top of page

Το σώμα μιλά. Εσύ το ακούς;

Τις περισσότερες φορές τα εμπόδια ή οι προκλήσεις για την εξέλιξή σου, είναι χτισμένα στο σώμα σου. Και αν το ακούς, μαζί με τα εμπόδια που παρουσιάζονται, παρέχει τις σοφές πληροφορίες για να τα υπερκερνάς.Όμορφη η λέξη "υπερκερνάς", δε συμφωνείς; Κερνάς το εμπόδιο και το περνάς! Και το κερνάς όχι κρασί, μα προσφορά από το πνεύμα. Επειδή όταν μπορείς να ισορροπείς την ενέργειά σου μέσα στο σώμα, ισορροπείς και τα συναισθήματα που το κατοικούν, ενώ κοινωνάς τη σοφία του.


Δεν θα το πιστέψεις εύκολα, μα είναι το σώμα σοφότερο από το νου.

1. Γιατί αυτό αξιοποιεί τις νέες εγκεφαλικές συνάψεις, ακόμα και όταν απλά αλλάζεις για λίγο τον τρόπο της σκέψης σου.

2. Γιατί αυτό αντιστέκεται επίσης σοφά, μέσα από μια καταγεγραμμένη συνήθεια, απέναντι σε μια απότομη αλλαγή που μπορεί να σε έβλαπτε.

3. Γιατί αυτό φέρει και είναι ικανό για την αίσθηση, μες την οποία κάθε στιγμή σου γεννώνται οι σκέψεις και τα συναισθήματα. Το πεδίο δηλαδή, της ενέργειας που είναι αλληλένδετο με τον γύρω σου κόσμο.

4. Γιατί μέσα του αποθηκεύει και καταγράφει την ιστορία σου, διαθέτοντας και το ισχυρότατο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της καρδιάς σου (δες περισσότερα ...Ινστιτούτο HeartMath).

5. Γιατί στις αρθρώσεις και μες τα οστά του κρατά και όλες τις σοφές πληροφορίες που σου χρειάζονται για τις ορθές αποφάσεις σου.


Χαίρομαι που ακούγονται πλέον συχνά παρουσιάσεις για τους τρεις εγκεφάλους μας, συμπεριλαμβάνοντας και τον σπλαχνικό εγκέφαλο, γιατί είναι ένα βήμα πιο κοντά στην αλήθεια. Όμως ακόμα και έτσι, δεν συμπεριλαμβάνουν όλο το ανθρώπινο δυναμικό, όλη την ενέργεια που περιέχεις, περιβάλλεσαι, συνδέεσαι και μπορείς να αντλήσεις για να ζεις καλύτερα.

Χρόνια ψυχοθεραπείας, ανάλυσης και νοητικής κατανόησης, μπορεί να φέρουν μικρό αποτέλεσμα. Θα σου έχει ίσως συμβεί να ξανακυλάς στη συνήθεια. Γιατί οι κυτταρικές μνήμες βρίσκονται μέσα σε όλο το σώμα και όχι μόνο στον εγκέφαλο. Και γιατί από το "ξέρω" μέχρι το "κάνω", χρειάζεται μεν απόφαση αλλά και σώμα υπάκουο. Που να απολαμβάνει για να θέλει να είναι υπηρέτης και να στηρίζει την απόφαση για αλλαγή.


Ενιαία οντότητα

Στον ιατρικό χώρο είδα ανθρώπους να γυρεύουν λύσεις αποσπασματικές στα θέματά τους, οι οποίες και είναι προσωρινές οι πιο πολλές, αφού δεν επιλύουν τις αιτίες που δημιούργησαν τα θέματα. Είδα να υιοθετούν συμπεριφορές για να αποσοβήσουν έναν πόνο, και να δημιουργείται έτσι μετά ένας βαθύτερος. Σαν να αγνοούν πως το σώμα τους συνδέεται με την ψυχή, ή πως ό,τι απασχολεί τη σκέψη τους έχει αντίκτυπο στον τρόπο που το σώμα τους ανταποκρίνεται στην καθημερινότητα. Υπάρχει ανάγκη ο άνθρωπος να ενθυμηθεί πως είναι ενιαία οντότητα, με σώμα και πνεύμα-ψυχή, και πως όταν κάπου πάσχει, είναι ώρα να ασχοληθεί συνολικά με τον εαυτό του, για να επανέρθει στην υγιή ισορροπία.


Ναι, αλλά πώς

Αυτή η ενιαία οντότητα αφήνει το σώμα σου να φανερώσει τα μυστικά του όταν της δείχνεις εμπιστοσύνη. Ανοίγει δρόμο απελευθέρωσης μέσα από σεβασμό και αποδοχή, τη στιγμή που της επιτρέπεις να κινηθεί διαφορετικά από ότι συνήθως. Τότε αναδύεται ένας άλλος τόπος συνείδησης κάτω από το φως της παρουσίας σου που παρατηρεί χωρίς κριτική. Στον καθρέφτη αυτό τον τόσο δεκτικό που χωράει το "είναι¨ σου στην έκφρασή του ολόκληρη, χωράει ό,τι βγαίνει ελεύθερα μέσα από σένα. Ώστε να σε δεις καθαρότερα, να αλλάξεις τη γνώση σου με τα καινούρια, πιο δικά σου στοιχεία, τις χρυσές ιδέες για το καλύτερό σου.Για την προσέγγιση και το βίωμα αυτής της ενιαίας οντότητας έτσι ώστε να γίνεται τρόπος ζωής, χρησιμοποιώ και προτείνω τη μέθοδο του Life aware movement Coaching είτε στις ατομικές μου συνεδρίες Ταχείας Ενεργειακής Ενδυνάμωσης είτε στις ομαδικές Σώμα & Πνεύμα, ακόμα και στην κινητική πρακτική της 7χορδης σπείρας. Διότι όλες αφορούν μια μετακίνηση προς τα μέσα, σαν ταξίδι απολαυστικής αυτο-ανακάλυψης με ενίσχυση, στήριξη καθώς και βοήθεια για αλλαγή. Διότι όπως θα έχεις ίσως δει, οι ουσιαστικές αλλαγές ξεκινούν από μέσα.

Το L.a.m. Coaching (όπως είναι η συντομογραφία του), αφορά μία σωματικά προσανατολισμένη μέθοδο Coaching (Προπονητικής) που χρησιμοποιεί τα Πρότυπα Υγείας και επιπλέον τεχνικές Mindfulness, Compassion και Art Therapy, για να σε βοηθά να έρχεσαι σε επαφή και σύνδεση με τη γνήσια ψυχική σου δύναμη και τη σοφία που κατοικεί μες το σώμα σου.


Ονομάζομαι Ευαγγελία Σερέτη, και σου απευθύνομαι ως Ενεργειακή Θεραπεύτρια και Coach ειδικευμένη στο "Coaching Υγείας, Ευεξίας, Άσκησης και Μακροβιότητας". Με απασχόλησε πολύ προσωπικά η σχέση αυτή με το σώμα και τις δυνατότητές του, και όταν μετά από πολύ πόνο και κόπο ανακάλυψα την απαράμιλλη σοφία του που κυριολεκτικά θεραπεύει και αποκαθιστά τη σχέση μας με το Πνεύμα, συνέχισα να θέλω να μάθω περισσότερα και να εμψυχώνω και άλλους σε αυτό το μαγικό ταξίδι της Σύνδεσης!

Περισσότερα σχετικά στοιχεία θα βρεις με ένα κλικ εδώ.. anasana.gr/life-aware-movement-coaching


......................................................................................................................Comentarios


ANASANA

Επιστήμη

& Τέχνη

ANASANA από την Ευαγγελία Σερέτη

Mail: anasana.gr@gmail.com

Τηλέφωνο: 697-602-4760

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
bottom of page