευα. Μια μέρα αποφάσισα ότι αυτό δεν θα ήταν το τέλος, δεν θα μπορούσε να είναι. Τότε δεν ήξερα ακόμα για τη δύναμη των πεποιθήσεων, ούτε είχα κάποια βεβαιότητα για βελτίωση, αφού οι γιατροί ήταν αρνητικοί... Απλώς σκεπτόμουν ότι ήθελα να περπατήσω και ότι αυτό δεν μου συνέβη πραγματικά. Μετά από τρεις μήνες η κατάστασή μου ήταν η ίδια και ήμουν ακόμα ακινητοποιημένος στο κρεβάτι. Τότε δυσκολεύτηκα να πιστέψω ότι θα μπορούσα να περπατήσω ξανά.


Όνειρο η γιαγιά!

Ένα βράδυ είδα ένα όνειρο. Στο όνειρο είδα την ανάπηρη γιαγιά μου να μου λέει να μην τα παρατήσω. Μου είπε να έχω πίστη και ότι έπρεπε να πιστέψω ότι θα περπατούσα ό,τι κι αν γινόταν. Από εκείνο το βράδυ άρχισα να πεισμώνω και να επαναλαμβάνω καθημερινά στον εαυτό μου ότι θα περπατήσω... Λίγους μήνες μετά το έκανα. Άρχισα να περπατάω λίγο, αργά, αλλά σταθερά. Βελτιωνόμουν και άρχισα να το πιστεύω! Θα μπορούσα να το πετύχω! Δεν θυμάμαι άλλη φορά που να υπήρξα τόσο σίγουρος για κάτι άλλο... Η βεβαιότητα που συνόδευε τις τότε αντιλήψεις μου ήταν ότι έπρεπε να ζήσω και άρα θα συνέβαινε, αυτό ήταν κάτι που με γέμιζε πίστη και κάθε μέρα έδιωχνα την όποια αντίθετη σκέψη. Οι αντιλήψεις μου ήταν πολύ δυνατές αν και δεν μου επέτρεπα να πετυχαίνω το στόχο μου την κάθε μέρα.


Α και Ω

Οι αντιλήψεις μας είναι το ΑΛΦΑ και το ΩΜΕΓΑ. Με τις αντιλήψεις μας δημιουργούμε την πραγματικότητά μας και με τη βεβαιότητά μας ποτίζουμε κάθε μέρα τις αντιλήψεις και τις πεποιθήσεις μας. Επαληθεύουμε συνεχώς τις αντιλήψεις μας, απλώς δεν το παρατηρούμε συνειδητά πάντοτε. Αυτό ισχύει τόσο για το σώμα, όσο και για τη ζωή μας. Το σώμα μας μπορούμε να το δούμε με πολλούς τρόπους και το ίδιο ισχύει και για τα συμπτώματα. Εάν επιλέξουμε την Α ή τη Β αντίληψη, αλλάζουν όλα εντελώς. Εάν δούμε το σύμπτωμα ως πρόβλημα, αυτή η αντίληψη διατηρεί το πρόβλημα, εάν δούμε το σώμα ως βιολογικό προϊόν τότε οι νόμοι της βιολογίας μας περιορίζουν, μαζί με τη χημεία και τη φυσική. Εάν το δούμε ως ενέργεια, όμως, τότε όλα μπορούν να θεραπευτούν!


Δύο πραγματικότητες

Επομένως μπορούμε να αποφασίσουμε να διατηρούμε αντιλήψεις με τις οποίες εστιάζουμε στην ενέργεια και στο πώς η ενέργεια ρέει και πάλι ελεύθερα επαναφέροντας μας στην υγεία. Αυτό δεν σημαίνει ότι σταματάμε να βλέπουμε το σώμα ως τέτοιο, απλώς και οι δυο πραγματικότητες, η βιολογική και η ενεργειακή, λειτουργούν συμπληρωματικά. Όταν λαμβάνουμε μια θεραπεία, εστιάζουμε με τις αντιλήψεις μας στον θεραπευτή μας, έχοντας εμπιστοσύνη ότι ξέρει και πώς θα κάνει το καλύτερο να μας θεραπεύσει. Ωστόσο, όμως, πάλι εμείς δημιουργούμε τον θεραπευτή με τις αντιλήψεις μας. Το ίδιο κάνουμε και με τη θεραπεία και τα αποτελέσματά της. Διατηρούμε μια θετική αίσθηση προσδοκίας. Έπειτα από τη θεραπεία προσμένουμε να δούμε πώς θα υλοποιηθούν τα ευεργετήματα. Μπορούμε να εστιάζουμε συνεχώς στη βελτίωση, όσο μικρή ή μεγάλη κι αν είναι και να ενθαρρύνουμε τη θεραπεία καθημερινά, τρέφοντας την με πεποιθήσεις και αντιλήψεις.


Διατήρηση στόχου

Αυτό που κάνουμε με τις αντιλήψεις μας είναι εν τέλει να διατηρούμε πάντα το στόχο, που είναι η πλήρης θεραπεία μας. Έτσι, εάν δούμε το σώμα με την αντίληψη ότι είναι θεραπευμένο, τότε το σώμα μας θα ακολουθήσει ανταποκρινόμενο σε αυτή την πραγματικότητα. Η βιολογία θα ακολουθήσει την ενέργεια και αναδιατάσσονται κι οι δυο! Ο νους πολλές φορές λόγω των προγραμμάτων του μπορεί να κάνει τα δικά του, προβάλλοντας ίσως αμφιβολίες, εμείς, όμως, μπορούμε πάντα να αλλάζουμε τα προγράμματα αλλάζοντας συνειδητά τις αντιλήψεις, τις λέξεις και τις πεποιθήσεις μας. Ο νους μας είναι ένας βιο-υπολογιστής και μπορούμε να τον προγραμματίζουμε, επιλέγοντας τις λέξεις, τις αντιλήψεις και τις πεποιθήσεις που εμείς επιθυμούμε να βιώσουμε στη φυσική πραγματικότητα. Γνωρίζοντας λοιπόν τα εργαλεία, μπορούμε να αλλάζουμε συνειδητά τον προγραμματισμό με τη συνειδητότητά μας.


Τα 3 Βήματα

Υπάρχουν αυτά τα τρία βήματα που άφησε ως μέρος της κληρονομιάς του ο Μάρτιν Μπρόφμαν και που μπορούμε να χρησιμοποιούμε ώστε να αλλάξουμε όποια κατάσταση επιθυμούμε και να δημιουργήσουμε μία άλλη πραγματικότητα. 1. Αποφασίζουμε τι θα είναι αλήθεια στη νέα πραγματικότητα. 2. Ενθαρρύνουμε την αντίληψη ότι συμβαίνει τώρα. 3. Αποφασίζουμε ότι τώρα είναι αλήθεια. Βάζοντας τα εργαλεία σε εφαρμογή, προσέχοντας τις αντιλήψεις μας ώστε να ενθαρρύνουμε τη διαδικασία, και έχοντας συνειδητές λέξεις και πεποιθήσεις, τότε θα δούμε τη νέα κατάσταση που επιθυμούμε. Και το σώμα, αλλά και η ζωή μας θα ακολουθήσουν το νέο σενάριο που γράψαμε.


Εγρήγορση

Χρειάζεται να είμαστε σε εγρήγορση κι αν ακόμη κάποιες φορές δεν το καταφέρουμε, επανερχόμαστε και ξεκινάμε πάλι. Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τη βεβαιότητα μέχρι να μη χρειάζεται άλλο. Οι αντιλήψεις μας είναι πολύ σημαντικές, δημιουργούν πραγματικότητες! Κι εμείς είμαστε οι δημιουργοί και οι ονειρευτές, μπορούμε να αλλάζουμε το όνειρο, αρκεί να προσέχουμε τι είδους αντιλήψεις, τι είδους πεποιθήσεις και τι λέξεις χρησιμοποιούμε. Όταν το κάνουμε αυτό συνειδητά, κι όταν επιμένουμε να το συνεχίζουμε, τότε κάποια στιγμή θα βιώσουμε αυτήν την πραγματικότητα, βλέποντας το όνειρό μας να αλλάζει και να ανταποκρίνεται στις αντιλήψεις μας. Οι άλλοι θα μιλούν για θαύμα, μα εσείς θα ξέρετε ότι με τις αντιλήψεις σας δημιουργήσατε αυτό που επιθυμούσατε."


Κωνσταντίνος

ANASANA

Επιστήμη

& Τέχνη

ANASANA από την Ευαγγελία Σερέτη

Mail: anasana.gr@gmail.com

Τηλέφωνο: 697-602-4760

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
bottom of page