top of page

Τι κάνεις όταν θες ενότητα με το πνεύμα;

Έγινε ενημέρωση: 27 Οκτ 2021

Το ξέρεις ότι το πνεύμα είναι μαζί σου και ας μην το βλέπεις; Πως το μόνο που χρειάζεσαι είναι μία μικρή κίνηση για την επανασύνδεσή σου μαζί του; Σαν μια μικρούλα προσευχή ευγνωμοσύνης;

Στα μικρά παιδιά συμβαίνει αυθόρμητα. Ίσως μπορέσεις να θυμηθείς αυτή την απλότητα και τον αυθορμητισμό, κοιτώντας μέσα σου για λίγο... Διανύοντας την απόσταση από το "έξω" στο τι γίνεται "μέσα" σου.

Τόσο λίγο, όσο απέχει η ανάσα σου από την αναπνοή σου, και σε ανακουφίζει όταν την παίρνεις, γιατί είναι πιο πλήρης. Τόσο όσο το βήμα εκείνο, της συνειδητής σου απόφασης να δοκιμάσεις το καινούριο που σε εμπνέει. Να κινηθείς προς κάτι άλλο βγαίνοντας για λίγο από τη θέση σου, και δίνοντας την προσοχή σου σε αυτό το καινούριο, να πας προς την ενότητα. Σε εκείνη την πληρότητα και ησυχία μέσα σου, που νιώθεις όταν συνδέεσαι με το πνεύμα.

Το πνεύμα είναι εκεί και ας μην το βλέπεις.

Μπορεί να υπάρχουν στιγμές που νιώθουμε ότι η σύνδεσή μας με το πνεύμα έχει κλείσει. Ίσως τα πράγματα δεν φαίνονται να πηγαίνουν καλά στις μέρες μας, ή στη ζωή μας, ή μπορεί να νιώθουμε ότι δεν είμαστε στο στοιχείο μας. Η αλήθεια είναι ότι το πνεύμα είναι πάντα εκεί για εμάς. Η Επιστήμη πλέον συνηγορεί με το ότι δημιουργούμε την εμπειρία μας με τις σκέψεις μας και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για να πάρουμε μια συνειδητή απόφαση για το πώς θέλουμε τη ζωή, με άλλα λόγια, για να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. Εναπόκειται λοιπόν σε εμάς να δημιουργήσουμε τη σύνδεση, γιατί κανείς δεν μπορεί να το κάνει για εμάς, ακόμα και όταν το πνεύμα μας στέλνει κάποιες κλήσεις αφύπνισης.


Άλλη οπτική.

Δες το περίπου σαν να παίρνεις καθαρό αέρα. Αναπνέεις πάντα. Έτσι δεν είναι; Και ο αέρας είναι πάντα γύρω σου, σε περιβάλλει και κινείται μέσα σου συνεχώς. Αλλά μπορεί να χρειαστεί να βγεις έξω από το σημείο που βρίσκεσαι τη δεδομένη στιγμή - σωματικά, ψυχικά ή συναισθηματικά - και να επιλέξεις συνειδητά να πάρεις μία βαθιά ανάσα, για να νιώσεις τον αέρα να μπαίνει και να βγαίνει. Είτε αυτό σημαίνει ότι βγαίνεις έξω στη φύση, είτε απλώς μετακινείς τη σκέψη σου σε μια άλλη ιδέα, είτε στο σώμα σου επιτρέπεις να κινηθεί αυθόρμητα με έναν νέο τρόπο, αυτό που αλλάζει είναι η οπτική. Ο αέρας είναι ένας και ήταν από πριν εκεί.

Ανάσα και πνεύμα.

Εξίσου εύκολο είναι λοιπόν να επανασυνδεθείς με το πνεύμα, με την ίδια τεχνική. Όπως για την ανάσα φρέσκου αέρα, έτσι μια βαθιά αναπνοή μπορεί να σε συνδέσει με το κέντρο σου. Καθώς εισπνέεις, γεμίζεις το σώμα σου με το οξυγόνο που απαιτείται για να καλύψεις τις πιο βασικές φυσικές σου ανάγκες, επιτρέποντας στον αέρα να κυκλοφορεί μέσα σου. Εκπνέοντας, απελευθερώνεις τον παλιό, τον ήδη χρησιμοποιημένο και δυνητικά τοξικό αέρα, αφαιρώντας τυχόν μπλοκαρίσματα που μπορεί να εμποδίζουν να προχωρήσεις βαθύτερα στην ηρεμία που βρίσκεται στο κέντρο σου, εκεί όπου συνδέεσαι με το πνεύμα. Μπορείς να το δεις ως το σύνολο ενός κυκλώματος, το οποίο επιτρέπει στον ηλεκτρισμό να συνδεθεί και να ρέει σωστά. Το σώμα σου λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, και όταν κάνεις αυτή τη σύνδεση στο μυαλό σου, μπορεί να σε βοηθήσει να επιστρέψεις σε μια βαθύτερη σύνδεση που επιθυμείς.


Όπου και αν βρίσκεσαι λοιπόν, το μόνο που θέλει η επανασύνδεση με το πνεύμα σου, είναι μία μικρή, απαλή μετακίνηση. Τόσο μικρή, όσο απέχει η ανάσα από την αναπνοή σου. Το βήμα εκείνο δηλαδή, της συνειδητής σου απόφασης να δοκιμάσεις το "αλλιώς", σε πάει στην ενότητα.


......................................................................................................................



Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

ANASANA

Επιστήμη

& Τέχνη

ANASANA από την Ευαγγελία Σερέτη

Mail: anasana.gr@gmail.com

Τηλέφωνο: 697-602-4760

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
bottom of page