top of page

Γιατί ψυχή

Έγινε ενημέρωση: 7 Μαρ 2023

Αν υπάρχει ένα πρόβλημα με μας τους ανθρώπους, είναι το ότι εκεί που ο νους μας βλέπει προβλήματα, η ψυχή μας βλέπει κάτι άλλο! Είναι τόσο μεγάλη η απόσταση της οπτικής τους, που μοιάζει σαν άλμα. Χρειάζεται τόλμη για να το κάνουμε, να πάμε προς την επαφή της. Αυτό που για μας είναι απώλεια, για εκείνη είναι επανασύνδεση σε ένα βαθύτερο επίπεδο.


Η ψυχή μας γνωρίζει καλά από πού προερχόμαστε, γιατί συναντούμε αυτά τα προβλήματα, και το πώς θα μπορούσαμε να τα διασκελίσουμε. Αυτός είναι ο λόγος που δεν μας κρίνει. Επιμένει να στέλνει μηνύματα αφύπνισης, σαν τα χαλικάκια στο τζάμι μας, και περιμένει να δούμε τον κόσμο και εμάς μέσα από τα μάτια της. Να τη συναντήσουμε. (Πατώντας τον επόμενο σύνδεσμο θα ακούσεις το άρθρο ηχογραφημένο κλικ...εδώ.)


Παρέα με την ψυχή

Μέσα απ' τα μάτια της όταν βλέπεις τη θάλασσα, είσαι το κύμα μαζί και ο βράχος. Η φουρτούνα των συναισθημάτων σου είναι περαστική, και το ξέρεις. Μπορείς και να μένεις ατάραχος αφού μέσα σου ζει ολάκερος κόσμος. Οι έγνοιες είναι κλωστές να κρατιέσαι απαλά με τους γύρω σου, όχι σε σύγκρουση. Και τα λιοπύρια σου έχουν σκιά τόση όση χρειάζεσαι, για να διαλέγεις ξανά τον ήλιο. Μέσα στα μάτια της συγχωρείσαι και ξαποσταίνεις. Ξαναενώνεσαι με ότι λογιάζεις για άπειρο. Εκεί θα σε βρει όποιος έφυγε, μα κι όποιος είναι να μείνει κοντά σου. Μέσα από αυτά συναντάς ότι αξίζει να λες για "αλήθεια" σου, και ότι δεν το φαντάζεσαι ακόμα. Σαν τις μεγάλες ανακαλύψεις, που πρώτα τις βρήκαν και ύστερα κάπως τις είπαν. Ο δρόμο της δεν έχει θάνατο, αλλά ζωή αιώνια. "Πάει πέρα από το καλό και το κακό".


Ψυχή και ελευθερία

Δε σου λέω για στιγμές, σου μιλάω για ελευθερία. Για κάθε στιγμή που διαλέγεις να είσαι παρέα της. Για αυτό που ονομάζουμε "ολόψυχα" και μηδενίζει το χρόνο. Για αυτό που συμβαίνει και στα παιδιά κάθε που παίζουν αμέριμνα. Αφήνουν τα πάντα και γίνονται όλος ο κόσμος! Το έχεις δει... Πάμε να ζήσεις τη σύνδεση με την ψυχή. Αυτή σου μαθαίνει να ευχαριστιέσαι και να ευχαριστείς. Πάμε με κείνους τους τρόπους που ελευθερώνεσαι, σα να είσαι παιδί! Τρόπους να είσαι παρέα της. Γιατί η ψυχή σου σε συν-χωράει, όπως και όλους. Ακόμα και όταν την κρίνεις, και βλέπεις εκείνη σαν ένα πρόβλημα, χαμογελάει. Γι αυτό, όταν κάνεις εσύ το άλμα, κάνει η ψυχή σου το θαύμα.


Ευαγγελία Σερέτη

Πιστοποιημέμη διαμεσολαβήτρια Chakradance™

Μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Συμπληρωματικών Θεραπευτών

......................................................................................................................


ANASANA

Επιστήμη

& Τέχνη

ANASANA από την Ευαγγελία Σερέτη

Mail: anasana.gr@gmail.com

Τηλέφωνο: 697-602-4760

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
bottom of page