top of page

Από τη φλεγμονή στη μνήμη

  • Ευαγγελία Σερέτη
  • 21 Μαΐ 2024
  • διαβάστηκε 1 λεπτά

Έγινε ενημέρωση: 13 Απρ


χαρούμενο dna

Αυτό ακριβώς τράβηξε την προσοχή μου στο πολύ ενδιαφέρον και αισιόδοξο άρθρο που ακολουθεί, επειδή γνωρίζουμε καλά στην Ιατρική πως ισχύει και το αντίστροφο. Δηλαδή, ένα αμυντικό σύστημα που αξιοποίηθηκε για την αποφυγή αναμνήσεων, εξελίσσεται έπειτα σε μηχανισμό φλεγμονής. Με αποτέλεσμα, και τα ψυχοσωματικά συμπτώματα να εμπλέκονται στο ίδιο σύστημα.


Η φλεγμονή των νευρώνων διαπιστώθηκε ότι προκαλείται από μια πρωτεΐνη με την ονομασία TLR9, η οποία κανονικά επιτρέπει στο ανοσοποιητικό σύστημα να αναγνωρίζει μόρια DNA από παθογόνους οργανισμούς.


Ωστόσο οι ερευνητές διατυπώνουν την υπόθεση ότι ο εγκέφαλος μαθαίνει να θυμάται προηγούμενες εμπειρίες με τον ίδιο τρόπο που τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος «θυμούνται» τα παθογόνα που συνάντησαν στο παρελθόν. Ίσως ένας μηχανισμός φλεγμονής που εξελίχθηκε αρχικά ως αμυντικό σύστημα αξιοποιήθηκε αργότερα από την εξέλιξη και για τον σχηματισμό αναμνήσεων.


Εδώ είναι αγαπητοί μου όλο το άρθρο που βρήκα στο... "in science". Μπορεί να απαντά σε δικές σας απορίες. Και με κάτι που ίσως δεν απαντιέται ακόμα, όπως το εξής:


Η δική μου εργασία από την πλευρά της Ενεργειακής Θεραπείας έχει να κάνει με την συνειδητότητα για την ύπαρξη αυτών των μηχανισμών, της διευθέτησης, και όχι της ανάλυσής τους. Κι αυτό επειδή, κάθε άτομο που εργάζεται για την ενσυνειδητότητά του, εργάζεται προς τον σχηματισμό νέων και λειτουργικών - για το ίδιο και τον κόσμο - αναμνήσεων και νευρικών οδών.


Ευαγγελία Σερέτη

Ενεργειακή Θεραπεύτρια & Coach Ενσυνειδητότητας-Ευεξίας

Πιστοποιημένη από το IICT




Comments


ANASANA

Επιστήμη

& Τέχνη

ANASANA από την Ευαγγελία Σερέτη

Mail: anasana.gr@gmail.com

Τηλέφωνο: 697-602-4760

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
bottom of page