top of page

Μία Αρχή και ένα Σύμπτωμα

Έγινε ενημέρωση: 1 Αυγ 2023

Αφορμή το σύμπτωμα του Ιουλίου για αυτό το άρθρο! Θα ήθελα μαζί να σας θυμίσω, ειδικότερα μία από τις 7 Αρχές στο Chakradance™, η οποία σχετίζεται με το ηλιακό μας ενεργειακό κέντρο και λέει: «Προσπαθώ να αναλαμβάνω την ευθύνη για τον εαυτό μου και τις πράξεις μου.» Θα σας φανεί ίσως περίεργο αν πω πόσο πολύ συνδέεται αυτή η Αρχή και με το σύμπτωμα του μήνα Ιουλίου, που είναι το Έκζεμα ή Δερματίτιδα.


Σώμα

Σύμπτωμα και αιτία

Το έκζεμα είναι όρος για διαφορετικούς τύπους δερματικών οιδημάτων, που ονομάζονται επίσης δερματίτιδα. Τυπικά, το έκζεμα εμφανίζεται ως κηλίδες χρόνιας φαγούρας, ξηρού δέρματος, συνήθως στα χέρια, το λαιμό, το πρόσωπο και τα πόδια. Το μέρος του σώματος που επηρεάζεται και το ενεργειακό κέντρο (τσάκρα) που σχετίζεται με αυτό το μέρος, μας δείχνουν συγκεκριμένες ευαισθησίες. Εάν επηρεαστούν τα χέρια, μπορεί να αντανακλάται νευρικότητα ή εκνευρισμός σχετικά με την αποδοχή της εκπλήρωσης των στόχων των ατόμων που φέρουν το σύμπτωμα. Εάν επηρεάζεται ο λαιμός, τότε αντανακλά ανέκφραστη δυσαρέσκεια. Όταν το πρόσωπο επηρεάζεται, αντανακλά ένα αίσθημα ντροπής ή ενοχής, καθώς το άτομο μπορεί και να αισθάνεται ότι χρειάζεται να κρύψει το πρόσωπό του. Αν είναι τα πόδια, αυτό αντανακλά νευρική ανασφάλεια ή έλλειψη εμπιστοσύνης.

Τα άτομα με ατοπική δερματίτιδα εκδηλώνουν συχνά άσθμα ή εποχιακές αλλεργίες και αυτό αφορά εντάσεις στις αντιλήψεις του ατόμου σχετικώς με την αγάπη ή στη σχέση με κάποιο κοντινό τους άτομο. Μπορεί να υπάρχει οικογενειακό ιστορικό αλλεργικών καταστάσεων όπως είναι το άσθμα, ο αλλεργικός πυρετός ή το έκζεμα. Ο αλλεργικός πυρετός και το άσθμα υποδεικνύουν ευαισθησίες σχετικά με την αποδοχή της αγάπης, συχνά την αγάπη που προέρχεται από τη μητέρα, αντανακλώντας και τις εντάσεις που υπάρχουν εκεί. (Τα βρίσκεις στο βιβλίο του δασκάλου μου Martin Brofman "Ενεργειακή Θεραπεία", και περισσότερα για τις λύσεις τους, δες εδώ...Ενεργειακή Θεραπευτική και εδώ...Body Mirror System).


Ενεργειακά κέντρα και τι αφορούν

Ευκαιρία εδώ για να κάνω πιο κατανοητές τις συνδέσεις που γράφω, να σας θυμίσω τα βασικά στοιχεία για τα ενεργειακά κέντρα ή τσάκρα. Τα οποία χρησιμοποιώ και στην 7χορδη σπείρα ή στο Chakradance™, γιατί διέπουν την υγεία συγκεκριμένων μερών και οργάνων του σώματός μας και επηρεάζουν επίσης διαφορετικές πτυχές της ζωής μας:

1ο ΒΑΣΗ: Ασφάλεια, επιβίωση, εμπιστοσύνη - (χρήματα, σπίτι, εργασία). Αφορά την σύνδεσή μας με το φυσικό κόσμο και το χτίσιμο της προσωπικότητάς μας. Οργανικά σχετίζεται με τα επινεφρίδια και το σκελετικό, το λεμφικό και το απεκκριτικό μας σύστημα. (Χρώμα: κόκκινο)

2ο ΙΕΡΟ: Σεξουαλικότητα, αισθητηριακή αντίληψη, δημιουργικότητα, αγνά συναισθήματα, ελεύθερη κίνηση αισθήσεων και συναισθημάτων. Σχετίζεται με τους γεννητικούς μας αδένες (τους όρχεις και τις ωοθήκες), την αναπαραγωγή και την αφομοίωση. (Χρώμα: πορτοκαλί)

3ο ΗΛΙΑΚΟ: Σχηματισμός της προσωπικότητας, ελευθερία και δύναμη, έλεγχος, αυτοπροσδιορισμός, νόηση. Οργανικά, αφορά το πάγκρεας, το δέρμα, το μυϊκό και το πεπτικό σύστημα. (Χρώμα: κίτρινο)

4ο ΚΑΡΔΙΑ: Συμπόνια-ενσυναίσθηση, σύναψη σχέσεων και προσφορά, αντιλήψεις της αγάπης, αποδοχή. Συνδέεται με τον θύμο αδένα, με το ανοσοποιητικό, αναπνευστικό και κυκλοφοριακό μας σύστημα. (Χρώμα: πράσινο σμαραγδί)

5ο ΛΑΙΜΟΣ: Λόγος και έκφραση, ικανότητα να λαμβάνουμε - αφθονία. Ρέουσα εκδήλωση-ικανότητα να ακούμε τη διαίσθησή μας. Άμεση σχέση με τον θυρεοειδή αδένα και το μεταβολισμό. (Χρώμα: γαλάζιο)

6ο ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ: Εσώτερη όραση, Πνεύμα και πνευματική επίγνωση, διαίσθηση και ατομική συνειδητότητα. Αδένας του είναι η υπόφυση, και αφορά την ανάπτυξη και το ενδοκρινικό σύστημα. (Χρώμα: ίντιγκο)

7ο ΣΤΕΜΜΑ: Επίγνωση πως η ταυτότητά μας απλώνεται πέρα από την υλική μας υπόσταση. Συμπαντική συνειδητότητα, ψυχή και κατεύθυνση, νόημα ζωής. Οργανικά συσχετίζεται με την επίφυση και το νευρικό μας σύστημα. (Χρώμα: φωτεινό βιολετί)


Συνειδητή εργασία

Μπορεί λοιπόν το σύμπτωμά μας, όπως πολλές φορές συμβαίνει να εμφανίζεται αλλού, καθώς επηρεάζονται πολλά κέντρα που είναι μεταξύ τους αλληλένδετα. Χρειάζεται παρέμβαση σε όλα, μα σίγουρα το άτομο με δερματικά προβλήματα έχει να δει πολλά με το ηλιακό του πλέγμα, που είναι κέντρο της φωτιάς και του συναισθηματικού εγκεφάλου. Να εργαστεί συνειδητά για να ελευθερώσει ενέργεια που κάπως κάποτε εγκλωβίστηκε, και έφτασε να δίνει ως μήνυμα αυτό το σύμπτωμα. Όταν ξεκινάει η εργασία στη συνειδητότητα όπου βρίσκεται η αιτία, και το άτομο εστιάζει εκεί, τότε πολλές φορές παρατηρείται άμεση η άρση του συμπτώματος. Η σταθερή και συνειδητή εργασία δίνει αποτελέσματα.


Commentaires


ANASANA

Επιστήμη

& Τέχνη

ANASANA από την Ευαγγελία Σερέτη

Mail: anasana.gr@gmail.com

Τηλέφωνο: 697-602-4760

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
bottom of page