top of page

Πότε λειώνει το άγχος;

Έγινε ενημέρωση: 12 Μαρ



Καταρχήν λειώνει το άγχος; Ναι γιατί είναι ενέργεια συμπλεκόμενη, που πηγάζει από πολλά συναισθήματα. Ένα από αυτά, και συνήθως αόρατο, είναι ο θυμός. Παγωμένος θυμός και ανέκφραστος, εγλωβισμένος καιρό από κάτω. Και δεν σου λέω "πρέπει" να λιώσει, επειδή, πολλές φορές ο θυμός σε κρατάει όρθιο να συνεχίζεις με πείσμα και απαίτηση. Μόνο δες τον... η παρατήρησή σου αρχίζει το λιώσιμο. Εσύ το κάνεις κουμάντο.


Πότε λειώνει το άγχος λοιπόν ξεκάθαρα; Δεν το είπα στην παρουσίαση για το "ευ", παρά το άφησα να συνάγεται από τα συμφραζόμενα. Ήρθε όμως, από τη γλυκιά μυρωδιά ενός πανσέ στο περβάζι, να το πω σήμερα! Η γενεσιουργός αιτία των περισσότερων παθήσεων μπορεί να λιώνει...


Κβαντική προοπτική

Θυμάσαι την πρώτη εκδοχή του Έκχαρτ Τόλλε για το άγχος που έδειξα; Πως, "άγχος είναι να θες κάτι να είναι με έναν τρόπο που αυτό δεν είναι" ;

Για τον ίδιο λόγο, σου λέω πως το άγχος λειώνει με την αποδοχή. Γιατί τότε παύεις να θέλεις κάτι να είναι αλλιώς, σαν να το απαιτείς, και να ταλαιπωρείσαι. Τότε το άγχος μεταμορφώνεται σε ενέργεια φωτεινή. Είναι η ενέργεια της παράδοσης στην κβαντική προοπτική, η οποία υπερβαίνει τα συνήθη όρια του νου - ως συνεχής διαδικασία εξέλιξης. Η ώρα αυτή στην πράξη έρχεται, όταν λυγίζεις από το βάρος, με φόβο ότι θα σπάσεις. Ξέρω τι λέω, γιατί το έζησα. Μα τέτοιες ώρες να θυμάσαι το τραγουδάκι..."είμαι καλάμι, γέρνω δε σπάω". Θυμίσου και λύγισε, γείρε, θα αναπαύεσαι καθώς παραδίνεσαι στην κβαντική προοπτική. Είναι το ενεργειακό πεδίο που περιέχει όλες τις πιθανότητες.


Η παράδοση επίσης, χρειάζεται την κινητήρια ισχύ της πίστης, η οποία απελευθερώνεται και αυτή με την αποδοχή σε ό,τι υπάρχει πιο πλήρες από όσο γνωρίζουμε. Η αποδοχή, έχει να κάνει συχνότερα με τη μορφή, που δεν είναι το όλον. Και σαν συχνότητα, βρίσκεται πιο κάτω από την κατανόηση, και ακόμα πιο κάτω από την ευλάβεια. Το όλον είναι πάντα αναπάντεχο. Άμα μας αποκαλύπτεται, μας εκπλήσσει σα να 'ταν θαύμα. (Δες... η οπτική που μεταμορφώνει στο άρθρο Συνεργάτες στο τραύμα.) Έχοντας αποδεχτεί συναισθηματικά κάτι δύσκολο, και την πιθανότητα να είναι αληθινό, δεν έχεις πλέον τον φόβο να «κολλήσεις» σε αυτήν την οπτική. Μπορείς να επιλέξεις μια άλλη προοπτική καθώς κινείσαι προς άλλη κατεύθυνση. Ύστερα αναγνωρίζεις τη θετική κατεύθυνση καθώς παρατηρείς κάθε βελτίωση, όσο μικρή κι αν είναι. Το ίδιο ισχύει για τα πιο ανάλαφρα ως τα πιο βαριά θέματα της ζωής.


Παραδείγματα

Θα αρχίσω από το πιο ανάλαφρο... Παράδειγμα, αν σου πουν δε μυρίζει ο πανσές μόνο όμορφος είναι, μπορεί να είναι κι έτσι, αλλά μπορεί και όχι... Ανοίγεις στην πιθανότητα, τη στιγμή που γέρνεις να τον μυρίσεις. Υπάρχει σίγουρα κάποιος που θα σε εκπλήξει.😊


Παράδειγμα δυναμικό... Πανελλήνιες στη Χημεία. Κάτι τύποι λύνουν τύπους στον πίνακα ώσπου να έρθουν τα θέματα. Με πιάνει το άγχος γιατί δεν έχω πιθανότητες από όσα βλέπω... Κι εκεί που αρχίζει να με πνίγει, θυμάμαι τα λόγια του καθηγητή μου... "Η ύλη του βιβλίου αρκεί. Δεν χρειάζεστε φροντιστήριο." Με τη θύμηση αυτή, κλείνω τα μάτια στον πίνακα, γέρνω στο θρανίο, ανασαίνω αργά και προσεύχομαι. Δεκαεννέα και μισό στη Χημεία τελικά! Τι ωραίο να εμπιστεύεσαι την κατάλληλη άποψη στην κατάλληλη ώρα!


Παραδείγματα υγείας... σε σχέση με μένα και την εργασία μου, βρίσκεις και ακούς στις Μαρτυρίες. Για θέμα υγείας διδασκάλου μου, που έσωσε τον ίδιο ενώ ήταν στο τελευταίο στάδιο καρκίνου, βρίσκεις με κλικ στο άρθρο μου... "Το νόημα της ασθένειας και η συνείδηση της θεραπείας"


Άλλο παράδειγμα, πιθανότητας... Προχθές ένας άγνωστος φωτογράφιζε κάτι μπροστά στο σπίτι μου που δεν καταλάβαινα τι... Όταν τον ρώτησα, είπε "φωτογραφίζω τα λάθη μου". Ήταν ο μηχανικός, που πριν δύο μήνες τοποθετούσε δίκτυο αποχέτευσης. Τώρα μετρούσε λακούβες στο δρόμο, μετά τη βροχή, να τις διορθώσει. Μου άρεσε αυτό που άκουσα. Τα λάθη μας σκέφτηκα... "σαν να μαλακώνει η ασχήμια τους με την αποδοχή". Τόσο ευχάριστη η έκπληξη αυτή που μου έγινε, που δεν μπόρεσα να μην ευχαριστήσω τον άνθρωπο!🌈


Κάποιο παράδειγμα μπορεί να σου θύμισε κάτι δικό σου... Θα ήθελες να το μοιραστείς εδώ στα σχόλια ή στη φόρμα επικοινωνίας του anasana.gr; Είναι ωραίο και εποικοδομητικό να επαυξάνουμε τη θετική προοπτική!


Με ανάσα και φως,

Ευαγγελία Σερέτη


Ενεργειακή Θεραπεύτρια & L.a.m. Coach

Mindfulness & Compassion Practitioner





ANASANA

Επιστήμη

& Τέχνη

ANASANA από την Ευαγγελία Σερέτη

Mail: anasana.gr@gmail.com

Τηλέφωνο: 697-602-4760

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
bottom of page