top of page

Σώμα και Πνεύμα μαζί

Έγινε ενημέρωση: 15 Σεπ 2022

Δεν διανοείσαι πόσα ξέρει το σώμα! Και πώς να μην ξέρει, αφού μπορεί να σε πάει στο πνεύμα; Κι αν σου τα είπαν αλλιώς μέχρι τώρα, πως τάχα τα δυο τους είναι σαν ξένα, ίσως ήρθε η ώρα να αποκαλύψεις τα ψέματα.



Πάμε να χτίσουμε εμπιστοσύνη ανάμεσα σε σώμα και πνεύμα γιατί η ευτυχία μας δομείται στην ισορροπία αυτών των δύο!


"Το μεν πνεύμα πρόθυμο, η δε σαρξ ασθενεί"

Θα έχεις ακούσει τη φράση αυτή, Λόγο του Ιησού, που χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να πούμε ότι υπάρχει βούληση αλλά το σώμα δεν βοηθά. Αυτή η φαινομενική απόσταση, σαν χρονοκαθυστέρηση ανάμεσα στα δύο, είναι που μας ζητάει δύναμη ψυχής, σεβασμό και αποδοχή, για να καλύπτονται και να συμπορεύονται το σώμα με το πνεύμα. Αυτός είναι και ο στόχος των συνεδριών "Σώμα & Πνεύμα". Να γίνει δηλαδή και το σώμα μας πρόθυμο στην ψυχική μας θέληση. Κάτι που προϋποθέτει ότι το σώμα ακούγεται, γίνεται σεβαστό, απελευθερώνεται από τα "πρέπει" και μιλάει στη γλώσσα του. Φαίνεται αυτονόητο, αλλά θα το πω, το ελεύθερο σώμα μιλάει τη γλώσσα του πνεύματος που το διατρέχει.


Η βασιλική οδός για το πνεύμα

Η διαδικασία της σύνδεσής τους, της υπενθύμισης πως σώμα και πνεύμα είναι μαζί, στηρίζει την αλλαγή των σκέψεων και πεποιθήσεών σου σε μία πιο αισιόδοξη οπτική. Γίνεται πηγή δύναμης ενώ επαναδημιουργείς τον εσωτερικό σου κόσμο για το καλύτερο, και καλλιεργεί την ηρεμία γιατί στην ηρεμία μπορείς να είσαι σοφός. Γιατί εκεί ακούς την ψυχή.

Στη διαδικασία αυτή αφυπνίζουμε την εσώτερη αίσθηση, που είναι η βασιλική οδός για το πνεύμα, και λαμβάνουμε υπόψιν μας όσο χρειάζεται τα συναισθήματα, ως ειδοποίηση για το πού βρισκόμαστε κάθε στιγμή. Μέσα στο σώμα μας δε, ανακαλύπτουμε το αίσθημα ασφάλειας, ακριβώς επειδή μπορεί και ενσαρκώνει το πνεύμα μας. Αφού όπως ξέρεις το σώμα μας είναι ο τελικός αποδέκτης της αίσθησης. Και αυτό που σε παροτρύνω να κάνεις σχεδόν συνέχεια, είναι να ρίχνεις φως για να βλέπεις το στόχο-ανάγκη σου, και να παίρνεις ανάσα για να απολαμβάνεις το δρόμο σου.



Οι αλλαγές αρχίζουν από μέσα - οφέλη

Τα συστατικά της διαδικασίας αυτής σε στηρίζουν σε κάθε αλλαγή που επιθυμείς για σένα, σε φροντίζουν, σε γαληνεύουν, σε ισορροπούν και διευρύνουν την οπτική σου με ένα τρόπο συμπληρωματικό μεταξύ τους.

Οι θεραπευτικές ασκήσεις αναδημιουργούν το χώρο μέσα σου και σου παρέχουν τη σωματική, παρέα με την πνευματική ευλυγισία. Επίσης το mindfulness, διευρύνει αυτό το χώρο αυξάνοντας την ικανότητά σου για ειρήνη και ενότητα. Το compassion στρέφει το φως προς τις ανάγκες σου με απαλότητα και σεβασμό που σε πηγαίνει στην αποδοχή. Και το Life Aware Movement Coaching (L.A.M.Coaching) σου δίνει δυνατότητες ξεκαθαρίσματος της στοχοθέτησης, ανατροφοδότησης, και κάλυψης των στόχων-αναγκών μέσω της δύναμης που έχει η ψυχική σου υπόσταση. Θα μπορούσες να δεις αυτές τις συνεδρίες ως συναντήσεις ενσωμάτωσης αληθειών που αφορούν τη σχέση με το σώμα σου και κατά συνέπεια με ολόκληρη τη ζωή σου. Γιατί η σχέση με το σώμα είναι σχέση με τη ζωή.


Σαν μάνα με παιδί

Οι ομαδικές συνεδρίες "Σώμα & Πνεύμα" είναι διαδικτυακά παιδιά της 7χορδης σπείρας. Γεννήθηκαν στην αρχή της πανδημίας, από την ανάγκη μας να παραμείνουμε συνδεδεμένοι. Και όπως κάθε παιδί, και αυτά μεγαλώνουν, μορφοποιούνται και αναπτύσσονται. Παίρνουν στοιχεία από την εποχή που ζούμε, από τις ανάγκες μας που αλλάζουν. Κινούνται σε ένα πλαίσιο δώδεκα σταδίων κάθε φορά για να μας κινητοποιούν ανάλογα. Μέσα σε αυτό τον κύκλο των 12 ή παραπάνω (ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας) εβδομαδιαίων συναντήσεων-συνδέσεων, καθένας παίρνει ό,τι χρειάζεται για την περίοδο ζωής που διανύει. Και ένας νέος κύκλος αρχίζει όταν λήγει ο προηγούμενος. Επιπλέον πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής, θα βρεις με κλικ εδώ στον επόμενο σύνδεσμο https://www.anasana.gr/body-and-spirit

Αν όμως χρειάζεσαι μια πιο προσωπική και εξατομικευμένη φροντίδα, υπάρχουν οι ατομικές Συνεδρίες "Ταχείας Ενεργειακής Ενδυνάμωσης" που μπορείς να τις βρεις με κλικ εδώ και να κλείσεις άμεσα το ραντεβού σου ...https://www.anasana.gr/life-aware-movement-coaching


......................................................................................................................

ANASANA

Επιστήμη

& Τέχνη

ANASANA από την Ευαγγελία Σερέτη

Mail: anasana.gr@gmail.com

Τηλέφωνο: 697-602-4760

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
bottom of page