top of page

Το κοκτέιλ

Έγινε ενημέρωση: 15 Ιαν

Το να αισθάνεσαι πως είσαι αγάπη είναι αποτέλεσμα ενσυνειδητότητας.

Το να πάψεις την προσπάθεια και την ταλαιπωρία να το αποδείξεις αυτό στους άλλους, είναι αποτέλεσμα θεραπείας.


https://www.anasana.gr/post/the-cocktail

Σαν ένα κοκτέιλ

Ενσυνειδητότητα και θεραπεία είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος οι οποίες συνεργούν για την ευζωία σου. Μόνη της η καθεμία δεν σου δίνει ολόκληρο το αποτέλεσμα. Ολόκληρο είναι όταν αισθάνεσαι τη ζωή, που είναι αγάπη, και την απολαμβάνεις χωρίς να ξεχωρίζεις καλή ή κακή.


Και επειδή η αγάπη είναι ατέλειωτη, η συνέργεια ενσυνειδητότητας και θεραπείας χρειάζεται. Είναι πορεία ζωής ολόκληρης που δεν έχει τέλος.


Τώρα θα μου πεις, με μια ματιά στην ανθρωπότητα, πως μόνο αυτό δεν είναι η ζωή... αγάπη. Με μία, ναι, δεν είναι. Όμως αυτή είναι εκδήλωση που τη διαλέξαμε από φόβο. Δεν είναι η αλήθεια μας. Και ούτε ξέρω πώς αλλιώς να σου το πω, όμως με δεύτερη -βαθύτερη ματιά και πρόθεση-, η κατάσταση αυτή βιώνεται σαν να πίνεις ένα κοκτέιλ...


Με πρόθεση να πας προς την αλήθεια σου, σιγά σιγά σου αποκαλύπτεται η Ζωή, και τότε δε χωρά σε λέξεις όσο κι αν το προσπαθήσεις.


Ευζωία και συνειδητότητα - Μια ιστορία

Θυμάμαι εδώ ξανά τα λόγια του δασκάλου μου Μάρτιν Μπρόφμαν που πίστευε πως όλα θεραπεύονται μέσα στη συνειδητότητα, αφού όλα από κει αρχίζουν. Και πράγματι εκείνος το κατάφερε αυτό, αφού όταν τον γνώρισα, είχε ήδη 30 χρόνια επιπλέον ζήσει από όσο είχαν προβλέψει οι γιατροί εξαιτίας καρκίνου τελικού σταδίου που του είχε διαγνωσθεί!


Συνειδητότητα σύμφωνα με την Επιστήμη της Κβαντικής μηχανικής, είναι το ενεργειακό πεδίο από το οποίο προέρχονται όλα. Η Κβαντική μας Φυσική και όλη η σύγχρονη Επιστήμη ως την Επιγενετική που αποκαλύπτει ότι ο νους επηρεάζει το γονιδίωμα και όχι το αντίθετο, συνηγορούν σε αυτό που πάντα γνωρίζαμε! Από την Ιπποκράτειο ακόμα Ιατρική ως σήμερα, η αλήθεια είναι ίδια. Οι ανθρώπινες δυνατότητες για αυτοΐαση και ευζωία είναι τεράστιες! Αυτό εγώ το έμαθα λίγο επώδυνα.


Μια μέρα εκπαίδευσης, ο Μάρτιν μου είπε: "Λοιπόν, είσαι πολύ ισχυρή θεραπεύτρια." Ομολογώ αισθάνθηκα περήφανα, μα δεν το πολυπίστεψα. Όταν εκείνος μου επισήμανε: "Έχεις τη δυναμική μου" σα να τρόμαξα... Τη στιγμή δε που του ζήτησα να μου κάνει ο ίδιος θεραπεία για ένα θέμα μου και αρνήθηκε, πικράθηκα και έκλαψα. Αργότερα κατάλαβα πως έτσι με ωθούσε εκείνος να μπω στη δική μου ικανότητα για θεραπεία. Και έτσι συνέχισα την αναζήτηση σε ό,τι καινούριο είχε γι αυτό η Επιστήμη.


Επιστημονικά ευρήματα

Από τον Ντάνιελ Τζ. Σίγκελ (από Ιατρική Σχολή Χάρβαρντ με σπουδές μεταπτυχιακές στο Πανεπιστήμιο της Καλλιφόρνιας στο Λος Άντζελες), και με ειδίκευση στην παιδιατρική και στην ψυχολογία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, ειδικότερα από το βιβλίο του "ΕΠΙΓΝΩΣΗ - Η Επιστήμη και η πρακτική της παρουσίας", φέρνω εδώ ετούτες τις πολύ σπουδαίες ανακαλύψεις για την προαγωγή της ευζωίας μας! Όταν αναπτύσσουμε εστιασμένη προσοχή, ανοιχτή επίγνωση και καλή πρόθεση, η έρευνα αποκαλύπτει ότι:

1. Βελτιώνουμε την ανοσολογική μας λειτουργία ώστε να διευκολύνουμε την καταπολέμηση μολύνσεων.
2. Βελτιστοποιούμε το επίπεδο του ενζύμου τελομεράση που επιδιορθώνει και συντηρεί τα άκρα των χρωμοσωμάτων μας, κρατώντας τα κύτταρά μας –και συνεπώς εμάς– νεανικά, σε καλή λειτουργία και υγιή.
3. Ενδυναμώνουμε την «επιγενετική» ρύθμιση των γονιδίων ώστε να βοηθήσουμε στην αποτροπή απειλητικών για τη ζωή φλεγμονών.
4. Τροποποιούμε τους καρδιαγγειακούς παράγοντες, βελτιώνοντας τα επίπεδα της χοληστερόλης, της αρτηριακής πίεσης και της καρδιακής λειτουργίας.
5. Αυξάνουμε τη νευρωνική απαρτίωση στον εγκέφαλο, καθιστώντας δυνατό τον μεγαλύτερο συντονισμό και τη μεγαλύτερη ισορροπία, τόσο στη λειτουργική όσο και στη δομική συνδετικότητα εντός του νευρικού συστήματος, που διευκολύνει τη βέλτιστη λειτουργία – συμπεριλαμβανομένης της αυτορρύθμισης, της επίλυσης προβλημάτων και της προσαρμοστικής συμπεριφοράς, που βρίσκονται στον πυρήνα της ευζωίας.
Εν ολίγοις, τα επιστημονικά ευρήματα έχουν μιλήσει πια: το μυαλό σας μπορεί να μεταβάλει την υγεία του σώματός σας και να καθυστερήσει τη γήρανση. Και όλα αυτά είναι αποτελέσματα της ενδυνάμωσης του νου σας που προκύπτει όταν διευρύνετε την συνειδητότητά σας.

Θεραπεία και συνειδητότητα

Για τη σχέση δε Θεραπείας και Συνηδειτότητας θα βρεις σαφείς απόψεις στο άρθρο μου που περιέχει μια συνέντευξη του Μάρτιν Μπρόφμαν, του σπουδαίου αυτού διδασκάλου και θεραπευτή! Με τέτοιο διδάσκαλο, πώς να μην ακολουθώ τα βήματά του και να μην ασχολούμαι με την άσκηση ενσυνειδητότητας και τη θεραπεία μέσω αυτής; "Με όποιον δάσκαλο θα κάτσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις" δε λένε;

Θα βρεις όλο το άρθρο, που απαντά σε πολλές απορίες, πατώντας πάνω εδώ... "Το νόημα της ασθένειας και η συνείδηση της Θεραπείας"

Για την ενσυνειδητότητα (ή αλλιώς mindfulness) θα βρεις πολλά εδώ...

Θεραπευτικές πρακτικές ενσυνείδητης θέσης ή κίνησης, στο anasana.gr


Στη συνειδητότητα τελικά γυρεύουμε τη δημιουργό αιτία των πάντων. Και όσο ανοιγόμαστε μέσα σε αυτήν, τόσο βιώνουμε και την αγάπη. Τα συμβάντα της ζωής μας, όπως και οι ασθένειες, είναι μόνο η αφορμή για περισσότερη αγάπη, για πιο γευστική ζωή.


Ευαγγελία Σερέτη


Ενεργειακή Θεραπεύτρια

Προπονήτρια Ευεξίας

Mindfulness & Compassion Practitioner

Μέλος του IICT



ANASANA

Επιστήμη

& Τέχνη

ANASANA από την Ευαγγελία Σερέτη

Mail: anasana.gr@gmail.com

Τηλέφωνο: 697-602-4760

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
bottom of page