top of page

Eckhart Tolle και σώμα πόνου

Σήμερα θα σου μιλήσω μέσα από τα πρακτικά λόγια του αγαπημένου μου δασκάλου Έκχαρτ Τόλε, που με συναντούν και με αγγίζουν άμεσα. Εκφράζουν ακριβώς σημεία της ζωής μου εσωτερικά, και παρακινούν με σαφή μηνύματα στα οποία μπορείς να βασιστείς γιατί είναι αληθινά. Τα χρησιμοποιώ στις συνεδρίες μου, μαζί και με άλλες πρακτικές προς την ίδια κατεύθυνση, την καλλιέργεια της γαλήνης και της Παρουσίας.



Λέει λοιπόν ο Έκχαρτ Τόλε: "Μη στρέφεις την προσοχή σου αλλού στην αναζήτησή σου για την αλήθεια, γιατί δεν υπάρχει πουθενά αλλού εκτός από το σώμα σου." Το σώμα που μπορείς να δεις και να αγγίξεις είναι μόνο ένα λεπτό απατηλό πέπλο, που κάτω από αυτό βρίσκεται το αόρατο εσωτερικό σώμα, η πόρτα προς την ύπαρξη, την ανεκδήλωτη ζωή. Μέσω του εσωτερικού σώματος, είσαι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ανεκδήλωτη ζωή. Όσο περισσότερη συνείδηση ​​κατευθύνεις στο εσωτερικό σώμα, τόσο μεγαλύτερη γίνεται η συχνότητα δόνησής του. Σε αυτό το υψηλότερο ενεργειακό επίπεδο, η αρνητικότητα δεν μπορεί να σε επηρεάσει πια και έχεις την τάση να προσελκύεις νέες συνθήκες που αντικατοπτρίζουν την υψηλότερη συχνότητα.


Αναπνοή και εγρήγορση

Όταν εστιάζεις μέσα σου και αισθάνεσαι το εσωτερικό σώμα, γίνεσαι άμεσα ήρεμος και παρών. Η απάντηση που χρειάζεσαι, θα προέλθει από αυτό το βαθύτερο επίπεδο. Εάν δυσκολεύεσαι να έρθεις σε επαφή με το εσωτερικό σώμα, είναι συνήθως πιο εύκολο να εστιάσεις πρώτα στην αναπνοή σου. Η συνειδητή αναπνοή θα σε φέρει σταδιακά σε επαφή με το σώμα σου. Εισέπνευσε μέσα στο σώμα σου και νιώσε την κοιλιά σου να διαστέλλεται και να συστέλλεται με κάθε εισπνοή και εκπνοή. Θα μπεις σε μια αυξημένη κατάσταση εγρήγορσης. Μέσα σε ένα ή δύο δευτερόλεπτα, θα παρατηρήσεις επίσης τη συναισθηματική αντίδραση που είναι το αναδυόμενο σώμα πόνου, αλλά σε αυτή την κατάσταση εγρήγορσης - Παρουσίας, δεν θα ταυτιστείς με αυτό, πράγμα που σημαίνει ότι το σώμα του πόνου δεν μπορεί να σε κυριεύσει και να γίνει η φωνή στο κεφάλι σου.


Δράση του σώματος πόνου

Εκ πρώτης όψεως, μπορεί να φαίνεται ότι το σώμα πόνου είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ανάδυση μιας νέας συνείδησης στην ανθρωπότητα. Καταλαμβάνει το μυαλό σου, ελέγχει και διαστρεβλώνει τη σκέψη σου, διαταράσσει τις σχέσεις σου και αισθάνεσαι ένα σκοτεινό σύννεφο να καταλαμβάνει ολόκληρο το ενεργειακό σου πεδίο. Τείνει να σε κάνει αναίσθητο, πνευματικά εννοώντας, που σημαίνει απόλυτα ταυτισμένο με το μυαλό και το συναίσθημα. Σε κάνει να αντιδράς, σε κάνει να λες και να κάνεις πράγματα που έχουν σχεδιαστεί για να αυξήσουν τη δυστυχία μέσα σου και στον κόσμο.

Καθώς η δυστυχία αυξάνεται, προκαλεί επίσης αυξανόμενη αναστάτωση στη ζωή σου. Ίσως το σώμα να μην μπορεί να αντέξει άλλο το άγχος και να αναπτύξει μια ασθένεια ή κάποια δυσλειτουργία. Ίσως να έχεις εμπλακεί σε ένα ατύχημα, σε κάποια τεράστια κατάσταση σύγκρουσης ή σε ένα δράμα που προκλήθηκε από την επιθυμία του σώματος πόνου να συμβεί κάτι κακό ή να γίνεις ο δράστης σωματικής βίας. Ή όλα γίνονται υπερβολικά, και δεν μπορείς πια να ζεις με το δυστυχισμένο εαυτό σου.


Το σώμα πόνου είναι μέρος του ψεύτικου εαυτού

Κάθε φορά που σε κυριεύει το σώμα πόνου, όποτε δεν το αναγνωρίζεις, γίνεται μέρος του εγώ σου. Αφού με ό,τι ταυτίζεσαι μετατρέπεται σε εγώ. Το σώμα πόνου είναι ένα από τα πιο ισχυρά πράγματα με τα οποία μπορεί να ταυτιστεί το εγώ, όπως επίσης το σώμα πόνου χρειάζεται το εγώ για να ανανεωθεί μέσω αυτού. Αυτή η ανίερη συμμαχία, ωστόσο, τελικά καταρρέει σε εκείνες τις περιπτώσεις όπου το σώμα πόνου είναι τόσο βαρύ που οι εγωικές δομές του νου, αντί να ενισχύονται από αυτό, διαβρώνονται από τη συνεχή επίθεση του ενεργειακού του φορτίου. Αυτό συμβαίνει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως μια ηλεκτρονική συσκευή που μπορεί να τροφοδοτηθεί από ένα ηλεκτρικό ρεύμα αλλά και να καταστραφεί από αυτό εάν η τάση είναι πολύ υψηλή.


Πώς οδηγεί στην εσωτερική γαλήνη

Οι άνθρωποι με δυνατό σώμα πόνου συχνά φτάνουν σε ένα σημείο όπου νιώθουν ότι η ζωή τους γίνεται αφόρητη, όπου δεν μπορούν να αντέξουν άλλο πόνο, άλλο δράμα. Ένα άτομο μου το εξέφρασε αυτό λέγοντας ξεκάθαρα και απλά ότι «βαρέθηκε να είναι δυστυχισμένη». Μερικοί άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται, όπως και εγώ, ότι δεν μπορούν να ζήσουν πια με τον εαυτό τους. Η εσωτερική γαλήνη γίνεται τότε η πρώτη προτεραιότητα. Ο οξύς συναισθηματικός πόνος λειτουργεί ως αφύπνιση. Τους αναγκάζει να αποστασιοποιηθούν από το περιεχόμενο του μυαλού τους και τις διανοητικές-συναισθηματικές δομές που γεννούν και διαιωνίζουν το δυστυχισμένο εγώ. Τότε ξέρουν ότι ούτε η δυστυχισμένη ιστορία τους ούτε το συναίσθημα που νιώθουν είναι ο εαυτός τους. Συνειδητοποιούν ότι είναι οι γνωρίζοντες, και όχι οι γνωστοί. Αντί να τους τραβάει στην απώλεια συνείδησης, το σώμα του πόνου γίνεται η αφύπνισή τους, ο αποφασιστικός παράγοντας που τους ωθεί σε μια κατάσταση Παρουσίας.


Τα καλύτερα νέα

Λόγω της άνευ προηγουμένου εισροής συνείδησης που βλέπουμε τώρα στον πλανήτη, πολλοί άνθρωποι δεν χρειάζεται πλέον να περάσουν από το βάθος της οξείας οδύνης για να μπορέσουν να αποταυτιστούν από το σώμα του πόνου. Κάθε φορά που παρατηρούν ότι έχουν ξαναγλιστρήσει σε μια δυσλειτουργική κατάσταση, μπορούν να επιλέξουν να βγουν από την ταύτιση με τη σκέψη και το συναίσθημα και να εισέλθουν στην κατάσταση της Παρουσίας. Παραιτούνται από την αντίσταση, γίνονται ήρεμοι και σε εγρήγορση, ένα με αυτό που "είναι", μέσα και έξω. Το επόμενο βήμα στην ανθρώπινη εξέλιξη είναι εφικτό, και για πρώτη φορά στην ιστορία του πλανήτη μας, μπορεί να είναι μια συνειδητή επιλογή. Ποιος κάνει αυτή την επιλογή; Εσύ είσαι. Και ποιος είσαι εσύ? Η συνείδηση ​​που έχει συνειδητοποιήσει τον εαυτό της.


......................................................................................................................

ANASANA

Επιστήμη

& Τέχνη

ANASANA από την Ευαγγελία Σερέτη

Mail: anasana.gr@gmail.com

Τηλέφωνο: 697-602-4760

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
bottom of page