top of page

5 Δρόμοι για τη χαρά

Έγινε ενημέρωση: 15 Αυγ 2021

Το ξέρεις πώς η προπόνηση στην 7χορδη σπείρα, είναι ουσιαστικά πέντε δρόμοι για να πας στη χαρά ακόμα και όταν δεν το αναγνωρίζεις καθαρά;

Joy is the light that spreads
Χαρά είναι το φως που απλώνεται

1. Κινητοποιώντας τις αισθήσεις στο σώμα.

Συναντάς τη χαρά της ανακάλυψης και της συνειδητοποίησης των περιορισμών και ορίων σου, των εντάσεων, και όσων λέμε εμπόδια. Οι αισθήσεις σχετίζονται με τα συναισθήματα, και τα συναισθήματα δείχνουν ανάγκες, δηλαδή το από πού ξεκινάς. Συνηδητοποιώντας τα συναισθήματα, ανακουφίζεσαι και καθησυχάζεσαι γιατί αισθάνεσαι ζωντανός. Από δω ξεκινά η εξέλιξη. Μαθαίνεις πού βρίσκεσαι τώρα.

2. Μετακινώντας όλο το σώμα.

Βρίσκεις χαρά να το πηγαίνεις, να το κουβαλάς όπως κι αν είναι, μαζί με ό,τι αισθάνεσαι. Επειδή όταν μετακινείς το σώμα και πηγαίνεις το βάρος του μέσα στον κόσμο, μετακινείς και τη σκέψη σου, αλλάζοντας την οπτική σου. Αναγνωρίζεις και αναλαμβάνεις τη δύναμή σου.

3. Αφήνοντας να βγει από μέσα ο ήχος σου.

Ευλογία χαράς είναι να βάζεις τέλος στη σιωπή σου, και να φανερώνεται αυτό που συνέβαινε μέσα σου. Γιατί τολμάς να ακούς τον εαυτό σου και να ακούγεσαι. Αναγνωρίζεσαι μέσα στον κόσμο.

4. Εκφορτίζοντας ένταση συσσωρευμένη.

Παίρνεις χαρά καθώς ξαλαφρώνεις και μένεις ήσυχος να εξερευνάς. Να έχεις χώρο, και σκέψη και όρια για το καινούριο. Ίσως αυτό, ποτέ δεν το έκανες μένοντας μες την ειρήνη, ενώ συνδέεσαι και εκπληρώνεσαι.

5. Ανακαλύπτοντας το όνειρο που ήθελες.

Χαράς ευαγγέλια να ξυπνάς το παιδί από μέσα σου με ένα τρόπο ασφαλή μες τον κόσμο, εκεί όπου συμπνέεις. Αυτόν της ψυχής -όχι επιβαλλόμενο σαν όνειρο που έφτιαξαν άλλοι. Εδώ συνυπάρχεις και συνεξελίσσεσαι.


ANASANA

Επιστήμη

& Τέχνη

ANASANA από την Ευαγγελία Σερέτη

Mail: anasana.gr@gmail.com

Τηλέφωνο: 697-602-4760

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
bottom of page