Image by Jess Bailey

To Blog μου

Σταγόνες   Ειρήνης

Διάβασε περισσότερα

   Εντυπώσεις

  7χορδη σπείρα

     Αποκαλύψεις

Το Chakradance και εγώ

Ενημερώθηκε: πριν 10 ώρες

Το Chakradance είναι ενεργειακός χορός και μια θεραπευτική πρακτική κίνησης, αναγνωρισμένη από το Διεθνές Ινστιτούτο Συμπληρωματικών Θεραπειών, και ενσωματωμένη στη φιλοσοφία της ψυχολογίας του Carl Jung για το ασυνείδητο. Εγώ δε, είμαι ξετρελαμένη με ότι έχει χρώμα, κίνηση και χορό, και έτσι ερωτευτήκαμε! Μα πρώτα θα σας πω, το πώς συναντηθήκαμε...


Πριν 15 σχεδόν χρόνια, πρωτοήρθα σε επαφή με τη γνώση των τσάκρα, τότε που αναζητούσα την αληθινή μου σύνδεση με τη δύναμη της ψυχής. Πρωτόμαθα για τα τσάκρα και τη σχέση τους με την ψυχή και το πνεύμα μας όταν ξεκίνησα την εκπαίδευσή μου στην Εσωτέρα Θεραπευτική της Άλις Μπέιλυ, ενώ μελετούσα παράλληλα εκείνη της Αν Μπρένναν, που ήταν ψυχοθεραπεύτρια και ερευνήτρια στη Νάσα, επάνω στο ανθρώπινο ενεργειακό πεδίο. Η εργασία δε της δεύτερης, τεκμηρίωνε επιστημονικά την εκπαίδευσή μου στο υλικό της πρώτης.


Επτά χρόνια μετά, ένιωσα την επιθυμία να βιώνω όλα όσα μελετούσα. Δηλαδή να τα ζω μέσα από το σώμα μου, πιο ευχάριστα και δυναμικά. Άρχισα τότε τις κινητικές πρακτικές, και εκατοντάδες ώρες χορού σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ανακουφίστηκα και ευχαριστήθηκα αρκετά, μα δεν ένιωθα σταθερά συνδεδεμένη ακόμα με τον κόσμο, ούτε ασφαλής και δημιουργική στο βαθμό που ψυχικά επιθυμούσα. Αυτός ήταν άλλωστε ο λόγος που συνέθεσα την 7χορδη σπείρα με όσα στοιχεία εφάρμοζα πλέον καθημερινά μόνη μου, και τα οποία είχα βρει ως τα πιο αποτελεσματικά.


Ώσπου πριν 4 χρόνια, εκεί που ξεκινούσα τις ομαδικές προπονήσεις στην 7χορδη σπείρα, ήρθε στη ζωή μου και το Chakradance! Ήρθε ξαφνικά μα καθόλου τυχαία, όπως όλα τα σημαντικά πράγματα στη ζωή μου. Αρχικά το είδα ως δώρο στον εαυτό μου, καθώς εκείνη την περίοδο χρειαζόμουν ξεκούραση και καλή επανεκκίνηση. Ύστερα κατάλαβα πιο βαθιά τι ήταν:

Πρώτον ήταν η πρώτη πρακτική χορού πάνω στο σύστημα των Chakra που ήδη γνώριζα, δεύτερον ήταν μια επιβεβαίωση για τη δομή που είχα επιλέξει στην 7χορδη σπείρα, τρίτον ήταν και κάτι ακόμα: ήταν και είναι ο απαλός και ευγενικός τρόπος να βοηθώ τους ανθρώπους όταν θέλουνε να δουν καθαρότερα μέσα τους και ιδιαίτερα στο παρελθόν, με οδηγό την ψυχή τους. Όταν χρειάζονται το φως της, για να συλλέξουν τα καλύτερα από εκεί, ώστε να δυναμώσουν και να ισορροπήσουν.


Άρχισα άμεσα τότε την εκπαίδευσή μου με τη Νάταλι Σάουθγκειτ, όπου επειδή ανακάλυψα συνδέσεις με την ψυχή μου που με δυνάμωσαν με τον πιο απαλό, ευγενή και αποτελεσματικό τρόπο, επιθύμησα από καρδιάς να καθοδηγήσω και άλλους σε αυτό τον τρόπο. Συνέχισα την εκπαίδευση με τον κύκλο αφύπνισης, και πήρα την πιστοποίησή μου ως συντονίστρια - διαμεσολαβήτρια του Chakradance. Με βρίσκεις και εδώ... στο κεντρικό site του Chakradance.

Αυτή η ολοκλήρωση και πιστοποίηση της εκπαίδευσής μου, ήρθε στην καταλληλότερη φάση! Στην φάση Covid 19... όπου όμως, με τους όρους εφαρμογής της πρακτικής του Chakradance, τηρούνται και οι αποστάσεις που χρειάζονται για την ασφάλειά μας από τον ιό! Τέλεια η συγκυρία;

Ο σκοπός του Chakradance είναι να είμαστε το πιο πολύ που μπορούμε ως ανθρώπινα όντα. Κυρίως για αυτό είμαι εδώ τώρα μαζί του, και σας καλώ στα ταξίδια του, μέσα από ομαδικές ή και ατομικές συνεδρίες. Η πρόσκλησή μου είναι να ζήσουμε την αρμονία που αναδύεται βαθιά από μέσα μας. Να ανυψωθούμε μέσα στην ύπαρξη, με τον χορό που κάνουμε για τον εαυτό μας. Και να βρούμε ό,τι έχουν βρει χιλιάδες άλλοι πριν από μας, δηλαδή το ξετύλιγμα της κρατημένης μας ενέργειας και μια αίσθηση άνεσης σε έναν άβολο κόσμο. Μια βαθύτερη σύνδεση με τον αυθεντικό μας εαυτό και την αίσθηση της επιστροφής στο σπίτι.

Όπως αναμιγνύει κινήσεις ελεύθερης ροής σε συγκεκριμένες συχνότητες

ήχου, το Chakradanc απελευθερώνει την ενέργεια στο σώμα μας και μας ανοίγει σε μια βαθύτερη εμπειρία της ζωής. Μια κινητική πρακτική, που βασίζεται σε σύντηξη φιλοσοφιών και μουσικών στυλ, και στοχεύει στην αποκατάσταση της υγείας στα τσάκρα μας - στα ενεργειακά κέντρα που είναι πύλες για την ενσωμάτωση μυαλού, σώματος και πνεύματος.


Καλώς ήλθατε στο Chakradance! Ελάτε και εξερευνήστε. Περάστε καλά. Βρείτε νόημα κοιτάζοντας βαθύτερα σε κάθε τσάκρα, σε κάθε μέρος του εαυτού σας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικές με την πρακτική, πατήστε εδώ ...