top of page

Δεν είναι φιλοσοφία, είναι κβαντική φυσική

Έγινε ενημέρωση: 18 Σεπ 2021

Πολλές φορές ήθελα να πω ακριβώς αυτό, όταν καθώς μιλούσα, ένιωθα #περίεργα τα βλέμματα γύρω μου, λες και μιλούσα για κάτι #ουτοπικό.

Albert Einstein

Εδώ και κάποια χρόνια όμως, νιώθω τόσο ανακουφισμένη και ευτυχής που η Επιστήμη στηρίζει και αποδεικνύει επιτέλους αυτό τον συσχετισμό της ενεργειακής μας συχνότητας με την #πραγματικότητα που βιώνουμε! Ανυπομονώ πραγματικά, και αναρωτιέμαι, για το πότε η #κβαντική φυσική θα διδαχθεί στα #σχολεία!; Επειδή από κει, από την #βασική εκπαίδευση, μπαίνει η βάση κάθε αλήθειας που ενστερνιζόμαστε πρώιμα, και πάνω της χτίζουμε μετά τις #ζωές μας.


Πώς αξιοποιούμε τη γνώση της κβαντικής φυσικής;

Ακόμα και αν τη ζωή σου την έχτισες ήδη, δοκίμασε και πειραματίσου με τις πρακτικές που ενσωματώνουν το #πνεύμα, επειδή είναι η πιο υψηλή ενεργειακή συχνότητα που διαθέτεις. Πρακτικές που σου υπενθυμίζουν την #ολότητα του συστήματός σου, όπως και την #ενότητα με ό,τι υπάρχει. Που σε διατηρούν σε ετοιμότητα, να ξεμάθεις ό,τι έμαθες για να κάνεις θέση στην πραγματικότητα που θέλεις ώστε να τη ζήσεις. Η πραγματικότητα που τώρα ζεις, είναι αποτέλεσμα της συχνότητας στην οποία συντονίστηκες πιο πολύ μαζί της. Με την παραδοχή αυτή και μόνο, αρχίζεις να αξιοποιείς τη συγκεκριμένη γνώση. Αν θέλεις κάτι καλύτερο, ανέβα συχνότητα με πρακτικές #βιωματικές, γιατί αν κάτι το ζεις, το πιστεύεις. Εγγράφεται μέσα σου. Ανακάλυψε τις δυνατότητες που έχεις για να επηρεάζεις #θετικά τη ζωή σου, την #εξέλιξη και τον κόσμο γενικότερα - (αφού όλα είναι ενέργεια, και αφού ούτως ή άλλως επηρεάζεις τα πάντα γύρω σου, σύμφωνα με την κβαντική φυσική.)


Γιατί το βίωμα είναι απαραίτητο στην ενότητα;

Προτείνω το #βίωμα ως εμπειρία, που περνάει στο σώμα σου την αλλαγή που θέλεις να δεις, γιατί μια εμπειρία σου ήταν κι εκείνη που κάποτε, κάτι μέσα σου έσπασε, χωρίστηκε σε κομμάτια. Και είπες ή σου 'παν, ή θεώρησες τέλος πάντων και έγραψες στη μνήμη σου, πως άλλο το σώμα και άλλο το πνεύμα - άλλο εσύ και άλλο οι άλλοι. Και νόμισες πως η χωριστότητα θα σε προχωρούσε με ασφάλεια. Και ναι, με κάποιο τρόπο σε πήγε, επιβίωσες. Όμως ό,τι κι αν κάνεις, το νιώθεις, το ξέρεις πως κάτι λείπει ακόμα... Δεν είσαι πλήρης όσα κι αν πέτυχες, δεν εμπιστεύεσαι ούτε την ίδια την επιτυχία σου, αφού πολεμάς για εκείνη. Επειδή τα κομμάτια εκείνα που έσπασαν, δεν ενωθήκαν, δεν κάναν ακόμα #ειρήνη.


Το πνεύμα είναι αδιαχώριστο από το σώμα.

Τώρα το ξέρεις. Υπάρχουν τρόποι να ανακαλύψεις τη #σύνδεση, να δεις την ενότητα και να αρχίσεις να την εμπιστεύεσαι. Ένας τρόπος είναι και η επαφή σου με τη φύση, όταν βέβαια γίνεται συνειδητά. Όταν βλέπεις το λουλούδι, ακούς τα πουλιά, μυρίζεις τον αέρα και αισθάνεσαι την ομορφιά, σωπαίνεις και εκστασιάζεσαι, σαν να 'ναι πρώτη φορά. Αυτό το βίωμα αποκαθιστά, και σου θυμίζει την φυσική σου σύνδεση ανάμεσα σε σώμα και πνεύμα, ανάμεσα σε σένα και ό,τι υπάρχει. Μπορείς να σβήνεις τον πίνακα και να ξαναγράφεις. Προσέχεις όμως τι γράφεις! Αυτό θα πει #συνειδητά. Καλή η φιλοσοφία, μα εδώ μιλώ για #σοφία. Για γνώση και αγάπη στην πράξη. Δεν πας σε αυτήν χωρίς τις αισθήσεις σου. Σε θέλει #ολόκληρο άνθρωπο - ενεργειακά - δηλαδή ψυχή τε και σώματι. Στην πιο φυσική σου ύπαρξη, την ενότητα, που βεβαιώνει και η κβαντική φυσική.


Η φωτογραφία είναι από το αρχείο του κ. Μάνου Δανέζη, Αστροφυσικού, Μέλους του Σώματος Ομοτίμων Καθηγητών Του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Comments


ANASANA

Επιστήμη

& Τέχνη

ANASANA από την Ευαγγελία Σερέτη

Mail: anasana.gr@gmail.com

Τηλέφωνο: 697-602-4760

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
bottom of page