Life aware movement Coaching

Ενημερώθηκε: Αυγ 15

Είναι προπόνηση στη συνειδητή ζωή, με εστίαση στις ιδιαίτερες ανάγκες του ανθρώπου που ζητάει τη βοήθειά μου για την ανάπτυξη και εξέλιξή του. Λειτουργεί με την ευαισθητοποίησή του στην κίνηση της ζωής μέσα του, στη σοφία του σώματος και της επιθυμίας του. Συνεργαζόμαστε για συγκεκριμένο αριθμό ατομικών συνεδριών τον οποίο συναποφασίζουμε. Πρόκειται για στήριξη στην αλλαγή που ο άνθρωπός μου επιθυμεί, μέσα από την επίγνωση-συνειδητοποίηση της σημασίας που έχει στη ζωή του.

7herd spiral - Life aware movement Coaching
7χορδη σπείρα

Συνήθως ο ρόλος του προπονητή ζωής (Life Coch), είναι να ενθαρρύνει, να εμπνέει, και να ενεργεί ως διευκολυντής της αυτο-αντανάκλασης του πελάτη, της λήψης αποφάσεων, του σχεδιασμού για το μέλλον του και της δημιουργίας αλλαγών στη ζωή του.

Μέσα από τις σπουδές μου στο AC Coaching (Προπόνηση ζωής), το Nlp (Νευρογλωσσικό προγραμματισμό), και την εξειδίκευση στον τομέα της Υγείας-Ευεξίας-Άσκησης-Μακροβιότητας, του προσφέρω ένα ασφαλές και υποστηρικτικό πλαίσιο για την αυτό-ανακάλυψη και την ενδυνάμωσή του, ώστε να στοχεύει και να ζει το καλύτερο για εκείνον.

Με την εκπαίδευσή μου δε στο NVC (Γλώσσα της καρδιάς), Mindfulnes και Compassion, παρέχω το είδος της στήριξης που χρειάζεται, ώστε να συναισθάνεται τις ανάγκες του και να τις καλύπτει όντως απαλλαγμένος από κριτική, μέσα στα πλαίσια του σεβασμού για την ζωή που επιλέγει. Επίσης, μέσω του Art-Therapy τον βοηθώ να μειώσει το άγχος του για να πραγματώσει τα όνειρά του, και στηρίζω την αλλαγή του μέσα από την εμπειρία μου στην ενεργειακή μετακίνηση με θεραπευτικό χορό.

The melting iceberg

Τι διαφορετικό γίνεται ακριβώς στο Life aware movement Coaching;

Πρώτον, τον βοηθώ να ξεκαθαρίσει τον βαθύτερο σκοπό του και να τον συνδέσει με τους στόχους του, έτσι ώστε αυτός να λειτουργεί μόνιμα ως κίνητρο για την πληρέστερη επίτευξη των στόχων και την διατήρηση των αποτελεσμάτων στη ζωή του. Επειδή η συνειδητοποίηση της βαθύτερης αιτίας-σκοπού ζωής που κάνουμε κάτι, οδηγεί και στην ολοκλήρωσή του.

Δεύτερον, τον εφοδιάζω βιωματικά με όλα τα κλειδιά που χρειάζεται για την ενίσχυση του δυναμικού του, όπως τις τεχνικές και τα εργαλεία που χρησιμοποιώ στην 7χορδη Σπείρα. Γιατί ο βιωματικός τρόπος μάθησης είναι αποδεδειγμένα ισχυρή και αδιάψευστη απόδειξη - στήριγμα για τις αποφάσεις μας.

Τρίτον, τον εκπαιδεύω στον "Χορό που θεραπεύει", και αποκαθιστά την διαύγεια του πνεύματός του για τη λήψη των κατάλληλων αποφάσεων σε κάθε παρούσα κατάσταση. Επειδή είναι αλήθεια πως κάθε φορά που πάει κάποιος να αλλάξει κάτι, το σύστημα επαναλαμβάνει αυτό που συνήθισε να κάνει σε άγνωστες καταστάσεις: επιχειρεί να τον προστατέψει με σκέψεις, στάσεις και συναισθήματα, σαν να απειλείται η ζωή του. Αρκετές φορές δε, αυτή η αντίσταση του συστήματος εμφανίζεται μέσα από ψυχοσωματικά συμπτώματα. Αυτό θολώνει την κρίση, η οποία χρειάζεται ξεκαθάρισμα.

Ξεκαθάρισμα της επώδυνης σύγκρουσης που γίνεται ανάμεσα σε πηγαίες ανάγκες του. Της σύγκρουσης που μπορεί και να εμφανίζεται ως δίλημμα ανάμεσα στη φροντίδα του εαυτού του και στη φροντίδα των άλλων.

Υπάρχει όμως ο δρόμος αυτός, όπου η φροντίδα των άλλων περνά μέσα από την φροντίδα του εαυτού. Είναι ο δρόμος και ο τρόπος της αρμονίας και της Χάριτος, όπως μέσα σε έναν χορό. Σε αυτόν τον χορό καλώ όταν ο πόνος της σύγκρουσης επιμένει, και ενώ σηματοδοτεί την αλλαγή, δεν φεύγει αν δεν προχωρήσει το άτομο μπροστά, αν δεν κάνει κάτι μαζί του.

Πρόκειται δηλαδή για προπόνηση δημιουργίας της επιθυμητής αλλαγής, με συνειδητή επιλογή και με επίγνωση της διαφοράς.

Στις περιπτώσεις δε, που το άτομο χρειάζεται επιπλέον στήριξη για να θεραπεύσει θέματα - τραύματα από το παρελθόν του, προτείνω την συνεργασία μας και με ειδικό ψυχολόγο, για την λήψη μιας κατάλληλα ολοκληρωμένης στήριξης. Αυτή είναι άλλωστε και η νέα επιστημονική προσέγγιση που προτείνεται πλέον, και η οποία είναι γνωστή με το όνομα "Dancing your soul".Home Page

ANASANA

Επιστήμη

& Τέχνη

ANASANA από την Ευαγγελία Σερέτη

Mail: anasana.gr@gmail.com

Τηλέφωνο: 697-602-4760

  • Facebook