Image by Jess Bailey

To Blog μου

Σταγόνες   Ειρήνης

Διάβασε περισσότερα

   Εντυπώσεις

  7χορδη σπείρα

     Αποκαλύψεις

Το Ανεκτίμητο Δώρο!

Ενημερώθηκε: Ιουλ 19

Φέρει ανείπωτο πλούτο! Όταν μαθαίνουμε να ενεργοποιούμε το κέντρο του, καθώς και το πώς να κινητοποιούμαστε και να δρούμε με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν εκεί, σίγουρα τότε κρατάμε το χρυσό κλειδί της ζωτικότητάς μας. Την οποία ξεκλειδώνουμε, μαθαίνοντας και το πώς να εμπιστευόμαστε αυτές τις πληροφορίες. Επειδή χάρη στο υλικό σώμα είμαστε εκατομμυριούχοι! Επειδή φέρει το "εσώτερο σώμα"...


Στον βαθύτερο πυρήνα του είναι μας υπάρχει μια ακεραιότητα την οποία είναι εφικτό και όμορφο να ανακαλύψουμε αρχίζοντας να λειτουργούμε με αυτήν. Το κέντρο της αίσθησης μέσα μας, διαθέτει μια ακεραιότητα η οποία τιμά τη ζωή, και τιμά κυρίως εμάς τους ίδιους ως τη ζωή αυτή για την οποία είμαστε υπεύθυνοι. Είμαστε υπεύθυνοι για τον εαυτό μας, και μας έχει δοθεί το δώρο και το χάρισμα να τιμάμε το σώμα, το φως, (χάριν του οποίου ζούμε μαζί του), και τις εμπειρίες μας, όσο γίνεται καλύτερα.


Αυτό που νιώθουμε είναι το κλειδί για να είμαστε αληθινά "ζωντανοί" και ολόκληροι σε αυτή την πραγματικότητα. Αρχίζοντας να φροντίζουμε την ακεραιότητά μας, να την καλλιεργούμε και να ανακαλύπτουμε αυτή την εσώτερη αίσθηση, τη μαγεία και τις δυνατότητές της, βλέπουμε ότι το σώμα, που φαινομενικά μοιάζει με βάρος το οποίο περιφέρουμε μαζί μας, στην πραγματικότητα είναι ανεκτίμητο δώρο και μοναδική ευλογία.


Όποια και αν είναι η υψηλότερη πρόθεσή μας, δηλαδή ενσυνειδητότητα, ενσυναίσθηση ή δημιουργία, όλα μα όλα αφορούν το σώμα σαν αίσθηση. Κακοποιημένο, παραμελημένο, στερημένο, παρεξηγημένο, ή ακοίταχτο, το σώμα μπορεί να σηματοδοτεί τη ζωή, και να μας λέει την αλήθεια του.

Η ηρεμία, η αυτοκυριαρχία, η σχέση με τον εαυτό μας και με τον κόσμο, όπως και η δράση για την πραγμάτωση των ονείρων μας, περνούν από το σώμα σαν διαδικασία.

Όταν με το σώμα μας συμμετέχουμε σε κάτι που έχει ένταση-(ζωντάνια) και ευχαρίστηση- (ψυχική χαρά), αυξάνεται το αίσθημα ασφάλειάς μας. Εδραιώνεται δε αυτή η ασφάλεια, όταν το "κάτι" τελειώνει, και είμαστε ακέραιοι σωματικά και συναισθηματικά. Τότε εμπιστευόμαστε τη θέση μας μέσα στον κόσμο. Αυτή είναι και η αρχή της 7χορδης σπείρας!


Με την εκπαίδευσή μας σε αυτή την πρακτική μαθαίνουμε το γαϊτανάκι, την πολύχρωμη εναλλαγή της ζωής. Αυτό το μπες-βγες από το μέσα στο έξω, από το κέντρο μας στην περιφέρεια και αντίστροφα, από τον εαυτό μας στους άλλους... Και όσο επιτρέπουμε στην ζωή να ρέει, τόση ευεξία κερδίζουμε, και τόσο την απολαμβάνουμε σε ένα πνεύμα συναδέλφωσης, αγάπης και ομόνοιας. Όπως μικρά παιδιά που στήνουν και ξεστήνουν τη μπάλα, μόνο και μόνο για να την δουν να κυλά και να γελούν χτυπώντας τα χέρια τους με χαρά. Αυτό δεν θέλουμε άλλωστε από την ζωή; να κυλά

μαζί μας χαρούμενα;Γι αυτό όταν σε καλώ να ακούσεις το σώμα σου, να το χορέψεις και να το αισθανθείς, ουσιαστικά σε καλώ να καλλιεργήσεις καθημερινά αυτό το αίσθημα ασφάλειας και ακεραιότητας που υπάρχει μέσα σου. Επειδή το βλέπεις και το γνωρίζεις ήδη, πως όσα κι αν έκανες, όσα και αν έχεις, δεν νιώθεις αρκετά ασφαλής για να χαλαρώσεις, να απολαύσεις ζωή και συνεύρεση. Όμως πολύ απλά, όταν το εμπιστεύεσαι, είναι ένας σίγουρος δρόμος για να αισθάνεσαι και να αγαπιέσαι.


Το σώμα μας καθρεφτίζει τη σχέση μας με γη κι ουρανό, με τον κόσμο, και με τον εαυτό μας. Στον κατακόρυφο άξονά μας, στον οριζόντιο, στο πώς αναπνέουμε, στις μυϊκές μας συσπάσεις ή ατονίες, στη φώνηση και στο τραγούδι, στο πώς κοιτάμε και αν, στο αν ακούμε και τι, στη στάση μας και στο βάδισμα, σε κάθε κίνηση και μες στο χορό φαίνεται η στάση ζωής. Και εδώ είναι που βρίσκεται και η ευλογία. Η συνύπαρξη δηλαδή, με ένα πνεύμα-ενέργεια που το διαρρέει, πανέτοιμη να αποκαταστήσει στην κάθε στιγμή, σε μια νέα κίνηση, την ισορροπία και πλαστικότητα που έχει η χάρη. Ισορροπία και χάρη στις σχέσεις μας, με λεύτερη ανάσα, επικοινωνία πιο γνήσια, με το σώμα - αδιάψευστο μάρτυρα της αλλαγής.


Όταν μιλάει το σώμα, εκφράζονται αναπόφευκτα τα συναισθήματα και η ψυχή μας αρχίζει να φανερώνεται. Το σώμα μπορεί να μας πει για τα πιο βαθιά μας κομμάτια και τη συμπεριφορά μας, αρκεί να ακούσουμε. Όταν μαθαίνουμε τις δυνατότητες της κίνησής μας, ελεύθερα πειραματιζόμενοι σαν τα παιδιά, με γνήσια περιέργεια και ενδιαφέρον, παρατηρούμε άμεσα και συνειδητοποιούμε κάποια επαναλαμβανόμενα μοτίβα επικοινωνίας.


Ο αυθορμητισμός της κίνησής μας και η παιχνιδιάρικη διάθεση, φέρνουν στην επιφάνεια όσο ανοίγει η καρδιά μας, κάποιες πληροφορίες που είναι γραμμένες στο σώμα από παλιά σαν μία σοφία πανάρχαια. Πολύτιμες για το "τώρα" μας, δίνουν ευκαιρίες ανεύρεσης νέων τρόπων συμπεριφοράς στα διάφορα θέματα της ζωής, όπως τα όρια και η ασφάλεια, η ανάληψη της ευθύνης, τα διλήμματα, το "εμείς" και οι "άλλοι", και ό,τι άλλο συν-κινεί το μέσα μας. Η ποικιλία του βιώματος, ο έντεχνος τρόπος ακρόασης του εαυτού μας, και η συν-εύρεση, μας δίνουν επίσης μια νέα οπτική για τη λήψη της πιο κατάλληλης απόφασης σε ό,τι μας αφορά. Κατά κάποιο τρόπο δηλαδή, παίρνουμε έτσι τα... εκατομμύριά μας!Αυτός ο ανεκτίμητος πλούτος είναι ο λόγος που θα σου πρότεινα επαφή με το σώμα σου κάθε στιγμή αν μπορείς, και που σε καλώ να εξασκήσεις μια σχέση μαζί του. Τρόποι υπάρχουν αρκετοί, και μαζί μου μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στην "7χορδη σπείρα"(δες εδώ...), στο "Χορεύοντας τον πόνο"(πατάς εδώ...), αλλά και στο "Chakradance"(κοίτα εδώ...). Έλα και δες, πως η σχέση σου με το σώμα είναι η σχέση σου με τον κόσμο!


Πιο συγκεκριμένα, τα οφέλη που αποκομίζεις από τις κινητικές αυτές διαδικασίες απελευθέρωσης, είναι τα εξής:

1. Γνωρίζεις την ελευθερία του να είσαι αυθεντικός, απλά και ξένοιαστα, μακριά από κριτική, το λάθος ή σωστό, το κακό ή το καλό. Έτσι ανοίγεις και στους άλλους που σε γνωρίζουν αυτή τη δυνατότητα, καθώς πλέον συνδέεσαι εύκολα με την εσωτερική σου χαρά.

2. Έρχεσαι σε ουσιαστική επαφή με τη ζωτικότητά σου, και με το ποιος είσαι, αναγνωρίζοντας την αλληλεπίδραση σκέψεων-συναισθημάτων και αναγκών, μέσα από το άμεσο βίωμα κάθε κινητικής διαδικασίας.

3. Γυμνάζεσαι, ενώ ανακαλύπτεις νέα πράγματα, και διασκεδάζεις.

4. Εισάγεις ευκολότερα νέους τρόπους έκφρασης και επικοινωνίας στη ζωή σου, καθώς η αυθόρμητη κίνηση σε οδηγεί χαλαρά προς τα εκεί.

5. Αλλάζεις την άποψή σου για σένα και τους άλλους, όσο διευρύνεται το πνεύμα σου προς νέες δυνατότητες, και αντιλαμβάνεσαι την ενότητα.

6. Ό,τι συνειδητοποιείς, το κατακτάς κι ας μην το γνωρίζεις ακόμα, γιατί μεταφέρεται αυτόματα μέσω της βιωματικής διαδικασίας στη ζωή σου.

7. Βαδίζεις απαλά προς την επανασύνδεση με τον εσώτερο εαυτό σου, την υψηλή διάνοια, που έχει όλες τις πληροφορίες για την ευζωία σου.

8. Εκτονώνεσαι και απελευθερώνεις σταδιακά, κρατημένα ή κλειδωμένα συναισθήματα, καθώς συνδέεσαι στο "εδώ και τώρα" με την ανακούφιση και ευλογία της ψυχής σου.

9. Ενδυναμώνεσαι με τόλμη και θάρρος αυτο-έκφρασης που πηγάζει από την αναγνώριση και αποδοχή του εαυτού και της μοναδικότητάς σου.

10. Μαθαίνεις να καλλιεργείς τη διαρκή παρουσία και τη γαλήνη, και εισπράττεις την αγάπη που έχει αυτό για σένα και τους άλλους.