top of page

Εάν Θέλεις την ειρήνη...


Ένα ενδιαφέρον άρθρο όσον αφορά την ενσυνείδητη οπτική της ειρήνης και του τι θα μπορούσαμε να είμαστε για αυτήν, από τον Φιλίπ Ανετέλ, συνεχιστή του Μάρτιν Μπρόφμαν στην Ενεργειακή Θεραπευτική Μέθοδο "Καθρέφτης του Σώματος" ή "Body Mirror System (κλικ στα κόκκινα γράμματα για να δεις τι είναι).



Άνθρωποι και πόλεμος, μια ιστορία που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, όλοι θυμόμαστε τις φράσεις «ήταν ο απόλυτος πόλεμος» και «ποτέ ξανά». Είναι απλά προτάσεις.

 

Από τότε, ο πόλεμος έχει έρθει και παρέλθει πολλές φορές και εξακολουθούμε να παρακολουθούμε τα ίδια σενάρια, με την αβεβαιότητα, τον θυμό και την επιθετικότητα να αυξάνονται από όλες τις πλευρές, οδηγώντας σε ακόμη περισσότερη βία και επομένως σε περισσότερες δυνατότητες για πόλεμο.

Στη ρίζα όλων αυτών των πολέμων βρίσκεται ο αδιάκοπος εσωτερικός διάλογος, ο άνθρωπος δεν σιωπά. Κι όμως, αυτή είναι η στιγμή που χρειάζεται πολλή ψυχική ηρεμία. Αυτό που συμβαίνει μοιάζει με καρκίνο που κάνει μετάσταση μέσα στην ανθρώπινη συνειδητότητα. Η πιθανότητα επούλωσης υπάρχει εάν αφαιρεθεί η βασική αιτία, γιατί οτιδήποτε μπορεί να θεραπευτεί.


Αυτό απαιτεί από τον καθένα μας να κάνει μια αλλαγή στην κατεύθυνση της προσοχής του, δηλαδή να επικεντρωθεί σε αυτό που συμβαίνει στη συνειδητότητά του, αντί να χάσει τον εαυτό του συναισθηματικά στα εξωτερικά γεγονότα. Διαφορετικά, από τη σκοπιά όπου όλα ξεκινούν μες τη συνειδητότητα, δημιουργούμε την πραγματικότητά μας με αυτόν τον τρόπο σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ΜΜΕ.

Άνθρωποι που δεν εμπλέκονται άμεσα στον πόλεμο συνεχίζουν να τον τροφοδοτούν με τις αντιλήψεις, τις σκέψεις και τα λόγια τους. Αν υποστηρίζουμε τη μια πλευρά έναντι της άλλης, διαιωνίζουμε τον χωρισμό, αν πολεμάμε για την ειρήνη, αν είμαστε κατά του πολέμου, τότε πάλι κάνουμε το ίδιο, ξαναδημιουργούμε έναν άλλο πόλεμο. Μια ειρηνιστική διαμαρτυρία δείχνει συχνά ανθρώπους έτοιμους να αγωνιστούν για την ειρήνη. Η αιτία αλλάζει όμως ο πόλεμος συνεχίζεται.

 

Κάθε κρίση για τους άλλους – κάθε σκέψη ή λέξη - είναι μια μορφή διαχωρισμού και οδηγεί σε διχασμό.

 

Εδώ και πολύ καιρό, τα όντα που ονομάζουμε «αφυπνισμένα» μας δείχνουν ότι ένας άλλος δρόμος είναι εφικτός. Αλλά μέχρι στιγμής, λίγοι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να επενδύσουν στη δική τους εσωτερική γαλήνη. Ωστόσο, μόνο τα όντα που είναι σαν οάσεις σιωπής μπορούν να ακυρώσουν την καταναγκαστική έλξη προς τη βία. Όλοι έχουμε την ικανότητα μέσα μας να βρίσκουμε εκείνο το μέρος όπου είναι δυνατό να δημιουργήσουμε μια νέα δόνηση, να μεταμορφώσουμε τη συνειδητότητά μας και από εκεί να εξαφανίσουμε τον πόλεμο, να μετατρέψουμε την ενέργεια που χρησιμοποιούν τα ανθρώπινα όντα για να καταστρέψουν, σε μια εποικοδομητική ενέργεια που μεταδίδει αγάπη.

 

Μερικοί άνθρωποι αποφασίζουν ότι το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να αποσυρθούν από τον κόσμο, σε κάποιο απομακρυσμένο μέρος, να αποκτήσουν μια μορφή ειρήνης, αλλά αν το άτομο δεν αλλάξει μέσα του και συμβούν οι κατάλληλες συνθήκες, τότε ο θυμός θα εκδηλωθεί και η ίδια κατάσταση θα επαναληφθεί.

 

Η πραγματική δοκιμασία είναι να είσαι μέσα στον κόσμο, στη ζωή και αν είσαι ήσυχος, τότε μπορείς να βρίσκεσαι οπουδήποτε μέσα στο πλήθος, να είσαι ειρηνικός εκεί.

 

Βρείτε τα μέσα για να ζήσετε τη ζωή σας ειρηνικά, πιο διαλογιστικά, μέσα στην ίδια τη ζωή και αυτή η ειρήνη ξεκινά από μέσα, ειδάλλως δεν θα υπάρχει ειρήνη σε αυτόν τον πλανήτη όσο ο άνθρωπος είναι διασκορπισμένος μέσα του.

 

Η αγάπη πρέπει να μεγαλώσει. Όλη αυτή η ενέργεια που κατευθύνεται στη βία, σε μάχες και πόλεμο πρέπει να μετατραπεί σε αγάπη και η ειρήνη που θα προκύψει θα είναι το μέσο για να επιφέρει μια πιο ακμάζουσα ζωή.

 

Είναι μια απόφαση να στρέψουμε την προσοχή μας στην αγάπη, να τη νιώσουμε να έρχεται από μέσα. Το τρέχον σενάριο είναι το αποτέλεσμα των αιώνων αντιλήψεων που συνδέονται με το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος, αντιλήψεων κρίσεων και προσδοκιών και συνθηκών αγάπης.

 

Είναι μια συνειδητή απόφαση να στρέψουμε την προσοχή μας στην αγάπη.

 

Η στιγμή είναι τώρα.

 

"Αν θέλετε ειρήνη, πρέπει να είστε σε ειρήνη. Η ειρήνη είναι πράξη, όχι ελπίδα." Thich Nhat Hanh

 

Φιλίπ

..................


Υ.Σ.

Ευχαριστούμε Φιλίπ!



ANASANA

Επιστήμη

& Τέχνη

ANASANA από την Ευαγγελία Σερέτη

Mail: anasana.gr@gmail.com

Τηλέφωνο: 697-602-4760

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
bottom of page