top of page

Προπόνηση με την 7χορδη σπείρα

Έγινε ενημέρωση: 11 Σεπ 2022


"Όλα είναι ενέργεια και η κίνησή της διαμορφώνει τη ζωή" λέει η κβαντική φυσική.


Γι' αυτό στην προπόνηση της 7χορδης σπείρας, αρχίζουμε από το σώμα και την ανάσα μας, που είναι φορείς του πνεύματος και της συνειδητότητάς μας. Με την επίγνωση πως συνολικά είμαστε ηλεκτρομαγνητικά πεδία που λαμβάνουν και εκπέμπουν συχνότητες, ο στόχος των προπονήσεων στην 7χορδη Σπείρα είναι η εξάσκηση στην κίνηση και εξισορρόπηση της ενέργειάς μας ώστε να ζούμε καλύτερα. Είναι συνεργασία του ασυνείδητου με τον συνειδητό μας κόσμο, - γνήσια σύνδεση και έκφραση ταυτόχρονα με τον εαυτό μας και με τους άλλους.


Συνειδητότητα και συναίσθημα

Σε αυτή τη δημιουργική πρακτική ενσυνειδητότητας και ενσυναίσθησης,

ασχολούμαστε με την ενέργειά μας και το πώς αυτή συσχετίζεται με τα θέματα της ζωής, συναισθήματα, ανάγκες και σκέψεις, όπως και με τους στόχους μας. Είναι μια ουσιαστική σύνδεση και αγάπη με τον εαυτό μας, επειδή στο μέτρο που συνδεόμαστε μαζί του, συνδεόμαστε με τον κόσμο. Λαμβάνουμε υπ' όψιν μας και επιβεβαιώνουμε με την κίνηση, το πώς η αλλαγή της δονητικής μας συχνότητας απελευθερώνει και εξυψώνει το ενεργειακό μας πεδίο, αλλάζοντας και τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα. Η ανοδική μας μετακίνηση στην κλίμακα συνειδητότητας τελικά, αντικατοπτρίζει καθαρά την ικανότητά μας για χαρά και ειρήνη


Βουτάμε βαθιά σε όσα μας γεννούν συναισθήματα, και έτσι μπορούμε να εισχωρούμε σε άλλες πραγματικότητες. Επιτρέπουμε στα συναισθήματα να αναδύονται και να εκφράζονται, και παρατηρούμε το πού μας πάνε ή τι κάνουν για μας. Γιατί αυτά καταγράφουν την αλλαγή στη συχνότητα, και όχι ο λογικός νους. Αυτά που νιώθουμε είναι το κλειδί για να είμαστε ζωντανοί σε αυτή την πραγματικότητα. Η συν-κίνηση μας συνδέει με τα συναισθήματα και τα συναισθήματα μας συνδέουν με την ανθρωπότητα.

Εργαλεία μας στην 7χορδη σπείρα είναι: ασκήσεις θεραπευτικές για το σώμα και για το πνεύμα, τεχνικές mindfulness & compassion, αυθόρμητη κίνηση, μουσική και τραγούδια με επιλογές από όλο τον κόσμο που κάθε φορά αλλάζουν, παιχνίδια διάδρασης-ρόλων-αρχετύπων και Art Therapy, σε μια σύνθεση τέτοια που κινεί την ενέργειά μας, και οδηγεί κλιμακωτά στη σωματική και ψυχική μας ανακούφιση, ενίσχυση, ευεξία αλλά και δημιουργικότητα. Επιδρούν ασφαλώς στην υγεία και σε διαφορετικές όψεις της ζωής μας, αφού όλα τα θέματα που μας απασχολούν, από την επιβίωση ως την ευδαιμονία μας, συνδέονται με την κατάσταση ροής της ενέργειάς μας και την επίγνωση που έχουμε για αυτήν. Αν δεν μάθουμε να παρατηρούμε τι συμβαίνει και το πώς να μετακινούμαστε από κει όταν χρειάζεται, δεν είμαστε ποτέ οι κύριοι της ζωής μας. Η επαφή δε με το σώμα μας, - η βιωματική κατανόηση -, μας δίνει τη διαύγεια ώστε να κάνουμε καλύτερες επιλογές για την πραγμάτωση των ονείρων μας.


Ο κύκλος γίνεται σπείρα

Όταν γίνεται συνειδητό τι κάνουμε και πώς κάνουμε κάτι, σταματούμε την επανάληψη και το παρελθόν γίνεται εφαλτήριο για εξέλιξη. Ο κύκλος της ιστορίας που επαναλαμβάνονταν, ανοίγει σε σπείρα καθώς ανοίγουμε εμείς σε μια νέα συνειδητοποίηση.

Με Τέχνη και Επιστήμη λοιπόν, εκφράζεται το πνεύμα μέσα από μας και διευρυνόμαστε. Θέτουμε την φαντασία στην υπηρεσία του, γινόμαστε η ψυχή που χορεύει και βλεπόμαστε από κείνο τον τόπο ουρανού που χωρά στην καρδιά μας. Συναντιόμαστε με τη γλώσσα της καρδιάς, εκεί που τα δύο γίνονται Ένα: Στη δόνηση του "Ευ".


the joy of life
Η χαρά της ζωής

Με άλλα λόγια, συνδεόμαστε στην 7χορδη σπείρα με γνώση, χαρά και αγάπη, ανακαλύπτοντας την ενέργεια που κινεί τη ζωή!

Καλωσόρισες στον τρόπο μου!

Πώς γίνεται: Κάθε προπόνηση είναι αυτοτελής, είτε είναι ατομική είτε ομαδική, επειδή κινούμαστε πάντα μέσα από όλα τα επίπεδα (7 χορδές). Δίνουμε όμως έμφαση σε κάθε επίπεδο, για δύο συνεχείς προπονήσεις, έτσι ώστε να αποκτούμε συνειδητή σχέση με όσα αυτό αντιπροσωπεύει.

Πρακτικά, αρχίζουμε με θεραπευτικές ασκήσεις μεγάλων ενεργειακών θεραπευτών, για γείωση και υπενθύμιση της ολότητάς μας, συνδέοντας σώμα και πνεύμα. Ενεργοποιώντας δηλαδή, τα ζωτικά μας όργανα, και κινητοποιώντας την πνευματική μας ενέργεια μέσω των μεσημβρινών και των επτά βασικών ενεργειακών μας κέντρων. Ιδιαίτερα ενεργοποιούμε το ενεργειακό κέντρο με το οποίο ασχολούμαστε, καθώς και την πρόθεση-στόχο με την οποία ξεκινάμε.


Συνεχίζουμε με κίνηση και παιγνίδι, και καταλήγουμε πάντα με την 7η χορδή της σπείρας που είναι η Γαλήνη. Ανεβαίνουμε δηλαδή μια σκάλα ταυτότητας, η οποία αφορά το σύστημα των ενεργειακών κέντρων μας, τα οποία είναι συνδεδεμένα με διαφορετικές ενεργοποιήσεις - εκφάνσεις του εαυτού μας. Ολοκληρώνουμε την προπόνηση με ανατροφοδότηση, δημιουργική καταγραφή, σιωπή ή ένα συμβολικό μοίρασμα, ανάλογα με την κίνηση της ενέργειας. Σε κάθε 2η προπόνηση υπάρχει η ευκαιρία για συν-δημιουργία, αλλά και κλήρωση για μια ενεργειακή θεραπεία.


Οι μεσημβρινοί, δηλαδή τα ενεργειακά κανάλια που διατρέχουν το σώμα μας, και ασχολούμαστε μαζί τους, είναι: της ουροδόχου κύστης, των νεφρών, της καρδιάς, του λεπτού εντέρου, του στομάχου, του σπληνός - παγκρέατος, του ήπατος, της χολής, του περικαρδίου, του τριπλού θερμαστή, του παχέος εντέρου και του πνεύμονα.


We are energy
Είμαστε ενέργεια

Τα ενεργειακά κέντρα τα οποία λέγονται και τσάκρα, διέπουν την υγεία συγκεκριμένων μερών κα οργάνων του σώματός μας, και επηρεάζουν διαφορετικές πτυχές της ζωής μας ως εξής: 1ο ΒΑΣΗ: Ασφάλεια, επιβίωση, εμπιστοσύνη - (χρήματα, σπίτι, εργασία). Αφορά την σύνδεσή μας με το φυσικό κόσμο και το χτίσιμο της προσωπικότητάς μας. Οργανικά σχετίζεται με τα επινεφρίδια και το σκελετικό, το λεμφικό και το απεκκριτικό μας σύστημα. (Χρώμα: κόκκινο) 2ο ΙΕΡΟ: Σεξουαλικότητα, αισθητηριακή αντίληψη, δημιουργικότητα, αγνά συναισθήματα, ελεύθερη κίνηση αισθήσεων και συναισθημάτων. Σχετίζεται με τους γεννητικούς μας αδένες (τους όρχεις και τις ωοθήκες), την αναπαραγωγή και την αφομοίωση. (Χρώμα: πορτοκαλί) 3ο ΗΛΙΑΚΟ: Σχηματισμός της προσωπικότητας, ελευθερία και δύναμη, έλεγχος, αυτοπροσδιορισμός, νόηση. Οργανικά, αφορά το πάγκρεας, το δέρμα, το μυϊκό και το πεπτικό σύστημα. (Χρώμα: κίτρινο) 4ο ΚΑΡΔΙΑ: Συμπόνια-ενσυναίσθηση, σύναψη σχέσεων και προσφορά, αντιλήψεις της αγάπης, αποδοχή. Συνδέεται με τον θύμο αδένα, με το ανοσοποιητικό, αναπνευστικό και κυκλοφοριακό μας σύστημα. (Χρώμα: πράσινο σμαραγδί) 5ο ΛΑΙΜΟΣ: Λόγος και έκφραση, ικανότητα να λαμβάνουμε - αφθονία. Ρέουσα εκδήλωση-ικανότητα να ακούμε τη διαίσθησή μας. Άμεση σχέση με τον θυρεοειδή αδένα και το μεταβολισμό. (Χρώμα: γαλάζιο) 6ο ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ: Εσώτερη όραση, Πνεύμα και πνευματική επίγνωση, διαίσθηση και ατομική συνειδητότητα. Αδένας του είναι η υπόφυση, και αφορά την ανάπτυξη και το ενδοκρινικό σύστημα. (Χρώμα: ίντιγκο) 7ο ΣΤΕΜΜΑ: Επίγνωση πως η ταυτότητά μας απλώνεται πέρα από την υλική μας υπόσταση. Συμπαντική συνειδητότητα, ψυχή και κατεύθυνση, νόημα ζωής. Οργανικά συσχετίζεται με την επίφυση και το νευρικό μας σύστημα. (Χρώμα: φωτεινό βιολετί)


Ισορροπώντας τα τσάκρα σας

Εδώ είναι μια άσκηση σύντομης εξισορρόπησης της ενέργειάς σας:


Σε όρθια θέση, πάρτε μια βαθιά ανάσα και φανταστείτε μια στήλη καθαρού λευκού φωτός πάνω από το κεφάλι σας.

Καθώς αναπνέετε, τραβήξτε αυτό το φως κάτω μέσα από κάθε ένα από τα τσάκρα σας (ξεκινώντας από το στέμμα και κατεβάζοντάς το προς τα κάτω προς τη βάση) καθαρίζοντας το καθένα με τη σειρά του.

Καθώς παίρνετε την επόμενη αναπνοή σας, απεικονίστε την ενέργεια της γης που ανεβαίνει από τα πόδια σας στο τσάκρα βάσης σας. Καθώς αναπνέετε τραβήξτε αυτήν την ενέργεια πάνω, μέσα από κάθε σας τσάκρα με τη σειρά. Ίσως θελήσετε να δώσετε στη γήινη ενέργεια ένα χρώμα που αντηχεί για σας. Επαναλάβετέ το αυτό αρκετές φορές, παρατηρώντας οποιεσδήποτε αισθήσεις ή εντυπώσεις, που μπορεί να υποδηλώνουν ένα μπλοκ στο ενεργειακό σας πεδίο και καταγράψτε το. Μπορούμε να βρούμε τρόπους μέσα από κίνηση ή ενεργειακή θεραπευτική να το ξεμπλοκάρουμε.


Τακτικές ασκήσεις και μηνύματα για την ενέργειά σου μπορείς να λαμβάνεις αν μπεις στην κοινότητα 7χορδη σπείρα & CHAKRADANCE™ με ένα κλικ και αίτημά σου εδώ...https://www.facebook.com/groups/264350577754146


......................................................................................................................


















ANASANA

Επιστήμη

& Τέχνη

ANASANA από την Ευαγγελία Σερέτη

Mail: anasana.gr@gmail.com

Τηλέφωνο: 697-602-4760

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
bottom of page