Γιατί ψυχή;

Έγινε ενημέρωση: 1 Οκτ

Αν υπάρχει ένα πρόβλημα με μας τους ανθρώπους, είναι το ότι εκεί που ο νους μας βλέπει προβλήματα, η ψυχή μας δε βλέπει κανένα. Και είναι τόσο μεγάλη αυτή η απόσταση της οπτικής τους, που δεν μας φαίνεται εύκολο να τη διασκελίσουμε. Μοιάζει με άλμα.


Η ψυχή μας γνωρίζει καλά από πού προερχόμαστε, γιατί συναντούμε αυτά τα προβλήματα, και πώς θα μπορούσαμε να τα διαγράφουμε. Αυτός είναι ο λόγος που δεν μας κρίνει. Μένει να στέλνει μηνύματα αφύπνισης, σαν τα χαλίκια στο τζάμι μας, και περιμένει να τη συναντήσουμε. Να δούμε τον κόσμο και τον εαυτό μας όπως εκείνη.


Πώς είναι η παρέα με την ψυχή;

Μέσα απ' τα μάτια της όταν βλέπεις τη θάλασσα, είσαι το κύμα μαζί και ο βράχος. Μπορείς και να μένεις ατάραχος όταν μέσα σου ζει ολάκερος κόσμος. Οι έγνοιες είναι κλωστές να κρατιέσαι απαλά με τους γύρω σου, όχι σε σύγκρουση. Και τα λιοπύρια σου έχουν σκιά τόση όση χρειάζεται, για να διαλέγεις ξανά τον ήλιο. Μέσα απ' τα μάτια αυτά συγχωρείσαι και ξαποσταίνεις. Ξαναενώνεσαι με ότι λογιάζεις για άπειρο. Εκεί θα σε βρει όποιος έφυγε, κι όποιος είναι να μείνει κοντά σου. Μέσα από αυτά συναντάς ότι αξίζει να λες για "αλήθεια" σου, και ότι δεν το φαντάζεσαι ακόμα, μα ούτε έχει όνομα. Σαν τις μεγάλες ανακαλύψεις, που πρώτα τις βρήκαν και ύστερα κάπως τις είπαν.


Ψυχή και ελευθερία.

Δε σου λέω για στιγμές, σου μιλάω για ελευθερία. Για κάθε στιγμή που διαλέγεις να είσαι παρέα της. Για αυτό που ονομάζεται "ολόψυχα" και μηδενίζει το χρόνο. Για ότι συμβαίνει και στα παιδιά κάθε που παίζουν αμέριμνα. Βρες κάποιους τρόπους και εσύ να ελευθερώνεσαι, σα να είσαι παιδί! Τρόπους να είσαι παρέα της. Γιατί η ψυχή σου σε συγχωράει, ακόμα και όταν εσύ την κρίνεις, και βλέπεις εκείνη σαν ένα πρόβλημα. Αν κάνεις το άλμα, κάνει η ψυχή σου το θαύμα.


......................................................................................................................

#θαύμα #μηδενίζειτοχρόνο #κάθεστιγμή #ψυχήκαιελευθερία #αλήθεια #άλμα #παρέαμετηνψυχή #διαλέγειςξανάτονήλιο #whysoul #soul #rock


Home Page

ANASANA

Επιστήμη

& Τέχνη

ANASANA από την Ευαγγελία Σερέτη

Mail: anasana.gr@gmail.com

Τηλέφωνο: 697-602-4760

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube