top of page

Χαράζοντας το δρόμο της αυτοπεποίθησης

Έγινε ενημέρωση: 26 Νοε 2022

(Το άρθρο μου αυτό δημοσιεύτηκε στην Εναλλακτική Ατζέντα )


Η εσωτερική σοφία χαράζει το δρόμο για την αυτοπεποίθησή μας.

Είναι αλήθεια. Καμία δύναμη δεν θα συμβάλει ποτέ στην ικανότητά μας να κάνουμε αυτό που είναι να κάνουμε και να είμαστε αυτοί που θέλουμε να είμαστε, όσο η φυσική μας σοφία. Μέσα από αυτήν, αποκαλύπτουμε την αυξανόμενη συνείδησή μας στην ευρύτερη πηγή ενώ ανακαλύπτουμε την πραγματική έκταση της δύναμής μας. Όταν προσέχουμε αυτή την εσωτερική σοφία με πίστη, γεννιέται η αυτοπεποίθηση. Τότε τα πρότυπα, οι άνθρωποι και οι φόβοι με τους οποίους κρατιόμασταν πίσω, αποσυναρμολογούνται και ανοίγει ο δρόμος για να εκπληρώνουμε τις αληθινές δυνατότητές μας.


Εκτιμώντας τη σοφία μας

Επωφελούμαστε από την έμπνευση της εσωτερικής μας σοφίας, όταν ανοίγουμε τους εαυτούς μας σε αυτήν, εγκαταλείποντας την ψεύτικη ιδέα ότι είμαστε λιγότερο ικανοί από τους άλλους να καθορίσουμε τη ζωή μας. Η εσωτερική σοφία δεν υπόκειται στις επιρροές του έξω κόσμου, πράγμα που σημαίνει ότι ποτέ δεν θα απαιτήσει να παραδώσουμε την ελεύθερη βούλησή μας ή να μας συμβουλεύσει να ενεργούμε σε αντίθεση με τις αξίες μας. Πρόσεξέ το! Ούτε ο δάσκαλος, ούτε καν ο γιατρός ή ο θεραπευτής, δεν το κάνει αυτό. Δημιουργούν τις συνθήκες, ανοίγουν το δρόμο, σου δείχνουν και σε βοηθούν να συνδέεσαι με τη δική σου εσωτερική δύναμη για βελτίωση και αποκατάσταση. Η φυσική σου σοφία σε θεραπεύει!

Μπορεί αυτό να μην σου είναι εύκολα αποδεκτό, όμως στο βεβαιώνω επειδή, ούτε ως οδοντίατρος θεράπευσα ποτέ κάποιον. Σκάλισα μεν και καθάρισα, ανακούφισα, κάλυψα αισθητικά ή λειτουργικά τις απώλειες, ποτέ όμως όπως η φύση, όπως η δική της πρόληψη και πρόνοια. Η σοφία μέσα μας είναι η πηγή της διάκρισής μας και της ικανότητάς μας να αναγνωρίζουμε τις ευλογίες. Και όταν ακόμα δεν είσαι σίγουρος για το ποιον να εμπιστευτείς, πώς να ανταποκριθείς σε κάτι ή τι πραγματικά ζητάς, οι απαντήσεις βρίσκονται στην εσωτερική σου σοφία. Ξέρει πού πας και από πού έρχεσαι, πράγμα που δεν είναι προϊόν εμπειρίας, αλλά ένα κομμάτι της σύνδεσής σου με τη Θεία Διάνοια. Και o έντιμος θεραπευτής, ανοίγει μια πόρτα για να μπαίνεις στη θεία σου φύση, για να αποκαθιστάς τη σχέση σου μαζί της. Γιατί με την πρόσβαση στην εσωτερική σου σοφία, προνοείς βασικά για όλη σου την υγεία.


Σοφοί από τη γέννηση Στη ζωή, θα συναντήσουμε άτομα που υποθέτουν ότι ξέρουν τι είναι καλύτερο για εμάς. Οι γνώσεις που προσφέρουν δεν μπορούν, ωστόσο, να συγκριθούν με τις δυνάμεις της επίγνωσης και της διάκρισης, όπως και της αυτοθεραπείας, που υπάρχουν ήδη μέσα μας. Από τη γέννησή μας, είμαστε ευλογημένοι με σοφία που δεν μπορεί να μαθευτεί ή να μη μαθευτεί. Υπάρχει, είτε το αναγνωρίζουμε είτε όχι, και είναι ζωτικής σημασίας να εκτιμούμε και να τιμούμε αυτό το καταπληκτικό στοιχείο του εαυτού! Όταν δεν χρησιμοποιούμε την εγγενή μας σοφία αρχίζουμε να αμφιβάλλουμε για τις προσωπικές μας αλήθειες, και οδηγούμαστε σε εξωτερικές πηγές πληροφοριών, συνήθως επειδή φοβόμαστε. Αυτό όμως που είναι αληθινό στην καρδιά μας είναι πάντα αληθινό, και ανακαλύπτουμε την αυτοπεποίθησή μας όταν αναγνωρίζουμε τη δύναμη της σοφίας μας.

Για να αποκτάς πρόσβαση σε αυτή τη δύναμη και να την αναγνωρίζεις, υπάρχουν τρόποι ασφαλείς. Τρόποι να ακούς την εσωτερική σου φωνή, το σώμα σου και την εσώτερη αίσθησή του με εμπιστοσύνη, ώστε να σε καθοδηγούν. Άλλοι από αυτούς έχουν κίνηση και άλλοι όχι, άλλοι εφαρμόζονται ατομικά και άλλοι ομδικά. Εσύ διαλέγεις τι σου πηγαίνει καλύτερα στην παρούσα στιγμή. Κάποιoυς στους οποίους εκπαιδεύτηκα, τους χρησιμοποίησα πρώτα για μένα - είδα αποτελέσματα και τους δίνω-, και τους αναφέρω τώρα εδώ. Με ένα κλικ πάνω στο όνομά τους μπορείς να μάθεις για αυτούς περισσότερα... Chakradance™, Ενεργειακή Θεραπευτική, Mindfulness & Compassion, Προπόνηση στη συνειδητή ζωή.

Την εσωτερική σου σοφία να την εκτιμάς περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, και θα σε καθοδηγεί πάντα προς την κατεύθυνση που χρειάζεται να προχωρήσεις, χωρίς να κάνεις πολλά! Επειδή είναι μόνιμο δώρο!

Ευαγγελία Σερέτη, DDS

Ενεργειακή Θεραπεύτρια & Προπονήτρια Ευεξίας

Mindfulness & Compassion Practitioner

Πιστοποιημένη Διαμεσολαβήτρια Chakradance™

Τηλέφωνο: 6976024760

ANASANA

Επιστήμη

& Τέχνη

ANASANA από την Ευαγγελία Σερέτη

Mail: anasana.gr@gmail.com

Τηλέφωνο: 697-602-4760

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
bottom of page