top of page

Εκείνη την άλλη φωνή...

Έγινε ενημέρωση: 15 Αυγ 2021

Στο πρώτο μου βιβλίο έδωσα τον τίτλο "Ακούγοντας τη φωνή...". Εννοούσα εκείνη την άλλη, εσωτερική μου φωνή, που μίλαγε κι έγραφα, που μου έδειχνε και ζωγράφιζα, και που ακούγοντάς την συναντούσα συχνά το παράδοξο. Αυτό που η σιωπή γεννά, η λογική δεν το χωρά, και ο νους δεν το ελέγχει.

My first book
Το πρώτο βιβλίο μου

Και είναι κάτι που το χαίρομαι πολύ όταν συμβαίνει αυτό, επειδή έτσι μου λέει η Τέχνη: ¨Δες με την καρδιά, για να με δεις ολόκληρη." Έτσι τα χρώματά μου πήραν μορφή, οι λέξεις το σχήμα τους, η πρόταση πήρε δρόμο και πέρασε, από την πόρτα του Μύρτου στον κόσμο. Κι ενώ διανύουμε μια όχι τόσο φιλόξενη εποχή για πρίγκιπες και πριγκίπισσες, στάθηκα καλότυχη και ζω το δικό μου παραμύθι στον εκδοτικό κόσμο... Ευχαριστώ το Μύρτο, αλλά και τη Θεοδώρα, που με πήγε ως την πόρτα του σαν την καλή νεράιδα!  Επίσης ευγνωμονώ και την αφιλοκερδή παρουσία της κ. Β. Βαγενού, που ως ιστορικός τέχνης, συνόδευσε την έκδοση αυτή με έναν κατατοπιστικό σχολιασμό για το είδος τη ζωγραφικής μου. Ακολουθεί απόσπασμα, μετά το video που παρουσιάζει όλα τα έργα ζωγραφικής στο βιβλίο:

«Αναμνήσεις ανθρώπινων και άλλων μύθων» «Καθαρά εξπρεσιονιστική, μοιραία συμβολική και υπερρεαλιστική, μα πάνω απ’ όλα βαθιά προσωπική, η ζωγραφική της Ευαγγελίας Σερέτη, θαμπώνει τα όρια ανάμεσα στο αληθινό και το φανταστικό, το ορατό και το αόρατο, το συνειδητό και το ασυνείδητο. Φιγούρες απλές που όμως μοιάζουν πρωταγωνιστές μύθων αρχετυπικών, στοιχεία της φύσης που αποκτούν πρόσωπα και συναισθήματα ανθρώπινα και μορφές εξώκοσμες, αλληγορικές, συνθέτουν τη θεματολογία της.

Ο στόχος της είναι να κινητοποιήσει όχι μόνο τις αισθήσεις του, αλλά και να του προσφέρει το έναυσμα για ένα βαθύτερο προβληματισμό και ένα πιο ανοιχτό πεδίο «ανάγνωσης» των έργων της. Η εκφραστική τους δύναμη στηρίζεται στην αυθεντικότητα, στην αυτόματη γραφή που γεννιέται από βιωμένα συναισθήματα, σε μια εικαστική ματιά και μια αίσθηση ότι οι ονειρικές αυτές εικόνες καταλαμβάνουν υπαρκτό κομμάτι της πραγματικότητας όλων μας.

Ακολουθώντας τη διαίσθηση, μνήμες, και μια εσωτερική πορεία, η Ευαγγελία Σερέτη δημιουργεί και καταγράφει την αλήθεια της με τρόπο άμεσο, ουσιώδη και χωρίς φόβο για το σκοτάδι αλλά και το εκτυφλωτικό φως της ανθρώπινης ύπαρξης.» Βασιλική Α. Βαγενού                                                                                  Ιστορικός Τέχνης


ANASANA

Επιστήμη

& Τέχνη

ANASANA από την Ευαγγελία Σερέτη

Mail: anasana.gr@gmail.com

Τηλέφωνο: 697-602-4760

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
bottom of page