top of page

Τα 7 κλειδιά της σπείρας

Έγινε ενημέρωση: 20 Νοε 2021

Σπείρα είναι ο τρόπος που το πνεύμα διαχέεται στην ύλη, και η πρακτική στην 7χορδη σπείρα είναι σύνδεση εδώ και τώρα με σώμα και πνεύμα, με μας και τους άλλους. Εφτά οι χορδές της, από την γείωση ως την γαλήνη, εφτά και τα κλειδιά που κερδίζουμε στην μετακίνησή μας μέσα σε αυτές:

Πλήρης ζωτικότητα, μετατόπιση συνείδησης, κοινωνική υπέρβαση, πεδίο καρδιάς, διαισθητική καθοδήγηση, αίσθημα ενότητας, και σκοπός ζωής.


Κλειδιά - δυνατότητες για σταδιακή απελευθέρωση του δυναμικού μας- για καλύτερη ζωή. Όση ενεργειακή μετακίνηση και αν επιτυγχάναμε, δεν θα είχαμε σταθερά αποτελέσματα, αν δεν μετρούνταν-καταγράφονταν με έναν τρόπο οι αλλαγές της στη ζωή μας. Στην κίνησή μας, αλλαγή είναι ο άλλος ρυθμός και η ένταση. Όσον αφορά την ενέργειά μας όμως, γίνεται αισθητή ως αλλαγή της συχνότητας - δηλαδή νέα οπτική διευρυμένης αντίληψης και αίσθησης των πραγμάτων.

Η προπόνηση στην 7χορδη σπείρα βοηθά να συμβαίνει εύκολα, όσο και ευχάριστα αυτή η αλλαγή και διεύρυνση της συνειδησιακής συχνότητας, με στόχο την πιο εύκολη ανταπόκρισή μας στις αλλαγές που συμβαίνουν γύρω μας. Η κίνηση στο σώμα συνειδητά όσο και ελεύθερα, διευρύνει τη σκέψη, αλλάζει το συναίσθημα, μετακινώντας μας φυσικά προς κάτι νέο. Μετακινούμαστε σε άλλη συχνότητα, την κατέχουμε την διατηρούμε, και έπειτα την ζούμε. Στην ευκολία για μετακίνηση, στις άνετες αλλαγές δηλαδή του ρυθμού και της συχνότητας στηρίζεται η ευζωία μας. Αναλαμβάνουμε τη δύναμή μας μέσα από τα επτά κλειδιά-δυνατότητες για εξέλιξη, που σχετίζονται και με τα επτά βασικά ενεργειακά μας κέντρα, τα οποία και καταγράφονται στην συνειδητή μας κίνηση ως εξής:

  1. Πλήρης ζωτικότητα, για να αξιοποιούμε την σοφία του σώματός μας. Σημαίνει αύξηση της φυσικής μας υγείας, της γείωσης και της ζωντάνιας μας. Επαφή με το σώμα και τα ένστικτά μας ξανά, με την παιδική μας απλότητα και την αισθαντικότητα. Γιατί "άμα νιώθεις το σώμα σου, ξέρεις και τι χρειάζεσαι". Επειδή η κάθε μας μετακίνηση-αλλαγή στη ζωή, θέλει πρώτα ένα σώμα ολοζώντανο, γειωμένο και ικανό για προσφορά κι απόλαυση. Από εκεί πηγάζει η βασική μας αίσθηση ασφάλειας και εμπιστοσύνης.

  2. Μετατόπιση συνείδησης, για να μπορούμε να είμαστε σε επαφή με ό,τι συμβαίνει γύρω μας και να επικοινωνούμε με τους άλλους, παραμένοντας ουσιαστικά παρόντες. Τότε επιμηκύνεται ο χρόνος, εξαφανίζεται το στρες και βλέπουμε επιλογές που δεν βλέπαμε.

  3. Κοινωνική υπέρβαση, για να κάνουμε βήματα αφήνοντας πίσω τις γνώμες των άλλων, των ρόλων μας, των δογμάτων - κανόνων και τρόπων συμπεριφοράς. Για να βλέπουμε την ομορφιά, ό,τι και αν συμβαίνει γύρω μας. Υπέρβαση του κοινωνικού μας πλαισίου, μας πάει σε αυτό που είναι οι αληθινά οραματιστές και εφευρέτες καλύτερων συστημάτων για μας και την ανθρωπότητα.

  4. Πεδίο καρδιάς. Συνδεόμενοι μαζί του αυξάνουμε την τύχη και την συγχρονικότητα με τον εξωτερικό κόσμο, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία του εσωτερικού μας κόσμου. Με τα εσωτερικά μας αποθέματα ενεργοποιημένα, μεταλλάσσουμε την πραγματικότητα μέσα από το ισχυρότερο πεδίο που διαθέτουμε!

  5. Διαισθητική καθοδήγηση. Υπακοή στην εσωτερική μας φωνή που γνωρίζει τον πυρήνα μας - το ποιοι είμαστε αληθινά και το τι ήρθαμε να κάνουμε εδώ. Αυτή γνωρίζει ποιες είναι οι καλύτερες αποφάσεις για μας, και μας συνδέει με την απεριόριστη πηγή της διάνοιας - σοφίας.

  6. Αίσθημα ενότητας, για να έχουμε επίγνωση πως ο διαχωρισμός είναι ψευδαίσθηση. Εμείς και οι άλλοι είμαστε "ένα". Τα κύτταρά μας συνδέονται με τον κόσμο. Το τέλος των σχέσεων δεν υπάρχει ουσιαστικά, και ό,τι δημιουργούμε επηρεάζει τους πάντες.

  7. Σκοπός ζωής, για να έχει νόημα και όλη η ζωή μας. Γιατί τίποτα δεν είναι πιο θελκτικό και ουσιαστικό, από το να εργαζόμαστε για έναν σκοπό, συνδεδεμένοι με τον πυρήνα μας, γνωρίζοντας γιατί είμαστε εδώ. Για έναν σκοπό διαμέσω του οποίου αναγνωρίζουμε τελικά και την μοναδικότητά μας, ενωμένοι πλήρως με τη γη και με το σώμα που ζούμε.

Η μετακίνησή μας σε αυτή την κλίμακα συνειδητότητας κάθε φορά στην 7χορδη σπείρα, πιάνει το νήμα μας και το ξετυλίγει στο φως ώστε η νέα εκδοχή της ζωής να είναι πια εφικτή. Μας κάνει ικανούς για ζωή σε κάθε περίσταση, για χαρά και ανακάλυψη σε κάθε βήμα, και ειδικά του εαυτού μας. Για να είμαστε ό,που είμαστε από επιλογή, με τιμή και δόξα στο σώμα που κατοικούμε.

ANASANA

Επιστήμη

& Τέχνη

ANASANA από την Ευαγγελία Σερέτη

Mail: anasana.gr@gmail.com

Τηλέφωνο: 697-602-4760

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
bottom of page