Το Ανεκτίμητο Δώρο!

Ενημερώθηκε: Απρ 5

Φέρει ανείπωτο πλούτο. Όταν μαθαίνουμε να ενεργοποιούμε το κέντρο του, καθώς και το πώς να κινητοποιούμαστε και να δρούμε με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν εκεί, σίγουρα κρατάμε το χρυσό κλειδί της ζωτικότητάς μας. Την οποία ξεκλειδώνουμε, μαθαίνοντας και το πώς να εμπιστευόμαστε αυτές τις πληροφορίες. Επειδή είναι το υλικό μας σώμα αυτό, χάρη στο οποίο είμαστε εκατομμυριούχοι!


Στον βαθύτερο πυρήνα του είναι μας υπάρχει μια ακεραιότητα την οποία είναι εφικτό και όμορφο να ανακαλύψουμε και να αρχίσουμε πια να λειτουργούμε με αυτήν. Το κέντρο της αίσθησης μέσα μας, διαθέτει μια ακεραιότητα που τιμά τη ζωή και που τιμά κυρίως εμάς τους ίδιους ως τη ζωή αυτή για την οποία είμαστε υπεύθυνοι. Είμαστε υπεύθυνοι για τον εαυτό μας, και μας έχει δοθεί το δώρο και το χάρισμα να τιμάμε το φως μας, το σώμα μας, και την εμπειρία που ζούμε μαζί τους, όσο μπορούμε καλύτερα.


Αυτό που νιώθουμε είναι το κλειδί για να είμαστε αληθινά "ζωντανοί" και ολόκληροι σε αυτή την πραγματικότητα. Αρχίζοντας να φροντίζουμε την ακεραιότητά μας, να την καλλιεργούμε και να ανακαλύπτουμε τη μαγεία και τις δυνατότητές της, βλέπουμε ότι το σώμα, που φαινομενικά μοιάζει με βάρος που το περιφέρουμε μαζί μας, στην πραγματικότητα είναι ανεκτίμητο.


Όποια κι αν είναι η υψηλότερη πρόθεσή μας, ενσυνειδητότητα, ενσυναίσθηση ή δημιουργία, όλα αφορούν το σώμα σαν αίσθηση. Κακοποιημένο, παραμελημένο, στερημένο ή παρεξηγημένο, όσο αναπνέει, το σώμα μπορεί να πει την αλήθεια και να απολαύσει ξανά.

Η ηρεμία, η αυτοκυριαρχία, η σχέση με τον εαυτό μας και τους άλλους, όπως και η δράση για την πραγμάτωση των ονείρων μας, περνούν από το σώμα σαν διαδικασία. Με την εκπαίδευσή μας μαθαίνουμε το γαϊτανάκι, την πολύχρωμη εναλλαγή της ζωής. Αυτό το μπες-βγες από το μέσα στο έξω, από το κέντρο μας στην περιφέρεια και αντίστροφα, από τον εαυτό μας στους άλλους... Και όσο επιτρέπουμε στην ζωή να ρέει, τόση ευεξία κερδίζουμε, και τόσο την απολαμβάνουμε σε ένα πνεύμα συναδέλφωσης, αγάπης και ομόνοιας. Όπως μικρά παιδιά που στήνουν και ξεστήνουν τη μπάλα, μόνο και μόνο για να την δουν να κυλά και να γελούν χτυπώντας τα χέρια τους με χαρά. Αυτό δεν θέλουμε άλλωστε από την ζωή; να κυλά

μαζί μας χαρούμενα;

Γι αυτό όταν σε καλώ να ακούσεις το σώμα σου, να το χορέψεις και να το αισθανθείς, ουσιαστικά σε καλώ να καλλιεργήσεις καθημερινά αυτό το αίσθημα ασφάλειας και ακεραιότητας που υπάρχει μέσα σου. Επειδή το βλέπεις και το γνωρίζεις ήδη, πως όσα κι αν έκανες, όσα και αν έχεις, δεν νιώθεις αρκετά ασφαλής για να χαλαρώσεις, να απολαύσεις ζωή και συνεύρεση. Γιατί πολύ απλά, όταν το εμπιστευτείς, μόνο τότε μπορείς να αισθανθείς την αγάπη.Image by Jess Bailey

To Blog μου

Σταγόνες   Ειρήνης

   Εντυπώσεις

  7χορδη σπείρα

     Αποκαλύψεις

ANASANA

Επιστήμη

& Τέχνη

ANASANA από την Ευαγγελία Σερέτη

Mail: eva.sereti@yahoo.gr

Τηλέφωνο: 697-602-4760

  • Facebook
  • YouTube