top of page

Ξυπνάς με φροντίδα;

Έγινε ενημέρωση: 6 Φεβ 2022

Το κείμενο που ακολουθεί είναι προέκταση του 2ου μαθήματος "Σώμα & Πνεύμα", σε μία άσκηση που λέγεται "Ενσωμάτωση του σπόρου". Σου την προτείνω για να ξεκινάς την ημέρα σου με φροντίδα και απόλαυση.



Η ενσωμάτωση του σπόρου είναι βίωμα. Είναι η άσκηση της πρόθεσής σου για εκδήλωση. Για την την επίτευξη αποτελέσματος μέσα από τη φανέρωση ενός δυναμικού. Μίας ενέργειας δηλαδή ανεκδήλωτης, μα υπαρκτής σε κάθε σπόρο. Από το σπόρο ενός φυτού, έως το σπόρο μίας ιδέας, ενός ονείρου, κάθε νέας ζωής. Άμα το καλοδείς, σπόρος είναι το σώμα σου κάθε στιγμή πριν να δώσει μια πρώτη κίνηση. Όπως και ο λόγος σου, πριν ξεμυτίσει από τα χείλη.

Σαν πέφτει για ύπνο αυτό το σώμα, μοιάζει με σπόρο στη γη. Και λίγο πριν σηκωθεί για να ξανοιχτεί στην ημέρα, ανασαλεύει μες στα σεντόνια και μες στις στρώσεις συνείδησης - τις πρώτες σκέψεις του, σα να ΄ναι να βγει από το χώμα. Από εκεί που κάθε πρωί ξεκινάει η πρόθεση της νέας ημέρας. Και κει, είναι η ευκαιρία η χρυσή ανάμεσα ύπνου και ξύπνιου, που ακόμα παίζει σιγά το υποσυνείδητο, εσύ να του γράψεις τη νέα ιστορία. Να το στολίσεις με απόφαση, με ομορφιές της ημέρας που θέλεις να ζήσεις.



Είναι η καλύτερη επένδυση στην πραγματικότητα, μιας και ετούτο είναι γόνιμο έδαφος. Άσε το σώμα σου ύστερα, να απλωθεί στα ζεστά τα σεντόνια με όση ευχαρίστηση μπορείς να νιώσεις. Δεν είσαι στρατιώτης να δώσεις παρών. Τεντώσου... Μα και αν είσαι σε κάποιο πόλεμο μέσα σου, δώσε όση χρειάζεται πριν θαλπωρή και ασφάλεια, δώσε χώρο ελεύθερο. Βάλε και στο χουζούρι σου ενσυνειδητότητα. Κάτι ξέρουν οι γάτες που είναι σε ετοιμότητα... Τίμησε πρώτα την αναπνοή σου. Την πρώτη σου κίνηση και σταθερή για ζωή, που δουλεύει για σένα και όταν κοιμάσαι. Δώσε αέρα και άπλα, και άστη να σε κυριέψει. Πριν ανοίξεις τα μάτια στο φως, κοίταξε μέσα σου. Κάτι κινείται, κάτι έχει μουδιάσει, κάτι σε προσκαλεί να το εξερευνήσεις.


Κι αφού τεντωθείς με την ησυχία σου, - όχι με βία - αργά ξεσκεπάσου σα να φανερώνεσαι, και έπειτα σήκω. Πάτα τα πόδια στο έδαφος και ανακάθισε, ως να το αισθανθείς κάτω απ' τα πέλματα. Τώρα αλλάζεις επίπεδο. Πριν οριζόντια, τώρα καθέτως. Αν είναι ο ύπνος ως λεν, ένας θάνατος, τώρα ανασταίνεσαι. Πάρε το χρόνο σου καθώς ξεδιπλώνεσαι, γιατί και το σώμα σου παίρνει το μήνυμα μίας φροντίδας και ενός σεβασμού για τη ζωή, που πολύ τα χρειάζεται! Και όλο το σύστημα προσυπογράφει ευχάριστη μέρα. Τόσο απλά, και τόσο αυτόνομα, μια Καλή-Μέρα!


......................................................................................................................#καλημέρα #πραγματικότητα #σώμα #ενσωμάτωση_του_σπόρου #wakeup_with_care #care #wakeup

ANASANA

Επιστήμη

& Τέχνη

ANASANA από την Ευαγγελία Σερέτη

Mail: anasana.gr@gmail.com

Τηλέφωνο: 697-602-4760

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
bottom of page