Τρόπος προπόνησης στην 7χορδη σπείρα

Ενημερώθηκε: πριν 16 ώρες


"Όλα είναι ενέργεια και η κίνησή της διαμορφώνει τη ζωή" λέει η Επιστήμη."


Γι’ αυτό το λόγο στην 7χορδη σπείρα ξεκινάμε από το σώμα και την ανάσα μας, που είναι ο φορέας του πνεύματος και της ενσυνειδητότητας. Με την επίγνωση πως είμαστε ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που λαμβάνει και εκπέμπει συχνότητες, στόχος των προπονήσεων στην 7χορδη Σπείρα είναι η εξάσκηση στη μετακίνηση και εξισορρόπηση της ενέργειάς μας με ευχάριστους τρόπους, έτσι ώστε να ζούμε καλύτερα.


Σε αυτή τη δημιουργική πρακτική ενσυνειδητότητας και ενσυναίσθησης,

εμείς ασχολούμαστε με την ενέργειά μας και το πώς συσχετίζεται με τα θέματα της ζωής, συναισθήματα, ανάγκες και σκέψεις, όπως και με τους στόχους μας. Λαμβάνοντας υπ' όψιν και επιβεβαιώνονατς στην πράξη, το πώς η αλλαγή της δονητικής συχνότητας απελευθερώνει και εξυψώνει το ενεργειακό μας πεδίο, αλλάζουμε και τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα. Η ανοδική μας μετακίνηση στην κλίμακα συνειδητότητας δηλαδή, αντικατοπτρίζει την ικανότητά μας για χαρά και ειρήνη . 


Χρησιμοποιούμε ειδική και διαφορετική κάθε φορά μουσική, πολύ παιχνίδι και αυθόρμητη κίνηση, αρχέτυπα και ρόλους, δημιουργική οπτικοποίηση και Art Therapy, με τρόπο που οδηγεί στη σωματική και ψυχική μας ανακούφιση, ενίσχυση, ευεξία και δημιουργικότητα. Επιδρούμε στην υγεία μας και σε διαφορετικές όψεις της ζωής μας αφού όλα τα θέματα, από την επιβίωση ως την ευδαιμονία μας, συνδέονται με την κατάσταση ροής της ενέργειάς μας.

Όταν γίνεται συνειδητό τι κάνουμε και πώς κάνουμε κάτι, σταματάει η επανάληψη και το παρελθόν γίνεται εφαλτήριο για εξέλιξη. Ο κύκλος της ιστορίας που επαναλαμβάνονταν, ανοίγει σε σπείρα καθώς ανοίγουμε σε μια νέα συνειδητοποίηση. Μέσω Τέχνης και Επιστήμης, ακολουθώντας το πνεύμα, διευρυνόμαστε. Θέτουμε την φαντασία μας στην υπηρεσία του και γινόμαστε η ψυχή που χορεύει. Έτσι βλεπόμαστε από κείνο τον τόπο ουρανού που χωρά στην καρδιά μας και συναντιόμαστε μέσα από την γλώσσα της. Εδώ που τα δύο γίνονται Ένα. Στη δόνηση του "Ευ".


Με άλλα λόγια, προπονούμενοι στην 7χορδη σπείρα, ρίχνουμε φως στην ιστορία και προχωράμε για μια νέα συνειδητοποίηση,

ανακαλύπτοντας την ενέργεια που κινεί τη ζωή μας!

Καλωσήρθες στον τρόπο μου! Κάθε προπόνηση είναι αυτοτελής, επειδή κινούμαστε πάντα μέσα από όλα τα επίπεδα (7 χορδές). Δίνουμε όμως έμφαση σε κάθε επίπεδο για δύο συνεχείς προπονήσεις, για να αποκτούμε συνειδητή σχέση με όσα αυτό αντιπροσωπεύει για τη ζωή μας.


Σώμα και πνεύμα.

Αρχίζουμε με Γείωση και υπενθύμιση της ολότητας συνδέοντας σώμα και πνεύμα, μέσα από τις θεραπευτικές ασκήσεις μεγάλων ενεργειακών θεραπευτών. Δηλαδή ενεργοποιώντας των ζωτικά μας όργανα και κινητοποιώντας την πνευματική μας ενέργεια μέσω των μεσημβρινών και των επτά βασικών ενεργειακών μας κέντρων. Ιδιαίτερα όμως ενεργοποιούμε το ενεργειακό κέντρο με το οποίο θα ασχοληθούμε κάθε φορά, καθώς και την πρόθεση-στόχο με την οποία ξεκινάει ο καθένας μας.


Συνεχίζουμε με κίνηση και παιγνίδι, και καταλήγουμε πάντα με την 7η χορδή της σπείρας που είναι η Γαλήνη. Ανεβαίνοντας έτσι μια σκάλα ταυτότητας η οποία αφορά το σύστημα των ενεργειακών κέντρων μας, τα οποία είναι συνδεδεμένα με διαφορετικές ενεργοποιήσεις και εκφράσεις του εαυτού μας. Ολοκληρώνουμε την προπόνηση με ανατροφοδότηση, μέσα από μια δημιουργική καταγραφή, σιωπή ή ένα συμβολικό μοίρασμα, ανάλογα με την κίνηση της ενέργειάς μας συνολικά. Σε κάθε 2η προπόνηση, υπάρχει ευκαιρία για συν-δημιουργία με όλους τους προπονούμενους, καθώς και η κλήρωση του τυχερού που απολαμβάνει την προσφορά μιας ατομικής ενεργειακής συνεδρίας.


Τα ενεργειακά κέντρα τα οποία αντιστοιχούν σε περιοχές και όργανα του σώματός μας, και τα οποία επηρεάζουν διαφορετικές πτυχές της ζωής μας, είναι: 1ο ΒΑΣΗ: Ασφάλεια, επιβίωση, εμπιστοσύνη (χρήματα, σπίτι, εργασία). Αφορά την σύνδεσή μας με το φυσικό κόσμο και το χτίσιμο της προσωπικότητάς μας. Οργανικά σχετίζεται με τα επινεφρίδια και το σκελετικό, το λεμφικό και το απεκκριτικό σύστημα. 2ο ΙΕΡΟ: Σεξουαλικότητα, αισθητηριακή αντίληψη, δημιουργικότητα, αγνά συναισθήματα, ελεύθερη κίνηση αισθήσεων και συναισθημάτων. Σχετίζεται με τους γεννητικούς αδένες (όρχεις, ωοθήκες), την αναπαραγωγή και την αφομοίωση. 3ο Ηλιακό: Σχηματισμός της προσωπικότητας, ελευθερία/δύναμη, έλεγχος, αυτοπροσδιορισμός, νόηση. Οργανικά σχετίζεται με το πάγκρεας, το δέρμα, το μυϊκό και το πεπτικό σύστημα. 4ο Καρδιά: Συμπόνια-ενσυναίσθηση, σύναψη σχέσεων, προσφορά, αντιλήψεις της αγάπης, αποδοχή. Συνδέεται με τον θύμο αδένα, το ανοσοποιητικό, αναπνευστικό και κυκλοφοριακό σύστημα. 5ο Λαιμός: Λόγος-έκφραση, ικανότητα να λαμβάνουμε, αφθονία, ρέουσα εκδήλωση, ικανότητα να ακούμε τη διαίσθησή μας. Άμεση σχέση με τον θυρεοειδή αδένα και το μεταβολισμό. 6ο Τρίτο μάτι: Εσώτερη όραση, Πνεύμα και πνευματική επίγνωση, διαίσθηση και ατομική συνειδητότητα. Αδένας του είναι η υπόφυση, και αφορά την ανάπτυξη και το ενδοκρινικό σύστημα. 7ο Στέμμα: Γνώση πως η ταυτότητά μας απλώνεται πέρα απ’ την υλική μας υπόσταση. Συμπαντική συνειδητότητα, ψυχή και κατεύθυνση, νόημα ζωής. Οργανικά σχετίζεται με την επίφυση και το νευρικό σύστημα. Οι δε μεσημβρινοί, δηλαδή τα ενεργειακά κανάλια που διατρέχουν το σώμα μας, είναι: της ουροδόχου κύστης, των νεφρών, της καρδιάς, του λεπτού εντέρου, του στομάχου, του σπληνός - παγκρέατος, του ήπατος, της χολής, του περικαρδίου, του τριπλού θερμαστή, του παχέος εντέρου και του πνεύμονα.


Image by Jess Bailey

To Blog μου

Σταγόνες   Ειρήνης

   Εντυπώσεις

  7χορδη σπείρα

     Αποκαλύψεις

Breathe

My mindfulness blog

Breathe by Tammy Gallaway

Mail: info@mysite.com

Phone number: 123-456-7890

  • Facebook
  • YouTube