top of page

Θεραπευτικός ενεργειακός χορός

Έγινε ενημέρωση: πριν από 4 ημέρες

Αποδεχόμενη ότι "ο πόνος είναι μήνυμα ψυχής", κάτι που υποστήριζε ο πατέρας της Ιατρικής Ιπποκράτης, βρήκα την τεχνική να αποκωδικοποιώ το μήνυμα. Με βασάνιζαν αρκετά συχνά πόνοι, και ζητώντας ουσιαστική λύση, την βρήκα μες τον Θεραπευτικό ενεργειακό χορό, που είναι τόσο ενσυνείδητος όσο και προσωπικός. Εξετάζει το πώς κινείται η ενέργεια στο σώμα, βλέποντας τον πόνο σε σύνδεση με την ψυχή, με την υψηλή δηλαδή ενέργειά μας. Μας ανοίγει στη θεραπεία επειδή κινεί τη σύνδεσή μας, αλλά και τη ροή με την ατομική συνειδητότητα που λέγεται ψυχή. Και μας χαρίζει ανακούφιση, χαρά και διαύγεια, μέσα σε λίγο χρόνο.Ο πόνος που πονά γίνεται πόνος που αλλάζει

Είναι γεγονός ότι από την Ιατρική του Ιπποκράτη μέχρι την Επιγενετική, όλα δείχνουν την επιστημονική άποψη πως η αιτία του πόνου ενυπάρχει στις κυτταρικές μας μνήμες, δηλαδή μέσα σε όλο μας το σώμα, φυσικό και ενεργειακό. Κατά συνέπεια, η αναζήτηση για λύση της αιτίας οδηγεί στην συνειδητότητα που τα περιλαμβάνει όλα, και με τεχνικές φυσικά οι οποίες ανιχνεύουν το σύνολο της ύπαρξής μας, που είναι σώμα και ψυχή μαζί, δηλαδή συνειδητό και ασυνείδητο. Δες σχετικές μαρτυρίες εδώ...

Τέτοιες είναι οι πρακτικές που χρησιμοποιούνται στο "ANASANA", και εδώ σου γράφω ειδικότερα γαι τον Θεραπευτικό ενεργειακό χορό, που συνδυάζει χοροθεραπεία και μουσικοθεραπεία με ενεργειακή θεραπεία. Ώστε ακόμα και αν λαμβάνεις φαρμακευτική αγωγή, να λάβεις και το μήνυμα ψυχής που ο πόνος σου φέρνει για να δεις τι θέλει να αλλάξεις συνειδητά, για να αποχωρήσει ουσιαστικά. Όχι να συγκαλυφθεί, αλλά να έρθει από το σκοτάδι της ασυνείδητης αιτίας που ήταν, στο φως της συνείδησής σου όπου φυσικά μπορεί να αλλάξει κάτι για το καλύτερο!


Η αυτοσυνείδηση είναι βάση της ελευθερίας

Στο Θεραπευτικό χορό μας αποκαλύπτονται οι ασυνείδητες αιτίες του πόνου μας. Το σώμα κρατά την ιστορία και τις συνήθειες, μα διαθέτει και την σοφία των πληροφοριών που είναι για όφελός μας. Βασικός στόχος του Θεραπευτικού χορού είναι να κινούμαστε και στη ζωή ελεύθερα και δημιουργικά, όπως συμβαίνει μέσα στο χορό, διατηρώντας την ικανότητά μας για ζωή και απόλαυση παρά τον όποιο πόνο!

Είναι αληθινά ένας τολμηρός και συνάμα μαγικός τρόπος αξιοποίησης και απελευθέρωσης του πόνου και των ψυχοσωματικών συμπτωμάτων, που αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον από το ότι κάθε φορά αναδύονται άλλα πράγματα και εξελίσσεσαι συνεχώς. Εφαρμόζω τον Θεραπευτικό χορό στην 7χορδη σπείρα, στο L.a.m. Coaching και την Ταχεία Ενεργειακή Ενδυνάμωση. Σχετίζεται άμεσα επίσης και με την νέα επιστημονική προσέγγιση που λέγεται "Dancing your soul", που διδάχτηκα στο Ε.Κ.Π.Α. - αφορά την αντιμετώπιση των ψυχοσωματικών συμπτωμάτων με τη συνεργασία ψυχοθεραπευτή, Coach και ειδικού χοροκίνησης. 


Πότε και γιατί να έρθεις στον Θεραπευτικό ενεργειακό χορό

Σε καλώ να έρθεις όταν :

 • νιώθεις έναν πόνο στο σώμα σου συχνά, δίχως εμφανή αιτία, αλλά και αν ξέρεις τι τον προκαλεί, και η συχνότητα εμφάνισής του σε ενοχλεί ή σε κουράζει.

 • θέλεις να κάνεις αλλαγές που τις φοβάσαι και νιώθεις αδύναμος.

 • έχεις οποιαδήποτε ενόχληση λόγω εμφανούς άγχους ή στρες.


Ανασαίνοντας Φως

Στον Θεραπευτικό χορό ξυπνά η φυσική σου αρμονία στο σώμα. Όπως στον εγκέφαλο γίνονται πολλές εναλλακτικές νευρικές συνάψεις, έτσι σε όλο το σώμα συμβαίνει κινητική ανταπόκριση. Έχεις προσέξει αν κάπου πονάς, το πώς σφίγγει όλο το σώμα και επιδεινώνεται; Στον Θεραπευτικό χορό το λαμβάνουμε υπόψιν, και μέσω του ενεργειακού σου σώματος το εξισορροπούμε. Είπαμε πως είμαστε πολύ περισσότερο από ό,τι οι πέντε αισθήσεις μας αντιλαμβάνονται. Είμαστε το Φως που μπορεί να περνάει μέσα από το σώμα και να ξεμπλοκάρει τις συσπάσεις. Ανακτάται έτσι και το αίσθημα ασφάλειας που χάνεται όταν πονάς. Το βλέπεις αυτό από την 1η συνεδρία μας, και ως την 7η σταθεροποιείται. Στην 8η πια συνεδρία που ολοκληρώνουμε, βλέπεις όλο το υλικό της προόδου σου, και μπορείς να πάρεις υγιείς απόφάσεις που θα την διατηρήσουν.


Συνοπτικά τα οφέλη του Θεραπευτικού ενεργειακού χορού

 1. Προλαμβάνεις χειρότερες συνέπειες του πόνου στο σώμα σου.

 2. Σταματάς την ταλαιπωρία σου συναισθηματικά και σωματικά.

 3. Αποφεύγεις ή μειώνεις την λήψη ιατροφαρμακευτικής αγωγής.

 4. Αποκτάς επίγνωση της βαθύτερης αιτίας του πόνου και έχεις τη δυνατότητα να τον αποτρέψεις στο μέλλον.

 5. Απελευθερώνεις την ζωντάνια, την αίσθηση της αυτοδυναμίας και της αυτοκυριαρχίας σου.

 6. Ανακτάς τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις και να προχωρήσεις στην παρούσα στιγμή της ζωής σου.

 7. Φροντίζεσαι με τον πιο χαρούμενο και οικονομικό τρόπο.

 8. Ανακαλύπτεις τη δυνατότητά σου να κινηθείς όταν πονάς, και τη δύναμη όταν φοβάσαι.

 9. Μαθαίνεις την κίνηση και παύση όπως στη φυσική ζωή, ισορροπημένα.

 10. Ζεις το θαύμα της αλλαγής που συμβαίνει με μικρές κινήσεις, παίρνοντας τη ζωή στα χέρια σου!

 11. Αυξάνεις το αίσθημα ασφάλειάς σου, που κλόνισε ο πόνος κι ο φόβος.

 12. Βλέπεις πως η στάση του σώματος είναι στάση ζωής.

 13. Προσφέρεις στον εαυτό σου σύνδεση και ενσυναίσθηση, ενώ έτσι σχετίζεσαι καλύτερα και με τους άλλους.


Τι συμβαίνει στην συνεδρία

Αντιλαμβάνεσαι τον πόνο να μετακινείται, να αλλάζει ή να εξαφανίζεται ενώ κινείσαι σε ειδικά διαμορφωμένους ήχους. Με την καθοδήγησή μου για την κατάλληλη χρήση των ενεργειών που υπάρχουν στο σώμα σου, και όσων εκπέμπει το περιβάλλον, μετακινείσαι ωσότου δεις από μόνη σου/μόνος σου το αποτέλεσμα. Κάθε συνεδρία, διαδικτυακή ή διαζώσης, διαρκεί μιάμιση ώρα. Αρχίζουμε με τη σύνδεση από ψυχής και μικρή προθέρμανση, και ολοκληρώνουμε με μία σύνδεση ενσωμάτωσης όπου παίρνουμε και σημειώσεις. Κάθε φορά μπορούμε να εστιάζουμε αλλού, ανάλογα το πού σε προσκαλεί το σώμα σου μέσω του πόνου. Ο πόνος απαιτεί να τον νιώσεις. Σύμφωνα δε με την Ενεργειακή Θεραπεία, κάθε περιοχή στο σώμα που πονά, αφορά και άλλη όψη σου συναισθηματική ή νοητική, και άλλη ανάγκη. Η αποκωδικοποίησή τους γίνεται σιγά σιγά και ενστικτωδώς μες τον χορό. Γιατί προηγείαται η σύνδεση με την ψυχή, και πόσο απαραίτητη είναι αυτή η ενεργειακά, θα το αντιληφθείς στον επόμενο πίνακα από τη Μέθοδο "Καθρέφτη του Σώματος"...


Συνοπτικά, Θεραπευτικός χορός ορίζεται ο αποσυμβολισμός του πόνου ή αλλιώς η αποκωδικοποίησή του, μέσω της ενσυνείδητης κίνησης του σώματος και της ενεργειακής προσέγγισής του. Κάθε πόνος γενικά, έχει να σου πει πολλά. Όταν έρχεται, αγκαλιασέ τον, όπως και το σώμα σου. Είναι θησαυρός. Αυτή την πολύτιμη εσωτερική του αξία ανιχνεύουμε σε όλη την κίνηση του Θεραπευτικού χορού, ο οποίος μετατρέπει τον πόνο που πονά σε πόνο που αλλάζει. Έτσι βλέπεις τον πόνο αλλιώς, ακούς το μήνυμά του, ανασαίνεις με ανακούφιση, και γαληνεύεις μες την καθαρή σου σύνδεση με την ψυχή, σε έναν ήσυχο χορό. Μετά από αυτό, μπορεί να πάρεις αποφάσεις για την υγεία σου την ψυχική και την σωματική.


Λίγα λόγια για τη σχέση μου με το χορό

Τον αγαπώ. Έκανα παραδοσιακούς, ευρωπαϊκούς και λάτιν για δεκαπέντε χρόνια, και έπειτα ασκήθηκα για εκατοντάδες ώρες δίπλα σε Έλληνες και ξένους δασκάλους πάνω στην αυθόρμητη κίνηση, στον χορό σωματικής έκφρασης και θεραπείας. Έτσι βρήκα αρκετές φορές την πληρότητα που έψαχνα, μα δεν κρατούσε πολύ και δεν μπορούσα να την ξαναζήσω μόνη μου. Αυτό, μαζί με τους ψυχοσωματικούς πόνους που παρουσιάζα συχνά, με παρότρυνε να ανακαλύψω μια κίνηση απελευθερωτική αλλά μαζί και ανεξάρτητη, έτσι ώστε και αν πονώ, να βιώνω αγάπη και ανακούφιση. Σε περιμένω με χαρά, να σου τον δείξω και εσένα!


Βρίσκεις όλο το βιογραφικό μου εδώ...https://www.anasana.gr/biograph


"To dance with life and not against it, to move responsively instead of reactively, this is a way to make spirit visible in the world."

                                                                                           ~ Anna Halprin


Ευαγγελία Σερέτη

Ενεργειακή Θεραπεύτρια & Coach Ευεξίας

Πιστοποιημένο Μέλος του IICT


(Υ.Σ. Δες με κλικ στη φωτογραφία μου  γιατί διάλεξα ειδικά τον χορό... και με ένα κλικ στον επόμενο σύνδεσμο "Γιατί ψυχή" τους λόγους που η σύνδεση μαζί της είναι ό,τι καλύτερο για κάθε θεραπευτική διαδικασία!)


......................................................................................................................
Comentarios


ANASANA

Επιστήμη

& Τέχνη

ANASANA από την Ευαγγελία Σερέτη

Mail: anasana.gr@gmail.com

Τηλέφωνο: 697-602-4760

 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
bottom of page