"Χορεύοντας με τον πόνο"

Ενημερώθηκε: Φεβ 22

Αποδεχόμενη την ιδέα πως "ο πόνος είναι μήνυμα της ψυχής", και με τη στήριξη του Πατέρα της ιατρικής Ιπποκράτη, που υποστήριζε πως κάθε σύμπτωμα οφείλεται στην απώλεια σύνδεσης με την ψυχή, ανακάλυψα έναν τρόπο να αποκωδικοποιώ αυτό το μήνυμα. Είναι η κίνηση αυτή που θεραπεύει, που αποκαθιστά τη σύνδεση και την ελεύθερη ροή μας με το πνεύμα. Ένας χορός αυθόρμητος και καθησυχαστικός...


Πρόκειται για συνεργασία με το ατομικό μας ασυνείδητο στο φως της παρατήρησης, μέσα από το σώμα μας. Η κίνηση είναι ο πρωταρχικός δημιουργός, γι αυτό μπορεί να θεραπεύει και να μας εισάγει σε άλλες συχνότητες. Το αποτέλεσμα είναι να κινούμαστε και στη ζωή μας πιο ελεύθερα και δημιουργικά όπως το κάνουμε σε αυτή την εκπαίδευση.


Δημιουργικότητα είναι το πάντρεμα της πληροφορίας με την αγάπη. Όπως δείχνει η ιστορία, όταν καθαριζόμαστε από τους περιορισμούς μας, μπορούμε να αποκτήσουμε ευρύτητα συνείδησης και να δημιουργήσουμε σύμφωνα με την πρόθεσή μας. Πριν δημιουργήσουμε όμως, χρειάζονται οι πληροφορίες. Τα οστά και η σκελετική μας δομή αντιστοιχούν στις πληροφορίες, και τις αντλούμε πεντακάθαρες, όταν καθαριζόμαστε από τα συναισθηματικά - νοητικά μας μπλοκαρίσματα και τον πόνο που μας προκαλούν. Δηλαδή από ό,τι εμπόδιζε να δούμε καθαρά, να επιλέξουμε, να πάρουμε αποφάσεις και να δράσουμε ελεύθεροι. Ελεύθεροι από τις εσωτερικές μας συγκρούσεις, που αν μείνουν ασυνείδητες-ανέκφραστες, γίνονται οι εντάσεις στο μυικό σύστημα ή στα όργανά μας, και που αν χρονίσουν, μπορεί να εκδηλωθούν ως παθήσεις.

"Χορεύοντας με τον πόνο, απολαμβάνουμε τη ζωή."

Με τον όρο "πόνο", εννοώ από ένα ήπιο ανεκπλήρωτο συναίσθημα όπως ενόχληση σαν σφίξιμο στο στομάχι, βάρος στο στήθος, αίσθηση-πνίξιμο στο λαιμό, μούδιασμα στα άκρα, ένα μάγκωμα δίχως λόγο στη μέση μας, έως μια βαθύτερη αίσθηση, όπως η εξάντληση-υπερκόπωση ή εκείνο το παράπονο που δεν έγινε ποτέ κλάμα δυνατό και απόγνωση που δεν έγινε κραυγή. Όλα αυτά υποδηλώνουν μέρος της ενέργειάς μας που δεν κυλά ελεύθερα. Ο πόνος είναι τόσο μέρος της ζωής όσο η ίδια η αναπνοή. Η σχέση μας με τον πόνο καθορίζει πόσο συνδεδεμένοι ή αποσυνδεδεμένοι είμαστε από τη ζωή μας. Αρχίζοντας τη διαδικασία να τον αισθανθούμε, στην κυριολεξία συνδεόμαστε με τη ζωή. Αναγνωρίζοντάς τον επίσης και ενεργώντας ως απάντηση σε αυτόν, γίνεται αδερφός και οδηγός.

Ο πόνος μας χρησιμεύει ως καθοδήγηση προς την αγάπη.

Επειδή είναι αγάπη να συν-κινούμαστε μαζί του, να τον αγκαλιάζουμε μαζί με τη ζωή. Αυτό είναι πιο αληθινό από οτιδήποτε για όσους έχουμε μάθει να τον αναγνωρίζουμε ως πληροφορία, ως σοφό μήνυμα ψυχής, που ήρθε για να παρακινήσει μια αλλαγή στον τρόπο που σκεφτόμαστε.

Αγαπώ τον χορό, και μετά από παραδοσιακούς, ευρωπαϊκούς και λάτιν, τα τελευταία δέκα χρόνια ασκήθηκα στην κίνηση ελεύθερης έκφρασης, διαλογισμού, αυτο-σχεδιασμού και θεραπείας, αναζητώντας μαζί με τη χαρά το νόημα. Πράγματι, γεύτηκα αρκετές φορές την πληρότητα που με κατηύθυνε να εφεύρω μια κίνηση τόσο ελεύθερη και ανεξάρτητη, ώστε όποια συνθήκη κι αν ζω, βιώνω χαρά και ανακούφιση. Μόνη ή με παρέα!


Άνοιγμα στο φως της ψυχής με 5 ποιότητες.

Μέσα στην κίνηση αυτή, ιδίως όταν πονάμε, ανακαλύπτουμε πτυχές του εαυτού μας που δεν τις γνωρίζαμε, και βρίσκουμε λύσεις σε θέματα που μας απασχολούσαν. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα μας έχει όλες τις αλήθειες και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το πνεύμα. Δηλώνουμε την κατάλληλη πρόθεση και από μια γειωμένη στάση σώματος ξεκινάμε την εξερεύνηση, ρίχνοντας το φως της εξαίρετης οπτικής των πραγμάτων με προσοχή, αναγνώριση, στήριξη, αποδοχή, εμπιστοσύνη, στο μέσα μας. Είναι οι βασικές ποιότητες κάθε σχέσης, όπως ετούτης με τον εαυτό μας. Μόλις ολοκληρώσουμε, μαγικά χαλαρώνει ο πόνος ό,τι και αν αφορά. Η κίνηση και η φώνηση απελευθερώνουν την αναπνοή μας. Εισέρχεται το πνεύμα και γίνεται Ανάσα. Όταν φτάνουμε εκεί, μας εμπνέει με νέα ιδέα για να προχωρήσουμε. Η ολοκλήρωση, που σχετίζεται άμεσα με το ιερό μας κέντρο, συνίσταται στο να συνεχίσουμε τη δημιουργικότητά μας.

Είναι αληθινά ένας τολμηρός και συνάμα μαγικός τρόπος αξιοποίησης και απελευθέρωσης του πόνου. Γι αυτό τον ενσωμάτωσα στην πρακτική της 7χορδης σπείρας και λέω "έλα όπως είσαι", με τη χαρά και τη λύπη! Γιατί η ζωή τα έχει όλα. Στην εκπαίδευσή σου όμως δεν χρησιμοποιώ την μουσική. Θα σε καθοδηγώ να ακούσεις τον εσωτερικό σου ρυθμό και τον ήχο. Αρκούν δέκα ατομικές συνεδρίες της μίας ώρας, για να μπορείς να δοκιμάσεις και μόνος σου. Τα οφέλη είναι σαφή και πολλά:

 1. Προλαμβάνεις τη μόνιμη εγκατάσταση του πόνου στο σώμα σου.

 2. Μειώνεις την ταλαιπωρία σου συναισθηματικά και σωματικά.

 3. Αποφεύγεις ή ελαττώνεις τη χρήση φαρμάκων.

 4. Αποκτάς επίγνωση της βαθύτερης αιτίας του πόνου και άρα έχεις τη δυνατότητα να τον αποτρέψεις στο μέλλον.

 5. Μαζί με αυτόν απελευθερώνεις ουσιαστικά την ζωντάνια σου, όπως και την αίσθηση της αυτοδυναμίας και της αυτοκυριαρχίας σου.

 6. Αποκτάς τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις και να προχωρήσεις στην παρούσα στιγμή της ζωής σου.

 7. Φροντίζεσαι με τον πιο χαρούμενο και οικονομικό τρόπο.

 8. Ανακαλύπτεις τη δυνατότητά σου να κινηθείς ενώ πονάς, τη δύναμη ενώ φοβάσαι, και το θαύμα της αλλαγής που συμβαίνει με τις μικρές κινήσεις!

 9. Προσφέρεις στον εαυτό σου σύνδεση και ενσυναίσθηση, γενόμενος ικανός να σχετίζεσαι καλύτερα και με άλλους.

Έλα να εκπαιδευτείς μαζί μου σε αυτό τον τρόπο, και θα δεις!Image by Jess Bailey

To Blog μου

Σταγόνες   Ειρήνης

   Εντυπώσεις

  7χορδη σπείρα

     Αποκαλύψεις

Breathe

My mindfulness blog

Breathe by Tammy Gallaway

Mail: info@mysite.com

Phone number: 123-456-7890

 • Facebook
 • YouTube